Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IK WIL GRAAG MIJN FAMILIE, COLLEGA’S EN VRIENDEN UITNODIGEN VOOR EEN BARBECUE IN MIJN NIEUWE HUIS (IK WAARSCHUW JE ALVAST: HET IS MAAR EEN SIMPEL OPTREKJE.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Nieuws van de OC Vanaf heden zal de OC (oudercommissie) om de paar maanden een update geven van onze activiteiten, zodat u inzicht krijgt waar de OC zich.
“Hoe kom ik aan klanten?”
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
Zo simpel is het : Bijgevolg : Wie te veel bier drinkt wordt zat,
Volgen zonder vragen? Eigen wil opzij?
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Hallo! De dia’s die volgen zijn gemaakt als advertentie-campagne door een kerk in Singapore. Vertaling: GKv Pijnacker-Nootdorp /
Mijn toekomst/droom. Door Natasja van Dijk.
Nieuwsbrief 28 maart 2013 Agenda: Vrijdag 29 maart: Leerlingen vrij (Goede Vrijdag) Maandag 1 april: Leerlingen vrij (Tweede Paasdag) Woensdag 3 april:
Nieuwsbrief 12 april 2013 Agenda: Maandag 15 april: groep 3 Blijde wei Dinsdag 16 april: groep 4 Blijde wei Woensdag 17 april: Juffendag/Lustrum Maandag.
Welkom op de pagina van groep 1-2C
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Geachte lieve Koningin Beatrix
Ik zal me even in het kort voorstellen….
Do You Know What You Want To Know ? Een praktisch hulpmiddel om niet af te dwalen van dat waar je mee bezig bent. Ik stel mezelf regelmatig deze vraag.
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
Italië Door Sien en Ester.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Veel leerlingen… vinden een studiekeuze maken lastig.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
De dag uit het leven van Maria Elena
Interpreteren van data
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Handtekeningen actie betreffende de speeltuin voor mijn huis.
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
De reis,naar Frankrijk. Bij een komst was om En de vertrektijd was En de reis heeft ongeveerd 12 uur geduurd. Onderweg hebben we ook nog.
Voor Aranka... Van Aart.
Mijn verjaardag..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Ik ben naam, functie Wie zijn jullie? bedrijfsnaam Welkom bij.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Hartelijk welkom in onze gemeente. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Hartelijk welkom in onze gemeente. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Alles wordt anders Het bos De bosbewoners Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
De Rode Knop van Viattence
Een gezegende sabbat!. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Eveline Cannoot Het lijkt alweer zo heel erg lang geleden De zomers die ik met m'n vrienden deelde.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
De humor van ( ) Zijn echte naam is Samuel Clemens. Hij werd geboren in 1835 in Missouri en gestorven in 1910 na carrière als schrijver en humorist.
Waarom doet onze club mee aan Team:Fit
Waarom doet onze club mee aan Team:Fit
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
Transcript van de presentatie:

Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief

INLEIDING Het is tijd om wat van Da Luca te laten horen, want er is nogal wat veranderd bij ons. Ik heb veel nieuws te vertellen en vandaar deze ‘nieuwsbrief’. Ik heb mezelf wel voorgenomen dit vaker te gaan doen (met regelmaat?), want wat hieronder staat; de nieuwe wijnen, de nieuwe koks, de Umbrische avond: dat gaat allemaal gebeuren Vanaf de maand oktober!

UMBRISCHE AVOND Waar ik jullie alvast voor wil uitnodigen is de Umbrische avond. Ik kreeg van jullie veel verzoeken om de Umbrische keuken nog een keer centraal te stellen. Dat heb ik nu vastgezet in de week 43, op de dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober.De Umbrische keuken lijkt veel op die van Sardinië en daarom hou ik daar ook zo van: typische verse producten, puur eenvoudig volgens eeuwenoude traditie: er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft. De bekendste producten zijn ongetwijfeld wel de truffel en de donkergroene olijfolie. Ik heb ook al de Umbrische wijnen weer uitgezocht (ik hoop dat ze op tijd binnen zijn!) Naast de culinaire feestelijkheden heb ik Margaret Breukink uitgenodigd (een zeer ervaren kunsthistorica, kijk op om een inleiding te verzorgen over de Etrusken en wat er zoal aan kunst in Umbrië te zien is. Ik nodig jullie uit om je al aan te melden, want het zou zonde zijn als er geen plekje voor jullie meer zou zijn. Dit zijn nu typisch avonden voor de echte fijnproevers! Je kunt ook de wijnen bij mij bestellen. Als jullie niet in de gelegenheid zijn om mij te bezoeken wil ik jullie een dienst bewijzen, door de wijnen ook bij jullie thuis te brengen. Maar liever natuurlijk zie ik jullie aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Nogmaals bedankt voor jullie steun en vertrouwen.

DE NIEUWE KOKS Voor u een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe koks in de keuken, die Marco moeten doen vergeten. Zij zijn in augustus al gekomen, maar door hun ervaring hadden ze al snel de goede smaak te pakken en wil ik ze graag nu al aan jullie voorstellen. En vanaf deze plek willen wij Marco bedanken voor zijn goede werk en natuurlijk zijn lekker eten.

DE UMBRISCHE WIJNEN Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg er toe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag kunnen bogen op een oude traditie van wijnmaken. Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt De hoofdstad van de regio is Perugia. De regio bestaat uit twee provincies: Perugia en Terni.

Cordiali saluti da Stefano RISTORANTE DA LUCA Hoofdstraat JP HOOGEVEEN