2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het ‘Food Improvement Agents Package’ in de levensmiddelenwetgeving
Advertisements

Besturen van de eredienst: wijzigingen in de regelgeving.
Inschrijvingsprocedure schooljaar Basisscholen Sint-Pieters-Leeuw
DE INTERNATIONALE MOTORRIJTUIG- VERZEKERINGSKAART
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
2 en 4 juli 2013 ICAO & Biometrie.
Elektronische vreemdelingenkaarten
Project Vreemdelingentitels met biometrie 2 en 4 juli 2013.
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Cied en Biometrie F. Maes. Agenda •Elektronische identiteitskaart van Belg 10 jaar geldig -Stand van zaken •Project Biometrie -Stand van zaken.
Railverkeerslawaai: in de greep van Europa (?)  uur: Opening  uur: Europese Geluidpolitiek  (Mads Bergendorff, Internationale Unie van Spoorwegen.
DE WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN (Wvg)
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Rechtshandelingen van de Unie
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
TOEGANG TOT HET RIJKSREGISTER WETTELIJKE VERPLICHTING VAN TRANSPARANTIE Toegang tot het Rijksregister.- Identificatie van de personen die de transacties.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 52 als volgt omschreven: Richting: Sentier du chemin dit: Kruysstraet, à celui.
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
De elektronische identiteitskaart
Logo van de desbetreffende sectie hier toevoegen.
Nieuwe VZW Wetgeving 16 november Nieuwe VZW wetgeving n Vorige wet dateert van 27 juni 1921 n Nieuwe wet van 2 mei 2002 werd van toepassing op 1.
Staatshervorming Wijzigingen in de kieswetgeving.
Comité van de gebruikers
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
Verkiezingen 2014 E. Van Verdegem. Verkiezingen 2014 Welke verkiezingen? Agenda Belangrijkste wijzigingen Varia
E. Nezer SLA-actieplan teneinde de termijnen voor de invoering van de bijwerkingen te verkorten.
Biometrische paspoorten
Asielzoeker Lut Debroey.
DISCIMUS. DISCIMUS 1.0  De doelstelling van Discimus 1.0 is : de bouw van een centraal systeem :  dat in- en uitschrijvingen registreert vanaf inschrijvingsperiode.
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Registreren. Informatie rond registratie 1. Voorwaarden 1.1. EU – burgers 1.2. Niet EU – burgers 2. Voorwaarden oké? 2.1. Registreren 2.2. Bijkomend element.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
7 december 2011 De elektronische identiteitskaart - Comité van de gebruikers Frank Maes.
“Decentraal wat kan, centraal wat moet”
Verdragen en inleiding Europees Recht
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr.36 als volgt omschreven: Richting:Sentier de Belcele à Waesmunster par le hameau.
‘Rechten van de patiënt’ Gent, 28 januari 2003 Werkgroep Klinische Biologen West-Vlaanderen & Gentse Apothekers Biologen UITEENZETTING DOOR Prof. K. Schutyser.
NATIONALITEIT EN MIGRATIE
Brandstofclausule April 2011 Elektriciteit 7 februari 2013.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
De 3 D’s in Hof van Twente De overgang van Jeugdzorg, AWBZ begeleiding en Participatiewet naar de gemeente per 1 januari 2015.
22 oktober 2014 Wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister”
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
27/11/2014 Algemene Statutaire vergadering. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van
Risicoanalyse van de elektrische installatie
De Europese Unie: 500 miljoen mensen – 28 landen
Psychologische impact van (langdurig) verblijf in open centra op asielzoekers. Door:De Jongh Sandra.
Twaalf maanden van het jaar met weerspreuken.
Opvang asielzoekers: een menselijk en daadkrachtig beleid 04/09/2015.
Ontmoeting softwareleveranciers scholen – donderdag 8 juni 2006 Domein instellingen en leerlingen Wijzigingen voor het schooljaar
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Seminarie Uitbreiding Europese arbeidsmarkt : bedreiging of uitdaging? Tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België
Aanpassingen PLDA 1/5/2016. Entrepots AV terugbetaling BOD Summiere aangifte voor tijdelijke opslag Overzicht.
Hoofdstuk 11 Het arbeidsreglement. 2 Toepassingsgebied van de wet van 8 april 1965 – Alle personen die arbeid verrichten onder het gezag van andere personen.
Toegang tot documenten “van” de Europese Commissie Caroline ten Dam Juridische Dienst Europese Commissie ECER Seminar, 5 april 2011.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Milieu-financiering LIFE+ H. Vanhoutte FOD VVVL – DG Leefmilieu.
Versie (S60) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
Afschaffing voorlopige identiteitsdocumenten
Ondertekenen briefwisseling gemeentebestuur
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Implementatie van de Europese netwerkcodes in België
Overzicht van de ontwikkelingen in verband met het regelgevend kader
Europese Unie De Europese pijler van sociale rechten
Transcript van de presentatie:

2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België

2 en 4 juli 2013 Achtergrond & context (1) 13 juni 2002 : Verordening (EG) nr. 1030/2002 van de Raad betreffende de invoering van een uniform model voor verblijfstitels voor onderdanen van derde landen;  Bescherming tegen namaak en vervalsing;  Verhindering van illegale immigratie en illegaal verblijf;  Regelmatige onderzoeken, rekening houdend met de technologische ontwikkeling, welke veranderingen moeten worden aangebracht in de veiligheidselementen. Oktober 2008 : Afgifte van de elektronische vreemdelingenkaarten in alle gemeenten van het Rijk.

2 en 4 juli 2013 Achtergrond & context (2) 18 april 2008 : Verordening (EG) nr. 380/2008 van de Raad tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1030/2002 betreffende de invoering van een uniform model voor verblijfstitels voor onderdanen van derde landen ;  Opname van biometrische identificatiemiddelen, met het oog op het leggen van een betrouwbaarder verband tussen de verblijfstitel en zijn houder en een versterking van het beginsel « een persoon – een document ». 22 april 2013 (6 maanden): Start van de proeffase voor de afgifte van biometrische verblijfstitels (Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Morlanwelz, Farciennes, Elsene, Zaventem, Turnhout, Oostende, Waterloo, Sint- Genesius-Rode en Namen ). September 2013 (6 maanden): Begin van de veralgemening van de afgifte van de biometrische verblijfstitels over alle gemeenten van het Rijk.

Proeffase – Afgiftecijfers Situatie op 8 juni 2013 Afgegeven kaarten88 Aangemaakte maar nog niet afgegeven kaarten 100 Kaarten in aanmaak64 Totaal:252 2 en 4 juli 2013

Van de kartonnen kaart naar de elektronische kaart van de eerste generatie

2 en 4 juli 2013 Van de elektronische kaart van de eerste generatie naar de elektronische kaart van de tweede generatie (1)

2 en 4 juli 2013 Van de elektronische kaart van de eerste generatie naar de elektronische kaart van de tweede generatie (2)

2 en 4 juli 2013 Onderdanen van derde landen versus burgers van de Unie en hun gezinsleden Vreemdelingencategorie?  Onderdanen van derde landen, met uitsluiting van de gezinsleden van een burger van de Europese Unie. Categorieën verblijfstitels?  Bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister – Tijdelijk verblijf (« A-kaart »);  Bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister (« B-kaart »);  Identiteitskaart voor vreemdeling (« C-kaart »);  EG-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene (« D-kaart »);  Europese blauwe kaart (« H-kaart »).

Biometrische identificatiemiddelen & opslagmedium Biometrische identificatiemiddelen?  Foto van de houder (« ICAO »-normen);  Vingerafdrukken (in principe de 2 wijsvingers, maar andere vingers indien kwaliteit onvoldoende is). Opslagmedium?  « RFID »-chip (contactloos);  Huidige contactchip blijft behouden, maar enkel voor puur nationaal gebruik. 2 en 4 juli 2013

Andere wijzigingen (1) Kleur: steeds roze-blauwe-roze kleur, maar met een verschillende intensiteit ; Nummer van de kaart : geen « B » meer en in reliëf gedrukt; Plaats van de verschillende vermeldingen : verschuiving en uitlijning rechts; OVI: vervanging van het trapezium door het ICAO- symbool, dat de machineleesbare documenten die een RFID-chip bevatten identificeert; Vermelding « Verblijfstitel - België » in 4 talen : wordt afgeschaft; 2 en 4 juli 2013

Andere wijzigingen (2) Identificatienummer in het Rijksregister: op twee lijnen; Toevoeging van verschillende veiligheidselementen. 2 en 4 juli 2013

Nummer van de kaart: geen « B » meer en in reliëf gedrukt 1 en 3 juli 2013

Plaats van de verschillende vermeldingen: verschuiving en uitlijning rechts 1 en 3 juli 2013

OVI: vervanging van het trapezium door het ICAO-symbool, dat de machineleesbare documenten die een RFID-chip bevatten identificeert 1 en 3 juli 2013

Vermelding « Verblijfstitel - België » in 4 talen: wordt afgeschaft 1 en 3 juli 2013

Identificatienummer in het Rijksregister: op twee lijnen 1 en 3 juli 2013

Gevolgen voor de wetgeving betreffende het verblijf van vreemdelingen in het Rijk (1) Aanpassing van de modellen van de verschillende verblijfstitels die biometrische elementen moeten bevatten :  Koninklijk besluit van 19 juli 2012 tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 oktober 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen (B.S. van 9 augustus 2012);  Koninklijk besluit van 11 december 2012 tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 oktober 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen (B.S. van 7 januari 2013). 2 en 4 juli 2013

Gevolgen voor de wetgeving betreffende het verblijf van vreemdelingen in het Rijk (2) Geen enkele wijziging in de wetgeving betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen, met uitzondering van :  Afschaffing van de verplichting om de verblijfstitel te laten vernieuwen voor de vreemdelingen in een gevangenis of ziekenhuis. Nieuwe versie van de algemene onderrichtingen betreffende de elektronische vreemdelingenkaarten en bepaalde verblijfsdocumenten:  Kwaliteit van de foto: ICAO-normen, foto’s met hoofddeksel;  Verplichting voor de vreemdeling om zich persoonlijk aan te bieden. 2 en 4 juli 2013

Toekomst ? Derde generatie van de verblijfstitel opgesteld volgens het uniform Europees model : toevoeging van bijkomende veiligheidskenmerken (mandaat van de Europese Commissie, bijgestaan door het comité van artikel 6).

2 en 4 juli 2013 Vraag & antwoord

2 et 4 juillet 2013