De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Resultaten gemeente Bernheze 2015

Verwante presentaties


Presentatie over: "Resultaten gemeente Bernheze 2015"— Transcript van de presentatie:

1 Resultaten gemeente Bernheze 2015

2 Resultaten HIC delicten gemeente Bernheze 2015
Bron: maanddashboard Control/ bvi stuur

3 Overige veiligheidsinformatie Gemeente Bernheze 2015

4 Trends gemeente Bernheze 2015
De cijfers van de geprioriteerde veiligheidsproducten zijn met uitzondering van het geweld gedaald; Toename ophelderingspercentage van zaken; Forse stijging van de geweldsdelicten; Inbraak schuur en diefstal motorvoertuigen is fors toegenomen ( aangiften); Stijging Incidenten drugs/drankoverlast en verward/oversp. Persoon.

5 Hotspot Diefstal uit woning Gemeente Bernheze
Blauw is week 1 t/m 6 en rood is week 7 t/m 12

6 Locaties

7 Toelichting geweld Bernheze:
Het geweld in Bernheze is met name in Heeswijk Dinther fors gestegen. Dit geldt voor de diverse geweldsdelicten. Andere plaatsen zijn Heesch en Nistelrode (openlijk geweld en mishandeling) Opvallend is dat het geweld in met name Loosbroek in de gehele breedte is gedaald tot minimaal. Heeswijk Dinther: Kent een hoog aantal meldingen ruzie/twist, die hebben plaatsgevonden op dezelfde locaties. Gedacht moet worden aan o.a. De wildhorst en andere locaties in HD waar groeperingen bij elkaar wonen. Vaak is op deze locatie ook melding van ander geweld zoals openlijk geweld/mishandeling en bedreiging. Het aantal geweldsdelicten in 2015 is in veel gevallen gerelateerd aan ruzie tussen buren en anderen die in een groep samenleven. Inmiddels zijn diverse veroorzakers elders gaan wonen, hetgeen van invloed moet zijn op de cijfers van 2016. Heesch en Nistelrode: Zowel in Heesch als in Nistelrode is er sprake van een stijging van het aantal gevallen Huiselijk geweld. Met name is er een sterke relatie tussen HG en mishandelingen. Tevens zijn diverse geweldsdelicten gepleegd op dezelfde locaties. Vaak is er ook sprake van een melding ruzie/twist en het vervolg van openlijk geweld/mishandeling of bedreiging.

8 Locaties (2)

9 Hotspots HIC Geweldsdelicten Gemeente Bernheze
Blauw is week 1 t/m 6 en rood is week 7 t/m 12

10 HIC Geweldsdelicten Plaatsen Bernheze 2016

11 Toelichting overige zaken
Diefstal uit schuur is in Bernheze sterk gestegen. Merendeel van deze inbraken vonden plaats in Heeswijk Dinther en Heesch. Er zijn aanwijzingen over een groepering die met name in Bernheze e.o. zich hieraan schuldig maken. Thans is een projectplan opgemaakt om deze groepering aan te pakken. Merendeel van de incidenten drank/drugs hebben plaatsgevonden in Heesch en Heeswijk Dinther. De overige delicten zoals drugs zijn verdeeld over de plaatsen. Stijging lijkt opvallend hoog echter wordt veroorzaakt door de macht van de kleine getallen. Er sprake van een stijging m.b.t. overlast gestoorde, hetgeen voor een gedeelte kan worden toegeschreven aan het terugtreden van de overheid in relatie tot zorg. Over de overige cijfers is geen duiding te geven over toename of afname.

12 Diefstal/ inbraak schuur Bernheze 2015/2016

13 Diefstal motorvoertuigen Bernheze 2015/2016

14 Inrichting Basisteam Maasland
135 fte CONCEPT versie 2.0 2 Teamchefs C Teamchefs 1 Secr. Medew. -1 Secretaresse 7 Operationeel Experts -1 Operationeel cleidinggevenden Info knooppunt Handhaving en Noodhulp Team Recherche Levering aan Flexteam Intake Wijkagenten Dierenpolitie 4 fte (nog niet gelabeld in sterkte) 11 Med. I&S 4 Ass. B I&S - 4 4 Oper. Experts GGP - 4 20 Sr. GGP - 1 2 Gen. GGP (1 fte) GGP Sr. Gener. Medew. Noodhulp Handhaving - 4 4 Sr. Tact. Opsp. 3 Gener. Tact. Opsp. 3 Medew. Tact. Opsp. - 5 2 Oper.SpecialistA Politiekundigen -1 30 Aspiranten / studenten - 21

15 Hoe kijk je naar je gemeente?

16 Hoe kijk je naar je gemeente?

17 Ondermijning

18 Hoe pak je ondermijning aan.
Het gaat om duurzaam verstoren. Verenigde overheid tegen ondermijning. Strafrecht is slechts 1 van de 5 mogelijkheden. Vaak multi aanpak.

19 Belang gebruik 13 B en bestuursrecht

20 Integrale aanpak.


Download ppt "Resultaten gemeente Bernheze 2015"

Verwante presentaties


Ads door Google