Twee Communicatiemiddelen: 1. De telefoon 2. Het internet

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

Het internet.
Deel 1, Blok 2, Datacommunicatie
Hoe veilig is moderne communnicatie?
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Netwerken soorten verbindingen protocollen soorten signalen
Verrassing!!.
De werking van de telefoon
Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.
PHP en zo Marnick en Robin Tutor: OV. ARPANET  In de jaren zestig startten militairen van het Amerikaanse Ministerie van Defensie met een experimenteel.
Geschiedenis van het internet
Presentatie:ICT.
Datacommunicatie en Netwerken Les 1: netwerken in vogelvlucht
Thuis netwerken Olaf Wevers –
Netwerken Wat is een netwerk ?
Vervolg theorie Orientatie voor de nieuwe opdracht.
Stadswandeling (1) Wandeling in Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Kunst Gemaakt door mila.
Presentatie Thuisnetwerken
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Communicatie zonder grenzen... Welkom in het tijdperk van:
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Taak 5a: CRM vs. SCRM Tina Tavernier 3 OFM (AL). Infografiek In welke mate verschilt 'traditionele CRM' van 'SCRM' indien we kijken naar de domeinen van.
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Communicatie Communicatie is het overdragen van informatie van het ene systeem naar het andere systeem. Omdat het hier twee verschillende systemen betreft.
Godsdienst
Hét expertisecentrum voor Oplossingsgericht Werken in het MW
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Netwerken / Internet ICT Infrastructuren David N. Jansen.
Dagboek van een vrouw.
Informatica Blok 1 Hoofdstuk 2
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Gebruikerstest. Kenmerken proefpersonen 1 kind van 5 jaar uit groep 1 1 kind van 7 jaar uit groep 3 1 kind van 8 jaar uit groep 4 1 kind van 9 jaar uit.
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
hcc!pc Werkgroep netwerken
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers. 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie.
Paragraaf 2.2 Leven in de loopgraven.
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
NEMO Nemo wil een ontwerp voor een (cross-mediaal) exhibit.
Hoofdstuk 3: Regenten en Vorsten
Het verschil tussen telefoon en . Telefoon Telefoon is het communicatiemiddel waarmee je elkaar met een telefoon kan oproepen en zo met iemand kan.
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
Netwerken basisinformatie. geschiedenis & definitie  Verbinding tussen computers, minimaal 2  1957: Advanced Research Project Agency (ARPA) wordt opgericht.
ICT-management 2/12/2003Wellens Evi ADSL. ICT-management 2/12/2003Wellens Evi Inhoud n Geschiedenis van ADSL n Wat is ADSL? n Hoe snel is ADSL? n Wat.
VoIP Concepten VOIP INLEIDING VoIP Concepten 1.
Geschiedenis. Van de Telecommunicatie.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Door Arian den Hollander IT15AMO1B
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
WERELDBEROEMDE WETENSCHAPPER Alexander Graham Bell.
Netwerken 4 Enigma Netwerken paragraaf 7. Het internet  netwerk van netwerken Hosts (computers) Netwerken (met oa. switches) Verbindingen Hosts (routers)
Netwerken 5 Enigma Netwerken paragraaf 8. Transportlaag Netwerklaag (IP-protocol) Best-effort pakketcommunicatie Transportlaag (UDP- en TCP-protocol)
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Het postkantoor van windows
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Geschiedenis over het internet en de computer.
OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet.
Netwerken soorten verbindingen protocollen soorten signalen
Uitvindingen.
Netwerken & Internet 3.
Netwerken & Internet 1.
1.2 massamedia en internet
Transcript van de presentatie:

Twee Communicatiemiddelen: 1. De telefoon 2. Het internet Opdracht 11 Twee Communicatiemiddelen: 1. De telefoon 2. Het internet

De telefoon Richting is dubbel Zender is de mens Ontvanger is de mens Vertraging is er haast niet Informatie gaat met behulp van spraak Zender is de telefooncentrale, die wordt aangespoord door een persoon

Geschiedenis Alexander Graham bell, de uitvinder van de telefoon, geboren in Edinburgh op maart 1847 en overleden in Baddeck op 2 augustus 1922. Hij werd tijdens zijn studie met de uitvinding van Johan Philipp reis in aanraking gebracht. De Duitse uitvinder had twee rare kistjes uitgerust met een spoeldraad, een breinaald en een stukje varkensblaas. Hij noemde het de telefoon. Bell verbeterde de telefoon en in 1867 slaagde Bell er in met zijn eerste telefoontje naar zijn assistent met de mededeling: "Watson, kom vlug ik heb je nodig". Elisha Gray ontwikkelde ongeveer tegelijk met Bell een telefoon, maar Bell vroeg net 2 uur eerder patent aan. Zo ging Alexander Graham Bell De geschiedenis in als de uitvinder van de telefoon. In Bells telefoontoestel diende het zelfde onderdeel om in te spreken en om in te luisteren. Edison maakte een apart spreek– en luistergedeelte. Hij bracht verbeteringen aan waardoor de telefoon gemakkelijk kon worden gebruikt en de stem van de spreker beter kon worden verstaan.

Telefoon Telefoon die in het Nederlandse leger werd gebruikt

Het internet Richting is dubbel Zender de mens Ontvanger is de computer Snelheid is in seconden Informatie gaat met behulp van tekst en soms met beelden

Geschiedenis Internet is eigenlijk het product van de Koude Oorlog. Aan het eind van de jaren zestig wilden de Amerikanen hun computercentra met elkaar verbinden. Maar dat diende op zo'n manier te Gebeuren dat de verbinding niet zou worden verbroken bij een Russische aanval. Het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten stak miljoenen dollars in de zoektocht naar een "veilig" netwerk. Uiteindelijk koos men voor een pakketgeschakeld netwerk, waarbij informatie altijd kan worden uitgewisseld. De bedoeling was dat het netwerk altijd bleef werken ook als er diverse computers uit zouden vallen. Dit pakketgeschakled netwerk ging door het leven onder de naam ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network), de voorloper van het huidige internet. Het ARPANET verbond de universiteiten van Los Angeles, Santa Barbara, Stanford en Utah. Ze werd opgericht om een veilig en betrouwbaar communicatie netwerk voor het defensie apparaat te ontwikkelen. De eerste gebruikers hiervan waren defensie, universiteiten en instellingen die onderzoek deden naar deze nieuwe technologie.

(vervolg) De gegevens werden verstuurd met het Internet Protocol, ofwel IP. Het Internet Protocol zorg ervoor dat de routers aan de hand van de adressering weten wat ze met de gegevens moeten doen. Het Internet Protocol heeft eigenlijk dezelfde functie als de envelop bij gewone post. Aan het begin van iedere boodschap bevindt zich de adresinformatie. Het adres bestaat in feite uit 2 delen: het eerste gedeelte geeft aan tot welk netwerk de geadresseerde behoort en het laatste gedeelte staat voor de computer die het ‘pakketje’ moet ontvangen. Dit standaard protocol werd in 1977 verder ontwikkeld en werd TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) genoemd. TCP/IP maakt het mogelijk om verschillende branches van andere complexe netwerken direct aan het ARPANET te verbinden. Dit nieuwe geheel van netwerken werd al gauw het Internet genoemd. Toen de eerste vier netwerken( universiteiten) met elkaar verbonden waren, hadden ongeveer honderd mensen direct toegang tot het net. Niet snel daarna werden alle universiteiten aangesloten op internet. De studenten hebben er voor gezorgd dat het internet ook in trek kwam bij bedrijven, want zij overtuigden hun werkgevers van de voordelen die internet bood.

Intenet