De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Help, ik zoek een huis!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Help, ik zoek een huis!."— Transcript van de presentatie:

1 Help, ik zoek een huis!

2 Stap 1: Schrijf u in bij Woonkeus Stedendriehoek
Indien u nog niet ingeschreven staat bij Woonkeus Stedendriehoek, dan kunt u dit doen door op deze link te klikken. Vul het formulier in en houd daarbij rekening met de kosten van €30 per inschrijving. Urgentie aanvragen is in sommige uitzonderlijke gevallen mogelijk. Op deze website kunt u controleren of u mogelijk recht heeft op urgentie.

3 Stap 2: Reageer op (loting)woningen.
Als u ingeschreven staat kunt u beginnen met reageren op woningen. Dit doet u door in te loggen en het woningaanbod te bekijken. Iedere maandag en donderdag worden er een aantal woningen geplaatst die door middel van loting worden verdeeld. U kunt hierop reageren door op de knop “ja, ik wil reageren” te drukken. Houd hierbij rekening met de kosten voor de huur, aangezien de woningen vanaf 1 januari 2016 passend worden toegewezen. De maximale huurprijs is nu afhankelijk van uw inkomen. Hoeveel de maximale huurprijs is kunt u vinden op deze website.

4 Stap 3: Vraag een inkomensverklaring aan.
Het vinden van een woning kost tijd. Door iedere week te reageren op de lotingswoningen vergroot u uw kans om een woning te vinden. Een verhuurder wil graag weten wat uw inkomen is. De inkomensverklaring kunt u gratis opvragen bij de belastingdienst via het nummer Binnen 5 werkdagen ontvangt u deze per post bij u thuis.

5 Stap 4: Onderzoek andere mogelijkheden.
Het vinden van een geschikte woning kan lastig zijn. Daarom is het van belang om andere mogelijkheden te bekijken. Vraag in uw netwerk naar de mogelijkheden en zeg dat u op zoek bent naar woonruimte, want misschien weet iemand uit uw omgeving nog wel iets. Daarnaast kunt u kijken bij de verschillende (kamer)verhuurders via deze link. Om in aanmerking te komen voor een woning bij een commerciële verhuurder moet uw inkomen hoog genoeg zijn. De meeste verhuurders hanteren een inkomen van drie á vier maal de huurprijs. Dit betekent dat u met een uitkering waarschijnlijk niet in aanmerking zult komen voor een woning in de commerciële sector. Daarnaast moet u bij aanvang vaak borg en bemiddelingskosten betalen. Dit komt meestal neer op tweemaal de huurprijs.

6 Stap 5: Blijven zoeken Het vinden van een woning kost tijd. Door iedere week te reageren op de lotingswoningen vergroot u uw kans om een woning te vinden.


Download ppt "Help, ik zoek een huis!."

Verwante presentaties


Ads door Google