“Waakzaam en dienstbaar staat de politie voor de waarden van de rechtstaat”. Waakzaam zijn = problemen voor blijven, klein houden en waar onvermijdelijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Collectedoelen 2013.
Advertisements

Ervaringen in samenwerking
Utrecht Innovatie & Veiligheid Paul Koot & Frits Neijgh van Lier.
De decentralisaties in het sociale domein staatsrechtelijk bekeken
In samenwerking met 13 maart 2014.
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Veilige Publieke Taak Veiligheidsregio Hollands Midden
Wijkpolitie Dordrecht West 10 wijkagenten.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
wgr+ en politieke legitimatie parallelsessie CoP conferentie d.d. 7-8 december 2006 STADSREGIO ARNHEM NIJMEGEN Carol van Eert secretaris-directeur.
Politie Brabant Zuid-Oost Afdeling Gemert-Laarbeek
Actief Burgerschap. Problematiek Armoede Eenzaamheid Criminaliteit 79 nationaliteiten.
Samenwerken in burgerschap
Aanpak fietsdiefstal Goof de Vor 5 april 2017 |.
OCW 3 juli 2012 Gemeenten en Ouder- betrokkenheid.
JE EIGEN VEILIGE PUBLIEKE TAAK
STEDELIJK GEZONDHEIDSZORG CONCEPT een zoektocht naar sterke kanten gemeenten tav zorg voor gezondheid resultaat zoektocht als vertrekpunt.
Wmo in Nijmegen. Waarom de Wmo? 4 Doel: bevorderen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen, leven en deelnemen aan de samenleving 4 Bundeling Wvg,
Gemeente Schiedam 07 april Speerpunten 2.District Waterweg-Noord Operationele resultaten 3.Gemeente Schiedam Aangiften 4.Schiedam-Noord Aangiften.
Waterweg-Noord Non-alcoholzone G.H.J. van der Heiden Hoofd wijkpolitie Vergadering Commissie Samenleving en Bestuur d.d
VERBREDING VAN PRAKTIJK & DEFINITIE YOTA ! PARTICIPATIE BIJ DE VORMGEVING VAN EEN STAD.
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport OGGZ in de Wmo Maandelijkse bijeenkomst pilotgemeenten Wmo 12 juni 2006.
FUNDAMENTEN VOOR PARTNERSCHAP VEILIGHEIDSREGIO Noord Oost Gelderland 20 september 2007 Partnerschap bouwen Samengesteld lokaal bestuur: solidariteit &
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Criminaliteitscijfers Een nieuw elan Nieuwe beleidsplannen –Bestuursakkoord 2013 – 2018 –Zonaal Veiligheidsplan 2013 – 2017 Nieuwe doelstellingen.
Gouda Veilig: Dat doen we samen!
8 september 2014 Veiligheid Dorplein Eerst wat algemene informatie.
Is de rechtsstaat in crisis?
Bekendheid met ‘Veiligheidshuis’?
Sturen op Zelfsturing Living Lab WMO-werkplaats 26 januari 2015
2.3 De pet past ons allemaal Nakijken (2.2) Intro HC Opdracht Opdracht bespreken HC: 3.2 kort Huiswerk.
Analysegestuurde handhaving we weten niet wat we weten.
Buurtaanpak Staatsliedenbuurt College van Burgemeester en Wethouders besluit in 2006 om 1 miljoen Euro extra budget beschikbaar te stellen voor de Staatsliedenbuurt.
Voorjaar 2011Algemene Vergadering1 VOORJAARS-AV 2011 Feestelijke jubileumviering Verslagen, rapportages en voorstellen Workshops.
Project Steaming 05/06/2007. Aanleiding Kandidaatsdossier Koning Boudewijnstichting Onveiligheidsgevoel : onze zaak, ook onze taak.
Bijeenkomst Transities Wijkteams District Oost 29 september 2015.
Velig reizen met de RET Rotterdam 23 september 2015
ARRIVA.NL Politie en OV werken samen tegen geweld Maandag 16 november 2015 Utrecht CCV Symposium geweld Henri Schipper (Politie Rotterdam) & Jan Politiek.
Grip op Regionale Samenwerking: Rob de Greef en Roeland Stolk.
Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis in Weststellingwerf Commissie Sociaal Domein 9 december 2014.
Politie Twente Cluster Noordoost. Dinkelland 7 februari 2012 Politie Twente Cluster Noordoost Jos Westerveld clusterchef.
KNP Factsheets Inrichtingsplan Oost Brabant
Themabijeenkomst raad Integriteit en Veiligheid Roland Thiels (sr. medewerker/beleidsadviseur OOV)
Presentatieavond gemeente Lansingerland. 3 maart 2015Presentatieavond gemeente Lansingerland2 Inleiding  Stand van zaken Nationale Politie  Basisteam.
Presentatie Politiedistrict Dordrecht / Zwijndrechtse Waard Door A.G. Sijtsma, Districtchef.
30 mei 2016 Transitie jeugdzorg, sturing gemeente, bijdrage GGD Paul vd velpen Directeur GGD Amsterdam.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Basiseenheid Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal Commissie RTG Nuth
Presentatie Regionaal beleidsplan Noord-Nederland 1 Concept Regionaal Beleidsplan Noord-Nederland.
Basiseenheid Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal Commissie Nuth
Adviescommissie Themavergadering Veiligheid & handhaving 21 april 2009.
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
1 Veiligheidshuis en het Arrondissementaal Platform Jeugdcriminaliteit.
Participatie Nieuwe Stijl Schakdeldag 21 juni 2016 Annemieke van Brunschot, VNG Heleen Smit, ministerie IenM Even voorstellen: wie zijn wij? Directie.
ZHZ 30 november Context Maatschappelijke ontwikkelingen + Landelijk beleid + Kwaliteitseisen + Regionale context = Visie Invoering en.
Veilig Thuis en de wijkteams Workshop “Veilig Thuis” in de serie regiobijeenkomsten van het VNG Programma RegioAanpak Veilig Thuis mei-juni 2016 Wicher.
Audit- en accountantsdiensten 28 juni 2017
De sociale wijkteams in Leiden
Toon kuijpers MH2a.
ALV :30-20:30 Welkom.
Ons beeld van criminaliteit
Ons beeld van criminaliteit
Humanitas afdeling Nijmegen en omstreken
Resultaten gemeente Bernheze 2015
BEZOEK GEMEENTE LANDERD
Wmo beleid in de Drechtsteden
Politie Oosterscheldebekken Veiligheidsbeeld 2017/ 2018
Stijn van Griensven Gertrin van Lune Hugo Wittekoek Oktober 2015
Politie Oosterscheldebekken Veiligheidsbeeld 2018/ 2019
Zet je kinderopvang lokaal op de kaart
Transcript van de presentatie:

“Waakzaam en dienstbaar staat de politie voor de waarden van de rechtstaat”. Waakzaam zijn = problemen voor blijven, klein houden en waar onvermijdelijk adequaat bestrijden; Waakzaam zijn is ook het vertrouwen van de burger waarborgen, er zijn wanneer er een beroep op de politie wordt gedaan; Dienstbaar verwijst naar het ten dienste staan van de instituties van de democratische rechtstaat & de veiligheid van de burger; Ook dienstbaar handelt om vertrouwen, de burger moet ten alle tijden kunnen rekenen op een onpartijdige autoriteit in de publieke ruimte, die haar gezag zonnodig afdwingt; Een betrouwbare partner die actief verantwoording aflegt.

1)Een daling van de criminaliteit met 35%; 2)Een oplossingspercentage van 30%; 3)Vergroten van de tevredenheid van de burgers; 4)Beschikbaarheid en bereikbaarheid.

Voor de uitvoering van haar taken beschikt het district over 235 personeelsleden onderverdeeld in vier diensten: Het Informatie en CoördinatieCentrum analyseert en voorziet de overige diensten van informatie; De Surveillancedienst garandeert 24 uur per dag noodhulp aan de burger; Het Buro Opsporing onderzoekt, verhoort en lost zaken op; De Wijkpolitie hét aanspreekpunt voor de burger, met haar lokaal verankerde wijkteams en buurtagenten.

De wijkpolitie nieuwe stijl is in september 2006 operationeel geworden; Doel van de omschakeling was de buurtagent vrij te spelen voor de uitvoering van zijn oorspronkelijke taak: het functioneren als ogen en oren van de politieorganisatie, midden in de samenleving; In praktijk was de eerdere “GPF-er” door tal van andere taken hier steeds minder aan toe gekomen; Het nieuwe model wijkpolitie kent 2 wijkteams: Oost en West; Binnen het wijkteam Oost zijn 6 buurtagenten aangesteld voor de gemeente Gorinchem; Rondom de buurtagenten heeft wijkteam Oost de beschikking over een 12 tal wijkteamleden die projectmatig ondersteuning bieden aan de buurtagent; Rondom het wijkteam zijn de schillen van Noodhulp en Opsporing, die vanuit hun specifieke taken werk afnemen en ondersteunen.

Aangiften centrale indicator criminaliteitscijfers; Sinds 2003 (waakzaam en dienstbaar) gestage afname criminaliteit; In 2007 een afname van –20% gerealiseerd; Opvallende stijgende categorieën: vernielingen en bedreiging & mishandeling (met name horeca-gerelateerd en huiselijk geweld).

Politie realiseert vooruitstrevende cijfers op haar doelstellingen; Maar loopt ook tegen limieten aan; Het aantal vernielingen beslaat circa ¼ van het aantal aangiften; Maar is zeer lastig te beïnvloeden, uiteenlopende daders, tijdstippen en locaties; Politie kan niet overal zijn; Geweld achter gesloten deuren (huiselijk geweld) blijft moeilijk te constateren; Verdere samenwerking middels Gezamenlijke Uitvoeringsplannen.

Kaderbrief politie als beginpunt, vanuit informatiepositie en mét inspraak van de partners; Speerpunten Geweld, Jeugd & Vernielingen; Doelstellingen en activiteiten die politie, Openbaar Ministerie en gemeente afspreken om problematiek vanuit hun taakvelden en expertises aan te pakken; Bijvoorbeeld: Snelherstelbeleid bij vernielingen – gemeenten; Onopvallende surveillance op uitgaansroutes – politie; Schadeverhaal op daders – Openbaar Ministerie. De politie kan het niet alleen!