© IOWO 2006ICTO-element 53 2. Oriënteren Belangrijk, vooral als een cursus anders is dan andere: duidelijk maken wat het doel is, wat de werkwijze is en.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Opleidingsschool als leerwerkplek: op zoek naar kwaliteitscriteria.
Advertisements

Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard Willibrord Huisman IOWO, Schema's ontwikkeld in het kader van enkele adviestrajecten over onderwijsmateriaalbeheer,
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
Wisselen van rol – Wisselen van groep In elke groep is één leider en zijn er drie uitvoerenden. Degene die aan de beurt is om leider te zijn, schuift soms.
De digitale leeromgeving in de trainingen van IOWO Willibrord Huisman Een reeks schermafbeeldingen met toelichting Van deze ppt bestaan twee versies: -
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Anticonceptie.
Baarde en de goede Hoofdstuk 4: Onderzoeksontwerp
RU Onderwijsdag 23 mei 2006 Digitale didactiek.
Feedback • Wat – Feedback betekent "terugkoppelen" en is onlosmakelijk verbonden aan leerprocessen: het is bedoeld om cursisten inzicht in hun eigen leerproces.
Werken met ICT in het onderwijs Annemie Borremans, april 2005.
Portfolio’s voor academische ontwikkeling RU-seminar 21 april 2011 Bea Edlinger & Willibrord Huisman IOWO Tekeningen Eva Huisman De dia’s in deze PPT zijn.
Online peer feedback Seminar RU, 10 maart 2011
Digitale leermiddelen in het mbo
Henk te Ronde ICT coördinator CSV. Inleiding  Onderwijs concept “Levensecht leren” Meer zelfwerkzaamheid minder doceren Samenwerken van leerlingen Combinatie.
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
om deze presentatie uit te voeren
Wet inburgering Heleen Veringa
Stelling 2: Te weinig (vak)inhoud in een VB Leerinhouden kunnen niet geïntegreerd worden opgehangen aan voorkomende werkzaamheden, maar moeten geïsoleerd.
Mail Extra uitleg. aan In het filmpje zag je waar aan stond een adres word gezet dat adres bepaalt naar wie het word gestuurd.
Straatsburg werkweek havo september Opdracht Nederlands Wat ga je doen? -In groepjes van negen tot twaalf leerlingen, -bereid je je voor op school.
Academiejaar ste bachelorjaar Informatica en Informatica ICT Afspraak met de coach op vrijdag 6 oktober zie lesrooster Check mail en Bb.
E-NABLING E-LEARNING Hoe succesvol is e-learning in het informaticaonderwijs? Bert Zwaneveld.
Lezing door Kick de Wolff
Deltion College Engels
Startconferentie SPINE - Voorbeeld van digitaal leren - Sociaal leren in een digitale omgeving - De toren van BabelBabel Willibrord Huisman, IOWO 26 maart.
26 september 2002SPINE gebruikersperspectief - E-Xchange1 SPINE: het gebruikersperspectief Willibrord Huisman, IOWO wat is SPINE? soorten gebruikersSPINE?gebruikers.
Ik wil contact met een erkend en ervaren hypotheekadviseur in Den Haag. Ziet u door de bomen het bos niet meer, door alle verschillende hypotheekaanbieders,
KNAG-onderwijsdag 6 november 2009 Gebruik buiteNLand nu ook in uw eigen Elektronische Leeromgeving.
En wat kan je ermee in het onderwijs? Presentatie Onderwijsdag /12 Wat is podcasting?
juli 2008Opzet van het BKO-pakket RU1 Bekijk deze dia uitsluitend in presentatiemodus. Gebruik niet de schuifbalk, maar PgDn en PgUp.
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Titel Van de Dia’s Hier kunt u uw bericht kwijt. Het lettertype is Calibri en de letter grootte is 28. Gebruik maximaal 8 regels per dia Gebruik niet meer.
Medmec04 Engagement. LesOnderwerpenHuiswerk voor komende week en les 1 o Inleiding module & werkwijze o Inleiding opdracht 1 en 2 o Bestuderen modulewijzer.
Informatievaardigheden NCP Ecologie 2 september/oktober 2012 Corrie van Zeist, Liza Bruggenkamp, Marco van Veller, Wouter Gerritsma en Ans Brouwer.
Informatievaardigheden Introductie Biologie YBI_10306
AI Kaleidoscoop Werkcollege 1: AI Overzicht Radu Serban
Evaluatie pilots (inrichtingsfase)
OFC28 mediawijsheid les 4.
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Feedback Wat Soorten Door wie
Tip 7: wissel je werkvormen af
Onze doelen en visie in beeld
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Magister voor ouders.
De kunst om een klant of prospect een dienst van SNS Bank te laten kopen SNS Programma voor Ondernemende Helden Sales training Verkoop adviseur Docent:
Werken in gedwongen kader: Jeugd Martine Bink med.hro.nl/binmd.
Opdrachten en eindopdracht
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007.
De werkwijze van de op hoofdlijnen. Regulier overleg met Woonpartners op directie niveau. Overleg met gemeenten en overige partijen in het werkgebied.
LAGERHUIS DEBAT DEBATTEREN 1. 1.Beargumenteerd je mening geven. 2.Wat een (Lagerhuis)debat is. 3.Hoe je een debat voorbereidt en voert. 2 AAN HET EINDE.
Evaluatie FAB-trainingen Mondriaan Parnassia GGz Centraal Een beknopt overzicht van uitkomsten 7 maart 2017.
Snel en eenvoudig nakijken en feedback geven met Turnitin
EEN VRIJWILLIG ENGAGEMENT
Opdracht Nederlands Je doet in een groepje van vijf personen een klein literatuuronderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek beschrijf je in een verslag.
Handleiding lesprogramma Docenten Voortgezet Onderwijs
Passend onderwijs.
H1 Media en communicatie
Resultaten ICT monitor 2002
Gebruik van het annotatiesysteem
Gebruik Blackboard FEW
ICTO-beleid van de Nederlandse universiteiten
Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Les 1: - Schrijven Spreken en gesprekken
Handleiding lesprogramma Docenten Voortgezet Onderwijs
Transcript van de presentatie:

© IOWO 2006ICTO-element Oriënteren Belangrijk, vooral als een cursus anders is dan andere: duidelijk maken wat het doel is, wat de werkwijze is en wat er van de studenten en docenten verwacht mag worden. Dit gebeurt op het eerste college én schriftelijk in Blackboard. De colleges in dit caput gaan overigens ook inhoudelijk in op het onderwerp Biodiversiteit. 3. Groepen en groups De studenten vormen groepen volgens een rooster. Elke groep vertegenwoordigt een partij in het aanstaande debat. In Blackboard is voor elke groep een 'group' ingericht, een besloten ruimte waarin alleen de groepsleden kunnen kijken en werken. Indien nodig kan de docent ook in groups kijken en interveniëren. 4. Materiaal In Blackboard vinden de studenten stellingen, bronnenmateriaal, en hyperlinks naar websites elders. In het laatste deel van het caput (het debat over Lomborg) ontbreken deze: de studenten gaan dan zelf op zoek naar materiaal. 5. Debat voorbereiden De studenten bereiden in twee weken tijds het debat voor. Ze gebruiken daarvoor de faciliteiten van Blackboard: soms voor al hun werk, soms vooral om af te spreken waar en wanneer ze elkaar 'in real life' zullen treffen. 6. Voorkom improvisatie De docent eist dat elke groep op de dag vóór het feitelijke debat hun eigen stellingen en argumenten naar hem mailen. Op deze wijze wordt voorkomen dat er op het debat al te vrijblijvend geïmproviseerd wordt. 7. Het debat Het debat vindt plaats in een zaaltje. De vorm is die van het 'Lagerhuisdebat', die de studenten kennen van televisie. Per groep is er een woordvoerder en een verslaglegger. Naderhand worden de verslagen in Blackboard geplaatst. 8. Wisselen van partij Voor het volgende debat krijgen de groepen andere partijen toegewezen. Op deze manier krijgt elke groep met elk van de vier partijen te maken. Voor het slotdebat worden de groepen opnieuw ingedeeld. Einde van deze dia. Op de volgende dia vindt u aanklikbare hyperlinks. in BB face-to-face doelen, regels college Caput Biodiversiteit gang van zaken in debat 3 stellingen mailen naar docent groepen debat debatverslagen bronnen stellingen voorbereiding 1. Hybride leeromgeving De 'omgeving' waarin de student leert, is deels reeel, deels virtueel - ook al maken studenten dat onderscheid niet meer zo. In het reële deel treffen mensen elkaar echt: colleges, werkgroepen, ontmoetingen. We noemen dit 'face-to-face contact'. In het virtuele deel treffen mensen elkaar ook: via e- mail, sms, telefoon, chat, en discussieforums. De RU gebruikt hiertoe vooral Blackboard. 0. Over deze dia U ziet een dia uit een presentatie, die naderhand van deze 'geeltjes' is voor- zien, die het gesproken commentaar vervangen. Blader met PgUp en PgDn. Deze dia betreft een praktijkvoorbeeld van het gebruik van een hybride leeromgeving door Jan van Groenendael, FNWI, RU Nijmegen, Beschreven door Willibrord Huisman, IOWO. Zie ICTO- element 53ICTO- element 53

© IOWO 2006ICTO-element 53 Voor meer informatie over de inhoud en vormgeving van deze dia, of voor advies of training rond dit onderwerp, kunt u gerust contact opnemen met Willibrord Huisman Deze presentatie staat niet op zichzelf. Dit praktijkvoorbeeld is beschreven op Het forumgebruik, inclusief de volledige inhoud van één zo'n forum, en een deel van het cursusmateriaal, vindt u in IOWO-ICTO element 53IOWO-ICTO element 53

© IOWO 2006ICTO-element 53 Dit is het einde van deze pps (Powerpoint Show). Indien u nu klikt, wordt deze afgesloten. Met PgUp kunt u terugbladeren.