De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?"— Transcript van de presentatie:

1 Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?
Thema 2 – Onderzoeksvraag 4 Opdracht onderzoekscompetenties

2 Inhoud van deze ppt In deze presentatie vind je eerst bondig beschreven op welke manier de leerlingen deze opdracht kunnen uitvoeren volgens de OVUR-methode. Indien je als leraar hiervoor geen tijd hebt, kan je ook het tweede deel gebruiken van deze presentatie, waar de voornaamste elementen in vermeld staan.

3 Oriënteren Je kan de leerlingen een onderzoek (onderzoekscompetenties)
laten uitvoeren op welke manier de EU een rol gespeeld heeft en nog steeds een rol speelt in het vrijmaken van de internationale handel. De hoofdvraag is gegeven: “Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?” De leerlingen dienen nu zelf de deelvragen te bedenken. Het kan nodig zijn dat de leerlingen hiervoor eerst een korte literatuurstudie dienen uit te voeren. Mogelijke deelvragen vind je op de volgende dia.

4 Oriënteren Hoe is de EU ontstaan? Welke lidstaten behoren tot de EU?
Welke beslissingen/verdragen hebben bijgedragen tot het stimuleren van de internationale handel? Welke bestuursorganen zijn er in de Europese Unie? Welke beslissingen zijn er de afgelopen jaren genomen die de Europese Unie op monetair vlak nog extra heeft versterkt? Belangrijk is dat de deelvragen eerst worden nagelezen door de leraar voor dat de leerlingen van start gaan.

5 Voorbereiden Maak een planning:
Wie doet wat? Wanneer? Houd eventueel een logboek bij. Welke informatiebronnen ga je raadplegen? Geef een lijst met bronnen die je gaat gebruiken. Geef een aantal kernwoorden op die je gebruikt om via een zoekrobot op het internet te zoeken. Welke onderzoeksmethode ga je gebruiken? Op de methodesite vind je verschillende mogelijkheden.

6 Uitvoeren Verzamel de gegevens
Verwerk je antwoorden op de deelvragen in een presentatie of verslag.

7 Reflecteren Beantwoord de vragen die je vind in het reflectiedocument op de methodesite. Heb je op elke deelvraag een antwoord gevonden? Wat verliep moeizaam? Vul het peer-to-peer evaluatiedocument in die je vind op de methodesite. Hoe was de samenwerking? Hoe was jouw inzet? Hoe was de inzet van de andere groepsleden?


Download ppt "Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?"

Verwante presentaties


Ads door Google