De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Olympische spelen Türken & Jair.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Olympische spelen Türken & Jair."— Transcript van de presentatie:

1 Olympische spelen Türken & Jair

2 geschiedenis Geschiedenis Waar werd de olympische spelen gehouden
Wat voor sporten zijn er Hoe is de olympische spelen ontstaan plaatjes

3 Olympische spelen

4 Plaatjes

5 Ontstaan van de Olympische Spelen
Geschiedenis Ontstaan van de Olympische Spelen In 776 voor Christus waren de eerste Olympische Spelen. De wedstrijden werden in Olympia, een Griekse stad gehouden. De Spelen waren voor Zeus georganiseerd, omdat de mensen wilden dat Griekse steden ophielden met elkaar oorlog te voeren (het was eigenlijk een soort gebed. Alleen Griekse mannen mochten aan de Olympische Spelen meedoen. Vrouwen mochten niet deelnemen en zelfs niet toekijken vanaf de tribune en aanmoedigen. Romeinen werden later ook toegelaten op de Spelen (het was eerst een feest voor Grieken. .

6 Waar werd de olympische spelen gehouden
Ontstaan van de Olympische Spelen. In 776 voor Christus begonnen de eerste vaste Olympische Spelen. De Olympische Spelen werden georganiseerd om de goden gunstig te stellen. Waar werden de Olympische Spelen gehouden? De Olympische Spelen werden op de grootste berg van Griekenland gehouden. De berg Olympus in het stadje Olympia. Op deze berg woont de god Zeus. Hoe lang duurde de Olympische Spelen? Tot ongeveer 692 voor Christus duurde de Olympische Spelen 1 dag. Later werd dat uitgebreid tot 2 dagen. In 632 voor Christus tot 5 dagen 1 openingsdag, 3 wedstrijddagen, en 1 sluitingsdag.

7 Wat voor sporten zijn er
1. Atletiek 2. Badminton 3. Basketbal 4. Beachvolleybal 5. Boksen 6. Boogschieten Handbal 9. Hockey 10. Honkbal 11. Judo 12. Kanovaren 13Roeien 14.Voetbal

8 Hoe is de olympische spelen ontstaan
De Spelen werden om de 4 jaar gehouden, net zoals ze dat nu ook nog doen. De Grieken hadden vroeger een andere tijdsindeling. Toen werden de Olympische Spelen elke 99ste maand en bij volle maan gehouden. Omgezet in onze tijdrekening is dat tussen 6 augustusen 19 september. Als de Grieken de Olympische Spelen hielden was er een wapenstilstand tussen de verschillende stammen en volken, zodat de sporters veilig naar het stadion konden reizen. Deze wapenstilstand is door de Griekse koning Iphitus ingevoerd.

9 plaatjes

10 einde


Download ppt "Olympische spelen Türken & Jair."

Verwante presentaties


Ads door Google