Cultuur van het Moderne Het grote bordspel.. Cultuur van het Moderne Het grote bordspel. Speldelen: Het grote bord met tijdslijn. Kunstkaartjes geplaats.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Binnen / Buitenkring Maak een binnen- en buitenkring
Van uitleggen leer je het meest
Coöperatieve leerstrategieën
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Koningsspelen groep 5-8.
Prestige Als de Venetiëkaart wordt getrokken en op het einde van het spel zijn de punten voor de meeste Prestige: 6 / 3 / 1 Ducati Nadat de Venetiëkaart.
Hoe ik paddenstoel word
Havo 5 Economie De Nederlandse Economie H4 “Het Handelsspel”
Doel: rekening met elkaar houden
Binnen buiten cirkel 1. Leerlingen in 2 cirkels
Ik hou van Holland spel!.
Medmec04 – Engagement Les 5
Een spel voor de hele klas Aanwijzingen: Geef elke leerling een kaart met een nummer tussen de 1 en de 8. De leerlingen moeten op hun kaartje bijvoorbeeld.
2.3 De pet past ons allemaal Nakijken Intro HC Opdracht Opdracht bespreken Huiswerk.
Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.
Praktijkgericht onderzoek, zwemmen op het droge? Vastleggen van ervaringen
Voorbereiding post 5 Mmm... lekker snoepen Groep 1-2.
Les 3 Hoofdstuk 3: Bieden (introductie) Hoofdstuk 4: Kaartwaardering
Digitaal wedstrijdformulier junioren en senioren.
Thema avond April 2014.
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
© Klik hier om te beginnen!
Genetisch gemodificeerd voedsel
Oud worden in deze tijd..
Spreekbeurt hockey IRIS.
VeiligheidsBINGO.
1 van 3 41 Waar denk je aan? (1) 1 Werk in tweetallen. Waar denk je aan bij...? Vertel om beurten waar je aan denkt. Schrijf het op één blaadje. Ieder.
GSM deurbel Het product.
Uitleg van de Mobiele App van het spel Golddigers.
{. Wat doe je als je ruzie hebt? -Je vlucht weg en denkt: Ik pak hem later wel terug. -Je pakt hem wel terug als je niet alleen bent. -Je wordt woedend.
Muziek: Klaus Wunderlich Mull of Kintyre Het geluk zit in jezelf…
Clubscheidsrechter Briefing
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Bijeenkomst 4 Thema: “Wat kan ik?” Docent: Pascal van Schajik
Rekendag 19 januari 2016.
Sleutels, codes en aanwijzingen
Kansverdelingen Kansverdelingen Inleiding In deze presentatie gaan we kijken naar hoe kansen zijn verdeeld. We gaan in op verschillende.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Thema. Start activiteit Wat heb je nodig? Stopwatch Kennis van de lente Doel: Woordenschat vergroten over de lente.
Je kunt kiezen uit 4 categorieën muziek Raad welke muziek je hoort Bij een goed antwoord krijg je het aantal punten dat bij de vraag hoort Op het eind.
Naam: 1 Vul je naam in Druk op de startknop om te beginnen Beantwoord de vragen door de juiste digitale tijd te kiezen Kijk aan het eind hoeveel je goed.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Op naar de top Economie. Op naar de top Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische.
Wereld Choco-lat Economie. Wereld Choco-lat Benodigheden  1 spelbord  5 sets van 11 fabriekskaarten  5 sets van 3 hoofdzetelkaarten  45 spelkaarten.
Verjaardagsronde. Verjaardagsronde: In de verjaardagsronde zitten de teamleden om en om in een kring. Met het ‘cadeau’ op schoot beantwoorde de teamleden.
BRIDGEN onder begeleiding BOB 2
Klik hier om te beginnen!
Lotgenoten Bijeenkomst 2.
HANDLEIDING leerkrachten en leerlingen
Nieuwe Spelregels Beschikbaar gesteld door Jeroen Bom, KHC Strawberries.
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
Rots of zand? Matteüs 7:24-27 “De verstandige man bouwde zijn huis op stevige grond. Op een dag gaat het hard regenen en waaien. Maar het huis blijft staan,
Indeling groepen Groep 1: Groep 3: Rosemarin Marlou Kerstin Ilse Amber
Het 24 spel.
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
Jeugd scheidsrechter.
Sleutels, codes en aanwijzingen
Literatuur V6 – les
startkaart wat? waarom? hoe? tips!
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
Is jy reg vir graad 10?.
Deel 1: de wereld volgens Poetin?
De biefstuk van het zoete water
De wetenschappelijke methode
HANDLEIDING leerkrachten en leerlingen
BRIDGEN onder begeleiding BOB 2
Pythagobord.
Hoe maak je een lottospel?
Transcript van de presentatie:

Cultuur van het Moderne Het grote bordspel.

Cultuur van het Moderne Het grote bordspel. Speldelen: Het grote bord met tijdslijn. Kunstkaartjes geplaats in het bord Personagekaartje Mogelijkheidskaartjes Het wiel Kennissteentjes Mobiele telefoon met QR scanner app.

Het grote bordspel. Spelregels: -Trek om beurten een personagekaart om je doel te bepalen. -De jongste mag het spel beginnen. -Draai het wiel en trek een mogelijkheidkaart.. Het wiel geeft het tijdvlak aan waar je een kunstkaart moet uitzoeken. De volgende speler scanned de QR code en stelt de vraag van het personage. Beantwoord de vraag goed en ontvang een kennis steentje. Weet je het antwoord niet mag je ook een van de andere vragen beantwoorden. Bij een juist antwoord op een vraag van een ander personage,krijg je een kennissteentje van het andere personage. Bij elk goed antwoord verdwijn het kunstkaartje van het bord. Een speler kan 2 kennissteentjes van een ander personage wisselen voor 1 kennissteentje van eigen personage. -De eigen mogelijkheidkaart mag, voor het kiezen van kunstkaart worden gespeelt, dit hoeft niet!!! Speel je de kaart niet, behoud je deze om tegen iemand anders te spelen of om te spelen bij de volgende buurt. Speel je de kaart bij de volgende beurt niet gaat deze onder op de stapel en pak je een nieuwe mogelijkheidkaart. Speel je de mogelijkheidkaart naar een tegespeler, dan moet de tegespeler een kennissteentje van jou pakken en aan een andere speler geven (niet aan jezelf). De eerste speler met 8 kennissteentjes heeft gewonnen. Cultuur van het Moderne