De Jaren na de oorlog 1945 - 1950 Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
EMEG lijst - Entertainment TV opname ‘’Wat vindt Nederland?!’’
Advertisements

Symphorosa’s Melodies Leerlingenconcert 1993 Jubileumconcert.
Persmap wielerkoers Belgisch kampioenschap voor boeren en boerinnen
Rembrandt.
Van 1950 naar 1960 De vereniging groeide de handbalresultaten waren goed tot zeer goed, maar een wens hoopte het bestuur te kunnen vervullen namelijk een.
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Verrassing!!.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De jaren ‘60 Deze jaren werden bij D.W.S. beheerst door; het kampioenschap van onze dames in district West B, de uitbreiding van het clubhuis, de bouw.
Feestmarkt vrijdag 1 juni 2012
“Sweet (six) Teen”feest van Robyn en Kyara via stichting de Oppepper. Een dag om nooit meer te vergeten.
Beelden storm.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Paragraaf 4.2 Onafhankelijkheid.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Het 11e en het 12e werk van Heracles.
Zoals uit voorgaande jaren bleek was D.W.S. een bloeiende vereniging met zeer veel jeugdleden, een goed kader die veel tijd gaf aan de vereniging om allerlei.
Bezoek een sportief evenement:
“DE WEGWIJZER” door Iet Bezemer-Keemink
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
De Republiek in een tijd van vorsten
Burgers regelen het zelf
FC Eindhoven Bezoek een sportief evenement. Observeer het publiek tijdens je bezoek Ik ben naar de ladies night van FC Eindhoven geweest. Dit was een.
De Republiek in een tijd van vorsten Een Gouden Eeuw voor de Republiek § 4.2.
Nieuwsbrief 2 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
De beginperiode
Interbellum en Vrede van Versailles.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Max en de toverstenen. Door de groep Stampertje..
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 5 Kroniek.
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Olympische spelen Türken & Jair.
Confrontatie Paragraaf 5.2.
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
6.2 Zelfstandige burgers.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
we zaten op 'n boot, 'n week lang op 'n boot, van alle luxe voorzien.
Scrooge, de musical.
Van groep 1 tot 8 Door: Sanne.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Terugblik jeugd VB Meldert 1 woensdag 01/06/2011 – 20u.
De economie in de Zilveren Eeuw
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Donderdag 3 februari was Frieda haar laatste echte werkdag. De onthaalcollega’s hadden het onthaal prachtig versierd en tijdens de ganse namiddag kwamen.
Made by Lisa (5c). 6c speelde tegen 5c ! Het zijn beide sterke ploegen ! Eerste helft was de stand 1-0 Tweede helft werd het 4-1 Senne, Benjamin en Jonas.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Digitaal Presenteren 2 PowerPoint Presentatie
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
ROC dag Alfa College Taco Groenhuis.
Hoofdstuk 3: Regenten en Vorsten
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Verkeerde verwijswoorden
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Spreekbeurt Handbal Door Rianne.
{ Storm in Nederland Wat is storm? Storm is een zeer harde wind met minimaal windkracht 9 op de schaal van beaufortschaal van beaufort Wind is nooit.
WE NOT SHOOT, YOU NOT SHOOT! De kerstbestanden tijdens de eerste wereldoorlog.
De ziekenhuiszorg in Zeeland en Schouwen- Duiveland Algemene ledenvergadering 15 november 2011.
Regiobijeenkomst Competitie
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
BC Heeze ouderavond 13 september 2018.
50.
Transcript van de presentatie:

De Jaren na de oorlog 1945 - 1950 Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen daar bijzonder goed voor de dag. In 1947 werd op de algemene bondvergadering van het N.H.V. een hoofdklasse ingesteld. Hiermee was de N.H.V. de eerste bond die een hoofdklasse instelde. D.W.S. werd in deze hoofdklasse geplaatst. De andere clubs waren: Vluchheid en Kracht – Groningen, Olympia – Hengelo, P.S.V. – Hengelo, Niloc – Amsterdam, Hellas – Den Haag, Olympia – Groningen, Blauw-Wit – Amsterdam.

In dat team speelde 2 spelers, Henk van Toolen en Henk Smits die al reeds enkele malen in het Nederlands team hadden gespeeld, in die tijd dat handbal nog door de turnbond werd georganiseerd. Andere waren Jan van Lint, Aad van Woerkom, Aad Sigmond, Jaap ten Bosch en in het doel de lange Wim de Ronde. Sportief gezien een prachtig resultaat, maar het bracht wel problemen met zich mee, men kon niet in de sterkste opstelling aan deze kompetitie deelnemen. Voor een paar prominenten spelers was het vooruitzicht op de verre reizen een groot bezwaar terwijl nog een aantal leden tijdens het seizoen afhaakte. Deze reizen waren echt geen sinecure er moest gereisd worden met de zogenoemde “Kaakjes Blikken” kleine busjes op gas, die de snelheidsgrens nooit overschreden. De reizen naar Hengelo, Groningen, Roermond, betekende vertrektijden van zes a zeven uur en diep in de avond terug. Zeer begrijpelijk dat dit team, zeer verzwakt, niet die resultaten leverde die men in gedachten had.

Voor de volhouder was het een seizoen om nooit te vergeten, er is zelfs tegen Niloc in het Olympisch Stadion gespeeld, ondanks de nederlaag een hele belevenis. Het is niet te verwonderen dat er maar één seizoen in deze klasse is uitgekomen. Eenmaal weer terug in de districtklasse kreeg men al vrij spoedig weer een prima team omdat een aantal afvallige weer terug kwamen. Vlak na de oorlog werd tegen gerenommeerde buitenlandse ploegen gespeeld. Men handbalde tegen S.T.V.Bern uit Zwitserland en tegen Canadezen in 1946. De wedstrijd tegen de Canadeze verspeelde men op het S.V.V. terrein. In 1947 was Heim uit Zweden de tegenstanders. De hiermee gepaard gaande in kwartieringen hebben nog lang vele goede kontakten opgeleverd. De rondvaart door de Rotterdamse havens, het bezoek aan Wilton Feijenoord en de distilleerderij De Kuijper werden door de buitenlanders zeer op prijs gesteld. Zelf is D.W.S. tweemaal naar Bremen geweest met een groot succes volgens ingewijden.

De eerste lichtwedstrijd handbal in Nederland 11 augustus 1947

Vlak na de oorlog werd tegen gerenommeerde buitenlandse ploegen gespeeld. Men handbalde tegen S.T.V.Bern uit Zwitserland en tegen Canadezen in 1946. De wedstrijd tegen de Canadeze verspeelde men op het S.V.V. terrein. In 1947 was Heim uit Zweden de tegenstanders.

De damesafdeling groeide gestadig, in 1946 al 3 elftallen, technisch gingen de dames ook hard vooruit seizoen 45/46 bracht een kampioenschap van Dames 1 in de 2e klasse en men won ook de promotiewedstrijd. De kompetitie 46/7 had een nieuwe indeling namelijk voor district West B was nu een 1e en 2e klasse alsmede een reserve 1e en 2e. Onze dames 1 en 2 werden ingedeeld in de 1e klasse en reserve 1e klasse. Een zware opgave voor onze dames maar voor het handbalspel een goede zaak.

1946