Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatiebijeenkomst voor bewoners
Advertisements

Van Dillenburg Puntblok naar Panorama Dillenburg van dit beeld uit 2005 naarnaar deze situatie in 2009.
Willen is Kunnen De centen Woonlasten en energiebesparende maatregelen
Energieopwekking Zonnewarmte ‘Kom ga je dak op (wa-arschuw nie meer)’
Indeling woning Proces op twee nivo’s Woning met vertrekken
casco-/plintvernieuwing
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
WELKOM informatie avond groot onderhoud 10 oktober
SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker.
Benedenverdieping Jaren ‘30 huis
UNIVERSAL DESIGN De Backker Marijke, De Greef Kristof, Hendrickx Isabella, Van Herck Dave.
Presentatie varianten Schepenenstraat1 Brede School Schepenenstraat Presentatie 12 februari 2008 raadsbijeenkomst.
Rietzanger te Heinkenszand
Voorwoord Waarom op water is de hoofdvraag. Het land raakt vol en als we op water bouwen houden meer ruimte over om de voedsel productie te verhogen voor.
Ja dat is Enkhuizen….. de kerk lijkt al van ver om aandacht te roepen…
Shell-woningen Assen (1967)
Toekomstvisie Melvin Kil, V5a.
Project “Schuttersveld”. Delft Stadhuis Nieuwe kerk.
U komt met uw kind naar het Diaconessenhuis voor het verwijderen van de neusamandel en/of het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Loopt u mee met Roos.
Proefproject Noordrand Westwijk
Workshop Wonen en Zorg Maatschappelijk Kosten Baten Analyse
Bijlage Casus “A annemingsbedrijf MKW B.V. “. De woning kan zowel met symmetrische als asym-metrische kap worden uitgevoerd. De Meerkeuzewoning kent in.
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus
ALGEMEEN Het onderwijsdeel en de traforuimte van het Aardwetenschappengebouw wordt gesloopt tbv het nieuw te bouwen Onderwijscentrum Werkzaamheden zijn.
waarom nieuw bouwen? fossiele brandstoffen raken op
Huisvesting Nijmegen Mariëtte van Dorst, bestuurder Hera
Muurschilderingen Valkenburg
Voorontwerpbestemmingsplan “Stationskwartier” Welkom op deze informatieavond Woensdag 11 september 2013.
natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN
Presentatie: Bedrijven InvesteringsZone
Inleiding Doelstelling Organisatie Planning Projectonderdelen Fasering
In deze presentatie laten wij u een kijkje nemen in ons gebouw.
BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2e Arenabijeenkomst, 20 augustus 2014 Bas Verbruggen & Wim Bomhof Programma: Vaststellen verslag eerste bijeenkomst 16 juli.
Netwerk nieuw bouwen Schepenbuurt, Leeuwarden groep C, bouwtechniek.
Project bij Inotive Solutions BV
UniTherm alles in 1 De toekomst gerichte schoorsteen.
Floris Smits, Sven Damen en Josie Berkx. Inhoud Opdrachtgever Project Onderzoek Stakeholders Voortgang.
Bewonersvereniging Karel Klinkenbergstraat
Project WonenBreburg en De Wever Rick Mathijsen Merijn Frijters Marieke Kunkeler.
Informatiebijeenkomst
Wijzigingen van het Vrijstellingenbesluit stedenbouwkundige vergunningen VVSG RvB 2 september 2015 Xavier Buijs, hoofd dienst omgeving & stafmedewerker.
Inspraakavond ‘ZAV’ Zutphen & Deventer
Beelden van de toekomstige samenwerking
Informatiebijeenkomst Prinsesseweg 29 juni Voorstellen QuaWonen Hemubo Peter Barbera Michael Marije Ottevanger van Rossum van Leyenhorst Bakker.
Kwaliteit en beleid Of hoe een leuk vak nog leuker gemaakt kan worden.
Kwaliteit en beleid Of hoe een leuk vak nog leuker gemaakt kan worden.
Hansenstraat wil uit de vergetelheid….  Doel/aanleiding Leefbaarheid en veiligheid in de wijk vergroten, door een mooier, veiliger en meer sociaal straatbeeld.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.
Kennisdelen en samenwerken via GGD Kennisnet.. Hoe het begon… Eerste GGD Kennisnet in 2001 Doel: platform voor professionals die bij GGD’en werken zodat.
Seminar asset management provincie Noord-Holland Grip op beheer en MEER Asset management in de gemeente Houten 4 maart 2015.
Presentatie Bouwplan woongebouw Vestetuin 14 februari 2013.
TE KOOP – Saksische boerderij ‘t Loeg 4 Anderen Drenthe Vraagprijs: € ,- k.k.
Bijeenkomst Fractievoorzitters Kempenhorst College 24 juni 2009.
Annemieke van Doorn Aanjager innovatie
WOONGEMAK en VEILIGHEID
PALENSTEIN HET NIEUWE WONEN.
Prijsbewust verhuren in Mechelen
Werkzaamheden aan Geepstraat Steurweg, Makreel-straat, Spieringstraat
WOON- en VEILIGHEIDSTEST 2014
Uitvoering Werkzaamheden Lieve Verschuierstraat
Kerk uit 1965 Nevenruimtes beneden Kerkzaal op verdieping
urban village huisvesting in leegstaand vastgoed
Werkzaamheden Jan van Avennesstraat Aleidisstraat Witte van Haemstedestraat 9 november 2017.
Woningverbetering, complex 34,35 en 39
Aanpak fijn stof bij veehouderijen
Algemene ledenvergadering
VERLICHTINGSPLAN STAP II
Tweede adviesteam project Emma
Transcript van de presentatie:

Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal uitbreiding van entreehal De entreehal van het flatgebouw zal een ware metamorfose ondergaan. Belangrijkste ingreep is dat in de bestaande schacht een lift zal worden geplaatst . Aan de Leeuwerikzijde zal een tweede entree worden gemaakt . In deze ruimte entree zullen ook de brievenbussen en het bellentableau worden geplaatst. Een van de bestaande trappen wordt verwijderd waardoor een doorloop ontstaat ; een nieuwe trap wordt geplaatst . Uit veiligheidsvoorschriften worden de deuren naar de bergingen afgesloten . Nieuwe wand- en vloerafwerking, de glazen pui, de vide en een fraai verlichtingsplan zullen de entree stijl en allure geven.       Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject

Wegnemen van niveauverschillen Belangrijke doelstelling van het renovatieplan is het gebouw geheel rolstoeltoegankelijk te maken. Alle bestaande niveauverschillen in het gebouw (tot de voordeur van de woning) zullen tot een minimum (bij voorkeur 20 mm) worden teruggebracht. De grootste bouwkundige ingreep daartoe is het ophogen van de galerijen. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden zullen de woningen bereikbaar blijven. De galerijverhoging wordt gecombineerd met het vernieuwen van de galerijhekken. Wegnemen van niveauverschillen Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject

Ruimte voor recreatie en dagopvang Honderdvijftig vierkante meters voor recreatie en dagopvang Het renovatieplan voorziet ook in een uitbreiding van het flatgebouw met circa 150 m2. Deze uitbreiding biedt de bewoners van het gebouw ruimte voor ontmoeting en recreatie . Met stichting Maatzorg/De Werven wordt gesproken over het in een deel van deze ruimte aanbieden van dagopvang voor ouderen .   Ruimte voor recreatie en dagopvang Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject

Nieuwe, vijfde woonlaag met zes penthouses Uitvoering van het renovatieplan vraagt een investering van meer dan drie miljoen Euro. Een deel daarvan wordt in een verhoging van de huurprijs doorberekend. Uitbreiding van het flatgebouw met een vijfde woonlaag vormt een andere belangrijke kostendrager. De woningen op de vijfde woonlaag zullen in de koopsector worden gerealiseerd. Nieuwe, vijfde woonlaag Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject

Keuzepakket voor ingrepen in de woning Binnen het renovatieplan blijven de ingrepen in de woning beperkt tot het aanbrengen van ‘eigen’ meters voor de registratie van het watergebruik en het vervangen van de geijsers door een veilig collectief systeem voor warmwater waarbij gebruik wordt gemaakt van zonnecollectoren. Daarnaast is een keuzepakket samengesteld voor wijzigingen in de woningplattegrond. Bewoners van het flatgebouw kunnen uit dit pakket zèlf kiezen welke wijzigingen zij in hun woning willen laten uitvoeren. De opties 1, 2 en 5 zullen in alle leegkomende woningen standaard worden aangebracht. Opening tussen woonkamer en slaap-/hobbykamer Samenvoegen van twee slaapkakamers Badkamer vergroten Kastenwand verwijderen, schuifdeur plaatsen Hellingbaantje Keuzepakket voor ingrepen in de woning Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject