OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 1 Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie feedback.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vuistregels voor het ontwerpen van educatieve software
Advertisements

Ga naar > Wegwijzer. 2 HOMEPAGE gemeenteraad Delft.
Leer de namen van de noten 1
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Bijeenkomst 3 Hoe bouw je een les op en hoe houd je hierbij rekening met het leren van leerlingen?
29 mei voor uur Jaarverslag in tweevoud op papier Oh ja1, zet je naam en klas op de kaft. Oh ja2, zorg dat duidelijk is welke specialisatie je kiest.
OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 1 Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie feedback.
Leer de namen van de noten 2
Instructie Programmeren Debuggen 5JJ70. Debuggen: Wat is het probleem Je programma compileert, maar werkt niet zoals verwacht, wat nu? Vraag je af: wat.
Welkom bij Projectmanagement
trendwatching Les 4: Kijken en zien
Een lessenserie van drie lessen
vakdidactiek lezen, spreken luisteren en kijken
User Centred Development UCD Werkcollege blok 1 week 5.
Media en Creativiteit 3 - Co-creatie Hogeschool – Media aan de Maas Jaar 1 – Periode 3 Les 2.
Media en creativiteit Het creatieve proces Jaar 2 medmec05 les 7.
Media en creativiteit Trend Research Medmec02-5 les 8.
Media & Creativiteit / Pia Terstroet (wiki) Altijd bij vragen de slides van de vorige.
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
 Het tentamen wordt afgenomen op maandag 29 okt., zalen Alpha en Gamma van Wees er op tijd!! Te laat komen is afwezig.  Telefoon uit, eten.
2IO05: OGO 1.1 Informatiesystemen. OGO – ontwerpgericht onderwijs Hoe leer je ontwerpen? doen: stap voor stap + terugkijken Telkens: modelleren: probleem.
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Les 2 groep 8 leerdoel: Je kunt werken met een verhoudingstabel.
Almere in vogelvlucht!. Doel v/d les? Voorkennis activeren over Almere/Flevoland.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
De weegschaal methode Een goede methode om vergelijkingen mee op te lossen Klik linksonder op deze knop om presentatie te starten. volgende VMBO - Wiskunde.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Programmeren met If This Then That (IFTTT)
Dag Van Het Afstudeeronderzoek Presentatie Elaine van der Poorten.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 1 Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie feedback.
OFC28 mediawijsheid les 4.
V1 Kern Technologie & Innovatie Hoorcollege : laatste loodjes.
Docent: Ans Sarianamual - oktober 2014
Gevorderde programmeer les: Betrouwbaarheid robot verbeteren
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Les 6 Toetsbespreking Introductie eindopdracht. toets  Download goede antwoorden en vergelijk met je eigen score.  Cijfer < 5.5 = herkansing week 4.
Java Objectgeoriënteerd Programmeren in Java met BlueJ
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Kijken naar Kinderen Week 4
Hoofd- en deelvragen sectorwerkstuk 4 mavo.
Plancyclus les 3 Actualiteit Quiz over de stof tot nu toe
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Java & het Web Programma: Contexts Listeners Scope/Attributes Thread safety.
Psychologieles 11 lesweek 1
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Minor Strategie en innovatie 7 oktober Feedback opdracht 1 Quick Scan Vragen opdracht 3 Innovatiekompas 16 dec Gastcollege; Fred van Beuningen (Clean.
Klazine Verdonschot 7 november 2013 Masterclass 9: Blackboard optimaal inzetten.
1 Waarom COINS en waarom “Redesign the Standard”? Dik Spekkink Clustermanager Proces & IT Wat is.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
PRESENT.ME PRESENTATIE ALS VERVANGING VAN DE LEERKRACHT?
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Les 1. Wat voor les krijgen we nu? Tijdens de lessen over hoofdstuk 9, 10 en 11 krijg je op een andere manier les. Het doel is om je zelfstandigheid te.
1 PO winkels en klanten onderzoek naar verzorgingsgebieden van winkels.
LEZEN 3.4 FUNCTIES VAN TEKSTGEDEELTEN. KLAAR MET DE TOETS? Kijk de paragraaf lezen 3.4 na (zie antwoorden in je ) Meld jezelf aan op Google Classroom.
Noorderportal voor studenten
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Observeren en rapporteren
1. Wanneer is een theorie wetenschappelijk?
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Instructie geven en uitvoeren
Diepteverwerking Vragenlijst Modern Leerlinggestuurd Onderwijs
Voorbereidende opdracht thema 2, week 1.5
Focus op de vraag –en nog even niet op het antwoord-
Transcript van de presentatie:

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 1 Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie feedback opdracht 2 & opdracht 3: 'Segregatie in steden en de bouw' U. Matzat

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 2 feedback opdracht 2 feedback heb ik per groep toegestuurd Meer algemeen commentaar nu Nog meer feedback: spreek me aan, indien nodig!

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 3 Algemeen feedback opdracht 2 (meestal) goede presentatie Het sociaal-wetenschappelijke inhoud van de presentaties was niet altijd voldoende Leg in meer detail uit hoe je van een theorie (hypothese) tot een advies (voor welk probleem?) komt -en: GEBRUIK THEORIEEN!

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 4 Algemeen feedback opdracht 2 VOORBEELD: Je kunt wederkerigheid indirect bevorderen door de kans op langdurende en niet anonieme interactie te bevorderen Structuur van een voorspelling=structuur van een verklaring

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 5 Algemeen feedback opdracht 2 “je krijgt iets terug voor je inzet als lid” is niet hetzelfde als wederkerigheid (Schotse M.F.) Reputation system # wederkerigheid

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 6 Algemeen feedback opdracht 2 "Mensen zijn eerder geneigd elkaar te helpen als ze elkaar langer en beter kennen." Komt niet overeen met uitspraken van Schotse M.F. – waarom niet?

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 7 opdracht 3 Download en installeer Netlogo simulatie software Download het manual en lees de volgende hoofdstukken:  Sample Model  Tutorial #1  Tutorial #2  Tutorial #3 Start het segregation model op en probeer het eruit Download van de cursus website het model “segregation extended” en probeer het uit

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 8 opdracht 3 groepsopdracht a) Welke inzichten levert het basis model van Schelling (1969, 1978, Net Logo Segregation) op? b) Hoe kan het model van Schelling (basis of extended) nog worden uitgebreid? Wat is de vraag die met deze uitbreiding kan worden beantwoord? c) Wijzig het segregatiemodel (basis of extended) in lijn met je suggestie bij b). NB Hier moet je dus zelf aan het programmeren! Probeer het uit en beschrijf wat de resultaten zijn. Wat concludeer je op basis van de uitkomsten van het model?

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A412 9 opdracht 3 (groepsopdracht) Stuur het Word document met de antwoorden ( woorden) en het databestand van het gewijzigde NetLogo model per toe Jullie moeten dus ook programmeren Deadline: woe, 12.3., 17:00 uur

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A Hoe gebruik je een simulatie model? Wijzig de input(s) en bekijk de output Sla input en output op Draai iedere model (met hetzelfde input) meerdere keer Wijzig dan 1 (!) parameter, draai het nieuwe model meerdere keer en sla iedere keer input en output op Trek conclusie: wat verandert door wijzing van de input? Doe dit meerdere keer (met andere parameters) Wat heb je geleerd?

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A Hoe gebruik je een simulatie model? Let op: Het is niet de bedoeling een simulatie zo realistisch als mogelijk te maken Simulatie modellen abstraheren altijd van de werkelijkheid Als meer realisme niet de resultaten veranderd dan kan je beter het simplere model gebruiken

OGO Markten en sociale organisatievormen voor technologie en innovatie 0A Te doen voor volgende keer Iedere groep: opdracht 3 inleveren als een zip document per (word document + Netlogo databestand) tot 12.3., 17 uur Studenten ids niet vergeten