Werken met HeRMAN Webtoepassing voor het beheren van de competenties in elk aspect van het personeelsbeleid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Profile Selector 2 april 2017.
Advertisements

Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding
Dienst Time Out Projecten
DVC De Triangel.
functiebeschrijving de rol van de in het loopbaanbeleid
COMPETENTIEONTWIKKELING
Competentiemanagement
Online Personeelsregistratiesysteem
Het pakket in het kort Eenvoud, gebruikersvriendelijkheid en overzicht Gebruiker betrokken houden bij TRA’s Laagdrempeligheid bij opzetten van TRA’s Snelheidswinst.
Verantwoordelijke Leni.
NVP bijeenkomst Willen is Kunnen Friesland Bank.
Easy Bis Bestuursdienst Informatie Systeem Van agendapunt tot besluit Met automatische internet publicatie.
Overzicht Waarom competentiemanagement Competentiemanagement binnen het provinciebestuur Hoe implementeren? Competentiemanagement binnen de verschillende.
Ik wil zien verzuimmeldingdossierprocessturingpoortwachtercorrespondentierapportagematching © InfoRhei Disclaimer -Sitemap Klik op een tabje voor.
Opleidingsinfrastructuur
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
Deel 2 van de presentatie
Registratie. Waarom? Registratie Registratie kan: - input voor besluitvorming zijn - basis voor coaching zijn.
Logical Framework Approach
Geïntegreerde integriteit: hoe werkt u daaraan?
DOV binnenstebuiten (deel 1) Praktische tips bij het gebruik van de geografische zoekfunctie Linsey Vanthournout Departement Leefmilieu, Natuur en Energie.
Achtergrond Individueel Ontwikkel Plan
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Netwerk Organisatiebeheersing 30 september 2010 Een matuur HRM-beleid.
Agenda Gebruikersdag Digitaal Sociaal Huis Vera – 23 april 2009 Voorstelling Cevi/Logins Voordelen samenwerking Vera – Cevi/Logins Demo eLoket ®
Pilootproject Arbeidszorg.
DE PRAKTIJKERVARING Financiën en Begroting Katrien Callens, HR-verantwoordelijke.
PROJECT IMAGI Door HauMe Hauwaert Michiel & Meyers Arnold.
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Kinderopvangzoeker 5 juli Voor ouders is opvang zoeken eenvoudiger Voor voorzieningen en lokaal loket zijn de vragen beter zichtbaar Voor het beleid.
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
Competentiebeheer in de Sociale Werkplaats De Sleutel ompetent van kop tot teen !
Competentiegericht opleiden in zorginstellingen
OIDS Novem-traject SKPO Gemert – Bakel.
Vuurtoren 45+ Koning Boudewijnstichting 29 mei 2007.
Wat is het? Het Praktijkplein is een interactieve webomgeving die de organisatie, processen en informatievoorziening rondom het praktijkleren ondersteunt.
Workshop Open Leercentrum
Verzuimmeldingcorrespondentiepoortwachter Ik wil zien processturingdossiermatchingrapportage.
POP-Coach Persoonlijk OntwikkelingsPlan
Competentiemanagement in de techniek
Hallo ik ben Henk Wassen Een ervaren Kwaliteit en Arbo-functionaris.
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
‘ORTHO-AAN-DE-POORT’ Pilot Muurhuizen. Taken ‘ortho-aan-de-poort’ Aanmeldingen doornemen binnen termijn 6 weken Adviseren aangemelde leerlingen bij twijfel.
DigiDoc Een digitaal kantoor voor iedereen !. Ceci n’est pas du software?! 2.
Stevig in de sTEIGERS een educatief coaching instrument voor kortgeschoolde medewerkers Wim vroonen
Strategisch opleidingsplan
Presentatie projectplan werkgroepen
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Inhoud Context? Wat is VoetZoeker? Demo! Praktische info Q&A.
Wat na uw BUE? Van feedback via BUE naar concrete acties via UW INDIVIDUEEL ONTWIKKELINGSPLAN.
Instructie systeem: organisatiedeel Klik op button ‘aanmelden organisatie' op
Workshop evalueren Dcp
Info shop Docent-coach Competenties in beeld 3 juni 2010.
. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Certificering van assetmanagement
HR-wijs, inspiratiesessie Vzw De touter, ondersteunend personeelsbeleid.
Transitiepaden AFL Van school  Naar kenniscentrum AFL Van werken binnen teams in opleidingen  Naar samenwerken binnen en tussen domeinen en met de 5.
Inhoud Wat is ERP? MS Dynamics NAV ERP staat voor Enterprise Resource Planning, software die alle processen in een bedrijf integreert. Met 1 pakket,
1 Terugkomdag VGM-antenneleden mei / juni Agenda 1.Onthaal en begeleiding 2.Denkmodel risico-evaluatie en analyse 3.Evaluatie VGM-antennes Pauze.
Recht op leerlingenvervoer:
De omkadering en opvolging van uw stage
Inhoud Train the Trainer Wat is ERP? MS Dynamics NAV.
Hoe leg je meer focus op resultaat?
Hoe leg je meer focus op resultaat?
Een product of dienst verkopen
Talent management Personeelpunt
Vastgoedinformatie Workflow en E-Loket®.
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
Workshop – teamgroei begrijpen
Leidinggeven Hoofdstuk 3 Begeleiden.
Transcript van de presentatie:

Werken met HeRMAN Webtoepassing voor het beheren van de competenties in elk aspect van het personeelsbeleid.

Toelichting HeRMAN Doel Demo Starten met HeRMAN

Doel van HeRMAN Visie ondersteunen Medewerkers Coachen Begeleiding plannen, registreren, opvolgen en evalueren. Wat kan HeRMAN voor u doen? Softwarepakket is ontw door en voor de swp, ondersteunend in visie job op maat Vanuit startpunt: geloof in competenties en comp ontw Alg Doel pakket: medewerkers coachen in ontw en alg welzijn op werk plannen registreren opvolgen evalueren obv comp-mgt, maar dan uitgebreider gezien noden onze doelgroep en met inspraak medewerker (zelfsturing en motiverend) wat betekent HeRMAN voor mij? Wat kan het en wat niet? Begeleiding registreren en plannen in software-omgeving = 1 druk op knop om alle info te hebben + gerichter begeleiden Iedere organisatie kan daar zijn eigen doel aan koppelen zodat het een meerwaarde, een ondersteuning om de visie te bereiken. Maw: NIET de bedoeling een standaard begeleidingsaanpak naar voren te schuiven. Wel een maximaal en flexibel menu aan te bieden. Swp kunnen hun eigen forms in de mate van het mogelijke blijven gebruiken. Ik kan ook niet in hele programma werken, vergelijk met werken in Word, daar gebruik je ook enkel de mogelijkheden die relevant zijn voor je. Tussen midden en eind maart worden er nog testingresultaten verwerkt van de rechten en kleine zaken zoals knoppen. Er komt echter nog een online help/handleiding midden maart die van nut kan zijn.

HeRMAN : de software Eenvoudige en overzichtelijke schermen Inhoud van de schermen (menu’s) afhankelijk van de rollen zodat er geen overtollige info te zien is. Herkenbare en wederkerende icoontjes voor het beheer van de functies

HeRMAN : doelstelling software Beheer van de competenties in de verschillende aspecten van het personeelsbeleid en de begeleiding binnen de organisatie Voor de verschillende gebruikersgroepen, een volledige maar eenvoudig te gebruiken oplossing aan te bieden.

HeRMAN : overzicht software Belangrijkste functies Welke gebruikers Eenvoudig te gebruiken

HeRMAN : belangrijkste functies Beheer van de organisatie : afdelingen, medewerkers, taken,… Evalueren en opvolgen van medewerkers in de verschillende stappen van het HRM proces (aanwerven, evaluatie,…) Volledig elektronisch dossier voor alle gebruikers met de mogelijkheid tot het maken van rapporten voor de verschillende aspecten.

HeRMAN : welke gebruikers Bedrijfsadministrator/medewerker administrator Eenvoudig in kaart brengen en beheren van de organisatie aspecten Welke competenties en taken vereist mijn organisatie? Persoonlijk dossier aanmaken Begeleider Beheer van medewerkers Evalueren van medewerkers Planning en bijhouden van informatie rond organisatie en medewerkers Medewerker Raadplegen van persoonlijk profiel en evaluaties

HeRMAN : welke gebruikers

HeRMAN : administrator Wat Demo

HeRMAN : administrator Afdelingen definiëren + beheren Taken definiëren Competenties definiëren Medewerkers beheren Persoonlijk dossier bijhouden

HeRMAN : administrator voorbeeld + demo

DEMO HeRMAN: 40 competenties in de databank

DEMO HeRMAN: Taakbeheer

DEMO HeRMAN: Taakbeheer

DEMO HeRMAN: Persoonlijk dossier Ten slotte het individueel competentieprofiel. Dit is een verzamelbak voor scores die aan de competenties werden toegekend. De aanleiding kan bijvoorbeeld zijn observatie bij de proefperiode, een opvallende positieve of negatieve waarneming, een zelf-evaluatie of een evaluatie enzovoort.

HeRMAN : begeleider Wat Demo

HeRMAN : begeleider Profiel van een medewerker aanmaken en beheren Medewerker evalueren en begeleiden : Evalueren (evaluatiegesprek) Functioneringsgesprek Opvolging Opleiding Opstellen van een POP (ontwikkelingsplan) Ontslag Plannen van de verschillende acties Bijhouden van informatie/gebeurtenissen met betrekking tot de medewerker/organisatie Persoonlijk dossier bijhouden

HeRMAN : begeleider voorbeeld + demo

HeRMAN : begeleider voorbeeld + demo Kort overzicht interventies Voorbeeld : evaluatie van een medewerker Voorbeeld : Functioneringsgesprek Voorbeeld : POP

DEMO HeRMAN: interventies Per interventie kunt u een score aan het competentieprofiel toevoegen Via elke HR-toepassing kan gedrag geobserveerd en gescoord worden. Zo kan bijvoorbeeld een STARR-interview informatie geven over een aanwezige competentie tijdens een selectiegesprek. Idee is door een veelheid aan informatie te verzamelen op het vlak van de competenties een juiste inschatting te geven aan de aanwezige competenties. Het staat toe mensen van dichtbij te coachen op hun gedrag. U kunt vrij ver gaan in competenties registreren. U gaat echter zo ver als u zelf wenst. U kunt bijvoorbeeld ook opteren enkel Het POP en het evaluatiegesprek te registreren. De interventies aanmelding uit de aanwervingsprocedure, POP, FG en EG uit de Opvolging tijdens de TW gaan we hierbij tonen

DEMO HeRMAN: interventies Welke interventies zijn gepland en afgerond, hierbij scherm met overzicht

DEMO HeRMAN: Interventie aanmelding Alle interventies bevatten de mogelijkheid om eigen formulieren in bijlage toe te voegen.

DEMO HeRMAN: Interventie aanmelding Alle interventies bevatten de mogelijkheid om eigen formulieren in bijlage toe te voegen. Dit is een voorbeeld van een typisch gesprek bij aanmelding van een sollicitant

DEMO HeRMAN: Interventie POP Dit scherm toont het Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Door met lange en korte termijndoelstellingen en acties te werken, focust de medewerker en de organisatie zich op het ontwikkelingsdoel. Daardoor verhoogt de kans op welslagen ervan.

Interventie POP

DEMO HeRMAN: Interventie POP dit POP kan je scoren. Er werd reeds een score toegekend op 23/2. Net omdat dit een doelstelling is waar we ons op focussen is het ook logisch dat we hierover scores bijhouden

Dit POP kan ook gescoord worden volgens de relevante, gewenste competenties.

Interventie functioneringsgesprek Hierbij een voorbeeld van een ingevuld functioneringsgesprek

Interventie functioneringsgesprek

Interventie Evaluatiegesprek Hierbij een voorbeeld van een evaluatieformulier in HeRMAN. Grote voordeel niet enkel op basis van laatste twee weken Vb scores na voorbije evaluatie zeer goed, na poosje begon dit te slabakken, hoe komt dat? Welke type acties hebben geholpen?

Interventie Evaluatiegesprek

Individueel competentieprofiel Ten slotte het individueel competentieprofiel. Dit is een verzamelbak voor scores die aan de competenties werden toegekend. De aanleiding kan bijvoorbeeld zijn observatie bij de proefperiode, een opvallende positieve of negatieve waarneming, een zelf-evaluatie of een evaluatie enzovoort. Dit geeft de inzetbaarheid weer als gevolg van aanwezige comp.

HeRMAN : medewerker Wat Demo

HeRMAN : medewerker Raadplegen van evaluaties, taken pakket en POP demo

HeRMAN : conclusie demo Beperkt overzicht van de functies en mogelijkheden vanuit de verschillende gebruikersrollen. Meer detail – vragen?

HeRMAN : Hoe starten? Paswoord aanvragen : Via mieke.audenaert@sst.be Paswoord EUR 200/jaarbasis voor leden; EUR 450 voor niet-leden.

HeRMAN Meer informatie SST vzw Tel 09 259 97 66 Fax 09 259 97 68