Goed beheer of wanbeheer?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Ik wens je De kracht van god.
In het begin schiep God de hemel
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Romeinen 14 sterk en zwak.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Het Scheppingsverhaal.
Evangelie der genade Vragen :
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
De dood in de pot 2Koningen
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Sst… Gods Geest spreekt tot mij
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Geloven en nu….
WELKOM OP TOV!.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Welkom op TOV!.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Met handen en voeten geloven 1
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 22 februari 2015 morgendienst. Welkom in deze dienst. Voorganger:ds. J. Groenleer (Leiden) Ouderling:Cors Visser Organist:Krijn van Veen.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Michazondag: Over de strijd tegen armoede en onrecht Thema 2014: Heel de schepping We lezen: Psalm 8 Romeinen 8: 18 – 24 Alle liederen worden tijdens de.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom op TOV!.
Het evangelie van de opstanding
Welkom Voorganger: Dhr. G.S. Schutte Ouderling : Janna Korthoef Organist: Anne Kroeze Schriftlezingen: Ezechiel 17: Marcus 4:
Les 11 voor 12 december “Ik maak Mijn verbond met u, dat niet meer alle vlees door het water van een vloed zal worden uitgeroeid, en dat er geen.
In deze dienst wordt wordt Linde Aben Aben gedoopt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen
Blok I God maakt verbinding
HEILIGHEID.
1.
Gods toekomst voor dieren Van schepping tot nieuwe schepping Raymond R
Transcript van de presentatie:

Goed beheer of wanbeheer?

dat je zorgvuldig omgaat met het leven in de natuur Thema: God ziet graag dat je zorgvuldig omgaat met het leven in de natuur 1) Dieren zijn ook door God geschapen 2) Goed gebruik wordt door God gezegend

Duikt ooit een vogel in een klapnet neer als het aas ontbreekt Duikt ooit een vogel in een klapnet neer als het aas ontbreekt? Slaat ooit een klapnet dicht zonder dat er iets te vangen is? Amos 3 vers 5 Als zij nog eens op weg gaan, zal Ik mijn net over hen uitspreiden. Ik haal ze neer als vogels uit de lucht. Zodra Ik hun zwerm hoor, neem Ik ze gevangen. Onheil kome over hen, omdat zij van Mij zijn weggevlogen. Hosea 7 vers 12+13a

Deuteronomium 20 : 19 en 20 Als u een stad langdurig moet belegeren, mag u haar boomgaarden niet vernietigen. Laat de bijl rusten en laat de bomen staan, want u moet er zelf van eten, en bovendien: is een boom soms een mens, dat u tegen hem moet strijden? Alleen de bomen waarvan u weet dat ze geen vruchten geven, mag u vernietigen of omhakken om ze te gebruiken voor de belege-ring van de stad waarmee u in oorlog bent.

dat je zorgvuldig omgaat met het leven in de natuur Thema: God ziet graag dat je zorgvuldig omgaat met het leven in de natuur 1) Dieren zijn ook door God geschapen 2) Goed gebruik wordt door God gezegend

Genesis 9 vers 9 t/m 17 “Hierbij sluit Ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark gekomen is, alle dieren op aarde. Deze belofte doe Ik jullie: nooit weer zal alles wat leeft door het water van een vloed uitgeroeid worden, nooit weer zal er een zondvloed komen om de aarde te vernietigen. En dit zal voor alle komende generaties het teken zijn van het ver-bond tussen Mij en jullie en alle levende wezens bij jullie: Ik plaats mijn boog in de wolken.”

“Dit is het teken van het verbond dat Ik met alle levende wezens op aarde gesloten heb.”

Een rechtvaar­dige zorgt goed voor zijn vee, een goddeloze is alleen maar wreed. Spreuken 12 vers 10 Een rund, schaap of geit mag je niet tegelijk met z’n eigen jong op dezelfde dag slachten. Leviti­kus 22 vers 28

Verloste mensen die door de Heilige Geest bekeerd zijn bekommeren zich om meer dan alleen het eigen zieleheil. beginnen weer paradijsmens te worden en beseffen: God heeft mij als rentmeester over zijn goede schepping aangesteld.