H4 Wonen Paragraaf 1+2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In een goede VvE doen de huurders mee!
Advertisements

niets is zeker, dát is zeker!
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Huren is heerlijk Wat een moderne woningbouwvereniging allemaal kan
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Informatiesessie De Mandel 20 maart 2008
H1 wikken en wegen Paragraaf 1+2.
Verzekeren
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Door de nog steeds erg lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op uw huidige hypotheek.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Zeer waarschijnlijk gaan de hypotheekregels veranderen en kan het zeer verstandig zijn om één van onze adviseurs.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Herhaling H4  Iedereen gaat staan  Lees en luister naar de vraag  Kies het voor jouw juiste antwoord doordat je het groene of rode kaartje toont.
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Arrest Van Bommel-Ruijgrok
Arrest Hendrikx - Peters
Agenda  Les 44 tm 46  wkn 04 en 05  hs 13 vreemd vermogen op korte termijn  bestuderen par 13.1 tm 13.5 maken wb vragen 13.1 tm
Godsdienst 1 1.
Eerste adventszondag 2 december 2012
H6 werken Paragraaf 3+4.
Enkel het resultaat telt....
Persoonsvorm Saskia Hoekx.
Lagere maandlasten door een hypotheek met NHG! Wat veel mensen wellicht wel weten, maar diverse potentiele huizenbezitters ook nog niet, is dat een hypotheek.
Danny Schalkwijk R3Ki ( Economie presentatie )
OM OVER NA TE DENKEN.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Blauwe of rode envelop in de bus gekregen Blauwe of rode envelop in de bus gekregen uitleg bij al onze correspondentie met u Blauwe of rode envelop in.
Het Nederlandse ontslagrecht
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren.
3.4 Een huis kopen of huren? Inkomen  .
Recht H3 Soorten overeenkomsten Ondernemer.
Verkeerde spijkers!!!.
§ 2.4 Geld lenen kost geld Als je geld leent, moet je dat weer terugbetalen. Daarnaast betaal je meestal rente. Hoeveel en hoe lang je terugbetaalt, hangt.
Leven zonder ANGST 1.
SAMENWERKING CORPORATIE EN BEWONERS INVLOED EN ZEGGENSCHAP Resultaten van onderzoek onder 6 klantenpanels (3302 deelnemers)
Passendheidstoets 2016 Jolanda Hoogeboom, Directeur SVH.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Passend toewijzen en woningwaarderingsstelsel II
Inspraakavond ‘ZAV’ Zutphen & Deventer
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Sociaal Plan fase I voor bewoners Siriusstraat 278 t/m 456.
Aantekeningen hoofdstuk 2. Arbeidsovereenkomst 4.3 Wat moet je doen? Om in Nederland aan het werk te mogen is het verplicht om een arbeidsovereenkomst.
1 VGN ledenbijeenkomst gevolgen extramuraliseren vastgoed 4 en 5 juni 2013 Mw. mr. T.J. de Groot (Tanja) VBTM Advocaten
HOOFDSTUK 3 Wat koop je ervoor?. Consumentenorganisaties Komen op voor de belangen van de consument (klant) Voorlichting geven Waarschuwen tegen misleidende.
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
Recht Hoofdstuk 5 Overeenkomsten en verbintenissen.
Waar moet je allemaal aan denken,
Vmbo 2 economie Overheid overbodig?
H3 Financiering van een bedrijf
Help, ik zoek een huis!.
Beste Havo 4..
De grondwet Paragraaf 4 politiek.
Werknemersverzekeringen
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Welkom in de eerste aardgasloze wijk van Eindhoven
Kato bruyneels, Lore Driessens
Herhaling Boek 3 - Hoofdstuk 4 WONEN
Huren of kopen Voordelen van huren:
Financiering van de onderneming
Passend toewijzen (najaarsoverleg HV Woonbelang/ BOC’s)
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
Zorgwonen Zorgcafé 24 september 2018 Thomas Goethals
Boek 4 - Hoofdstuk 3 GELD VOOR DE OVERHEID
Jouw VvE slimmer Verenigingen van Eigenaars in Utrecht Ruim 6000 VvE’s
Transcript van de presentatie:

H4 Wonen Paragraaf 1+2

Wat gaan we doen? Klassengesprek huren of wonen? filmpje - Uitleg huurovereenkomst Uitleg opzegtermijn Rechten en plichten van huurder en verhuurder Onderhoudskosten

Huurovereenkomst Als je een huis gaat huren teken je een huurovereenkomst. Deze overeenkomst kan schriftelijk of mondeling gemaakt worden. Wat is voordeliger?

Huurder v.s verhuurder Wie van jullie woont er in een huurhuis? Huurder: de gene die het huis huurt van een woningbouwvereniging of een particulier bedrijf. Verhuurder: de woningbouwvereniging die het huis verhuurt aan de huurder.

Opzegtermijn Een huurder die zijn huurovereenkomst wil beëindigen moet zich houden aan de opzegtermijn. Bijvoorbeeld: 2 maanden opzegtermijn “Koop breekt geen huur”. “Dood breekt geen huur”. De nieuwe eigenaar van een woning moet zich houden aan de bestaande huurovereenkomst.

Rechten en plichten van de huurder Je hebt recht op een huis van goede kwaliteit. Je kunt de huur opzeggen wanneer je wilt maar moet wel rekening houden met de opzegtermijn Plichten: Je moet iedere maand netjes de huur betalen. Je moet zorgen voor klein onderhoud aan de woning.

Rechten en plichten van de verhuurder Het ontvangen van huur van de verhuurder Plichten: Zorgen dat de woning in goede staat verkeerd. Verrichten van groot onderhoud aan de woning

Onderhoud aan de woning Klein onderhoud  huurder wil aan de woning kleine dingen veranderen. Bijvoorbeeld: ander behang, plafond schilderen, nieuwe vloer, verven, nieuwe ruit. Kosten van dit onderhoud zijn voor de huurder! Vaak zijn het problemen waarbij de kosten laag zijn voor de huurder!!

Onderhoud aan de woning Groot onderhoud  Verhuurder moet zorgen dat de woning in goede staat verkeerd. Woning mag niet verrotten of lekken. Bijvoorbeeld: nieuw dak, nieuwe kozijnen, lekkende dakgoot, verzakte tuin. Kosten zijn voor rekening van de verhuurder.

Huurtoeslag Een dak boven je hoofd wordt gezien als een basisbehoefte. Veel gezinnen in Nederland kunnen geen passende woning voor hun gezin vinden omdat ze deze niet kunnen betalen. Zij krijgen dan: Huurtoeslag Dit krijgen ze van de overheid, om zo toch de huur te kunnen betalen.

Huurtoeslag Ron is 26 jaar en moet aan huur € 400 betalen. Komt hij in aanmerking voor huurtoeslag?

Voordelen van huren Huren Je hoeft geen onroerendzaakbelasting te betalen Je hebt geen opstal verzekering nodig  opstal verzekering is namelijk voor de buitenkant van het huis, de kosten hiervan zijn voor de verhuurder Je kunt eventueel huurtoeslag krijgen Je hoeft het groot onderhoud niet te betalen

Oorspronkelijke staat Het is onverstandig om de woning te verbouwen zonder toestemming van de verhuurder. Waarom? Deze kan namelijk eisen dat het huis bij opzegging van de huur in oorspronkelijke staat moet worden terug gebracht. Ismail zoekt bij zijn flat een nieuwe luxe keuken uit. Hij vraagt de woning-bouwcorporaties een gedeelte te vergoeden, want de flat is nu meer waard geworden. Waarom weigeren de meeste woningbouwcorporaties dit soort verzoeken?