De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Politie Oosterscheldebekken Veiligheidsbeeld 2017/ 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Politie Oosterscheldebekken Veiligheidsbeeld 2017/ 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Politie Oosterscheldebekken Veiligheidsbeeld 2017/ 2018
Gemeente Noord-Beveland

2 Inhoud De Politie in Noord-Beveland Wijkagenten actief in uw gemeente
Basisteam Oosterscheldebekken Contextgedreven en Gebiedsgebonden Rol en positie Handhaving (BOA) Wijkagenten actief in uw gemeente Veiligheidsbeeld Noord-Beveland

3 1 Politie Op en voor Noord-Beveland

4 Basisteam Oosterscheldebekken
6 gemeenten +/- 150 medewerkers Noodhulp 24/7, 365 dagen per jaar Extra bijstand in de zomermaanden Externe en Integrale samenwerking Het basisteam Oosterschedebekken is actief in Noord-Beveland Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg.

5 Basispolitiezorg Intake & service Noodhulp (wijkteam) Opsporing
Toezicht en handhaving Vreemdelingentoezicht Milieuhandhaving Executie Reguliere verkeerstaken Officier van dienst Dierenpolitie

6 Contextgedreven en Gebiedsgebonden
De veiligheidsvraagstukken in uw gebied bepalen ons handelen. Wij gebruiken de kracht en kennis van uw burgers optimaal. Samen met uw burger komen we tot duurzame oplossingen. Een basisteam is ingericht de politietaak zelfstandig uit te voeren. Wij kunnen aanpassen aan de vraag van het moment.

7 Team Oosterscheldebekken
Noord-Beveland Bezoekadres Voorstraat 31 4491 EV Wissenkerke Telefoon Spreekuur op dinsdag van tot 12.00 uur woensdag van tot uur Spreekuur vindt plaats op het gemeentehuis te Wissenkerke Team Oosterscheldebekken Hoofdbureau Valckeslotlaan 6 4461 SE Goes Telefoon Openingstijden Op dit bureau kunt u zeven dagen per week 24 uur per dag terecht.

8 Politie <-> Handhaving (Boa’s)
Toezicht en handhaving in de openbare ruimte zijn een gedeelde verantwoordelijkheid van politie en de gemeente. De politie is vooral werkzaam op het terrein van 'openbare orde en veiligheid'. De gemeente op het terrein van leefbaarheid. Samenwerking bevordert de efficiëntie en effectiviteit van toezicht en handhaving. Bovendien ontstaat een duidelijk, herkenbaar en consequent optreden naar de burgers.

9 Operationele regie Samenwerking vindt o.a. plaats op
leefbaarheid Werkzaamheden op leefbaarheid en veiligheid openbare orde en veiligheid Regie bij gemeente afspraak Regie (sturing) bij gemeente of politie Regie bij politie Operationele regie binnen de organisaties Het is van belang om het begrip ‘operationele regie’ niet te vertalen als ‘wie gaat erover’? De belangrijkste waarde van regie voeren is dat het samenspel bijdraagt aan een betere uitvoering, een beter resultaat. Operationeel regie voeren betreft het geven van aanwijzingen en instructies en het delen van informatie in de dagelijkse praktijk om betere samenwerking tot stand te brengen en betere resultaten te halen. Deze samenwerking vindt met name op het gebied van wijkzorg, project aanpak en het afwerken van calamiteiten plaats. De elementen die bijdragen aan het voeren van operationele regie worden hierna beschreven. In de handhaving op het leefbaarheid- en veiligheidsgebied in de openbare ruimte is grofweg een driedeling te maken: Werkzaamheden binnen leefbaarheid en fiscale handhaving door boa's in de gemeente, onder aansturing van hun ambtelijke leidinggevende en in het kader van Veilige Publieke Taak afspraken over politieassistentie bij inzet van boa's, waarbij de operationele regie in de gemeente hoort. Werkzaamheden op leefbaarheid en veiligheid, die samenwerking van boa's en politie vergen op het gebied van informatie-uitwisseling of gezamenlijke operationele inzet, afhankelijk van aard en inhoud aansturing en operationele regie door de ambtelijk leidinggevende of politieleidinggevende, volgens afspraken. Werkzaamheden op het gebied van openbare orde en veiligheid door de politie, eventueel ondersteund door boa's, aansturing en operationele regie door de politieleidinggevende. Samenwerking vindt o.a. plaats op het gebied van wijkzorg, project aanpak en het afwerken van calamiteiten.

10 2 Wijkagenten Noord-Beveland

11 Wijkagenten Noord-Beveland
De wijkagent(en) zijn uw aanspreekpunt van de politie bij u in de buurt.

12 Wijkagent Geografisch
Noord-Beveland Michele D'Olivo Wijkagent Geografisch Werkgebied Gemeente Noord-Beveland Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk, Kortgene, Colijnsplaat, Kats en de buurtschappen Plankendorp, Stroodorp Voorlichting (veiligheid binnen uw wijk) Projecten gericht op bestrijding van criminaliteit. Samenwerking met recherche en noodhulp. Waarschuwen en bekeuren van individuen. Lokale contacten met individuelen en groepen. Uw lokale aanspreekpunt.

13 Horeca, Recreatie en Toerisme
Thematisch Wijkagent Jeugd Horeca, Recreatie & Toerisme Sonja van Rijswijk Thematisch Wijkagent Jeugd Jan Willem van Bree Thematisch Wijkagent Horeca, Recreatie en Toerisme Wnd. Contacten opbouwen en onderhouden. Projecten gericht op bestrijding van criminaliteit (Thema). Externe samenwerking (ondernemers). Thematisch aanspreekpunt. Vakspecialisten.

14 Operationeel Expert(s)
GGP (Expert - Wijkagent) Thematisch Evenementen Richard den Boer Operationeel Expert GGP Wijkagent Sjaak van Iwaarden Operationeel Expert Evenementen Aanpak structurele en thematische problematiek. Analyseren aanpak en resultaten. Adviseren over trends en ontwikkelingen. Ontwikkelen en implementeren van verbeteringen. Opbouwen en onderhouden multidisciplinair netwerk.

15 3 Operationeel Veiligheidsbeeld

16 Thema’s Woninginbraken Geweld(misdrijven) Jeugdoverlast
Diefstal/ Inbraak woning Straatroof/ Overvallen Geweld(misdrijven) Openlijk Geweld tegen personen Bedreigingen/ Mishandeling Jeugdoverlast Productie, in/uitvoer drugs Handel e.d. harddrugs/ softdrugs Vervaardigen harddrugs / softdrugs Overlast/ Leefbaarheid

17 Veiligheidsbeeld algemeen
District Zeeland Werkgebied Oosterscheldebekken Gemeente Noord-Beveland

18 Woninginbraken 2016 <> 2017
Gezamenlijke aanpak o.a.; Preventie/ Voorlichting Burgerinitiatieven (o.a. WhatsApp groepen) WOS-controles (DDO)

19 Woninginbraken 2016 <> 2017
Gezamenlijke aanpak o.a.; Preventie/ Voorlichting Burgerinitiatieven (WhatsApp groepen) WOS-controles (DDO)

20 Geweld(misdrijven) VLIETHOEVE!!!!

21 Jeugdoverlast (Jeugd-)overlast is niet altijd Overlast…
Het betreffen incidenten, geen concrete tellingen van misdrijven. Feitelijk betekent dit dat iedere melding wordt meegeteld, ook indien deze feitelijk geen overlast betreft. Zichtbare invloed van Recreatie en Toerisme

22 Productie, in/uitvoer drugs
Geen excessen waarneembaar Extra aandacht voor jacht- en recreatiehavens F45 = Hennepkwekerijen

23 Overlast/ Leefbaarheid

24 Bedankt

25 Politie in Ontwikkeling | Wijkteam Schouwen-Duiveland
26 oktober 2015


Download ppt "Politie Oosterscheldebekken Veiligheidsbeeld 2017/ 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google