De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kato bruyneels, Lore Driessens

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kato bruyneels, Lore Driessens"— Transcript van de presentatie:

1 Kato bruyneels, Lore Driessens
ARMOEDE Kato bruyneels, Lore Driessens

2 WAT HEBBEN WIJ JUIST GEDAAN?
Wij hebben een enquête gemaakt met enkele vragen. In deze Powerpoint gaan we deze vragen overlopen. Zo willen we bepaalde dingen aantonen.

3 Wat is armoede? Eerst en vooral zullen we eerst vertellen wat armoede is. Armoede is wanneer je het geld niet hebt om de basisbehoeften te betalen. Zoals eten voor het gezin. Je hebt ook gekleurde armoede, generatiearmoede, kansarmoede enzv.

4 vraag: uit hoeveel personen bestaat je gezin?
Uit deze vraag kunnen we afleiden dat er niet zo veel gezinnen van meer dan 4 zijn. Het gaat ook steeds moeilijker om een groter gezin te kunnen onderhouden. Meeste grote gezinnen hebben dan ook niet zo veel geld.

5 Vraag: Hoeveel mensen hebben een betaalde job in jouw gezin?
Mensen in armoede hebben vaak wel een betaalde job. Maar niet altijd een job die goed betaald. Zonder diploma is het vaak moeilijk om een goed betaalde job te kunnen krijgen.

6 Vraag: Heeft iedere persoon in jouw gezin ouder dan 12 jaar een eigen gsm?
Heel veel kinderen hebben al van jong af aan een gsm. Ik wil jullie even alert maken dat die vaak worden gemaakt door arme kinderen. Kijk dan ook na van waar het komt enzv. Sta eens stil bij de vraag “heb ik wel een gsm nodig?”. Een gsm kost veel.

7 Op welke uitgaven wordt er bij jullie thuis soms bezuinigd?
Uit de antwoorden kunnen we afleiden dat er een paar zijn die op niks van de basisbehoeften moet bezuinigd worden. Maar bij de meerderheid wel. We zouden eigenlijk ook al hebben we het geld moeten bezuinigen op bepaalde dingen. Je weet nooit wanneer je ineens in een moeilijke periode terecht komt.

8 Vraag:Staat de belangrijkste zichtrekening soms in het rood?
Maar bij 1 van de 12 personen die deze vragen hebben ingevuld staat de belangrijkste zichtrekening in het rood. Het lijkt vast van “Het is maar 1.” maar hier merken we wel dat niet elke persoon het makkelijk heeft. Wie weet wel in armoede zit?

9 Vraag: Hebben jullie soms moeite om te betalen voor de basisbehoeften?
2 op de 12 heeft moeite om dit te betalen. Steeds meer mensen hebben moeite hier mee. Er kom steeds meer mensen in armoede terecht. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

10 Vraag: wat zij volgens jou de beste oplossingen om niet arm te worden?
We weten natuurlijk dat je zelf op het onverwachtste moment ineens in een moeilijke periode kunt terecht komen. En in armoede kan terecht komen. Veel mensen hadden hard werken, een diploma behalen,zuinig omspringen met energie aangeduid. Maar als we goed nadenken doen wij die dingen zelf wel? Vaak staan we niet stil bij hoeveel we verbruiken. Of hoeveel geld het kost.


Download ppt "Kato bruyneels, Lore Driessens"

Verwante presentaties


Ads door Google