Harry Potter en de Geheime Kamer

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Uitslag enquête over online pesten
Sporten.
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
Opkomen voor jezelf.
Gemaakt door Odessa koorevaar
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Hoe overleef ik met/zonder vrienden?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De kopjes Waarom ik het hier over houd Hoe heet het boek
Extra ondersteuning voor leesvaardigheid
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
hoe overleef ik mijn vakantie
De mayonaisepot en de koffie
Gemaakt door: Lisanne de Haan
Levensvragen Over geluk…..
Wat maakt het leven zinvol?
Sjakie en de Chocoladefabriek
Harry Potter en de vuurbeker
Onderwijs en kinderarbeid
Harry Potter en de schepping
De onsterfelijke Alexander de Grote
Even verpozen en genieten... met muziek.
Het levensboek.
Ik ben Bob..
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Kijk niet in de spiegel. Boekbespreking van Romy Vonk
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Harry Potter en de Relieken van de Dood.
Hilde Vandermeeren.  Auteur:Hilde Vandermeeren  Ilustrator: Harman Van straaten  Uitgever:Davidsfonds  Aantal bldz: 96 p.
Het hele werkwoord.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Kinderboekenweek 2014 Lezen is een feestje!.
© Wilma de Hond 2015.
Herinneringskamp Westerbork
Orchies met.....spreuken De orchideeënfamilie is één van de
Altijd online!.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Casper het spookje..
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Don Quichot – Pablo Picasso Tableau Vivant. Don Quichot Het verhaal.
Divergent Schrijver: Veronica Roth Uitgeverij: van Goor Jaartal: februari 2014 Bladzijden: 348.
Het school jaar Het school jaar is al bijna geweest van Boschveld iedereen is heel erg blij. Iedereen gaat bijna op vakantie het schooljaar was heel.
Harry Potter en de vergelijking van de boeken en films (deel 1)
Een boek van: J.K.Rowling oorspronkelijke titel:
blok 2 les 2: taal thuis en op school
Daan Vrolijk.
Daan Vrolijk.
Transcript van de presentatie:

Harry Potter en de Geheime Kamer Boekpromotie door: Margot Pop A2B

Samenvatting van het boek Harry Potter heeft een vreselijke vakantie bij zijn oom en tante, hij kan in hun ogen niets goed doen en dat wordt niet beter als een *huiself* Harry komt waarschuwen om niet naar school te gaan. Omdat hij het zo leuk vindt gaat hij toch, maar mist de *Zweinstein Express*. Dan gaat hij met zijn vriend Ron met een vliegende auto naar school. Als de lessen beginnen krijgt hij een erg opschepperige leraar in *“Verweer tegen de Zwarte Kunsten”*, professor Gladianus Smalhart. Later in het schooljaar wordt Harry beschuldigd van het verstenen van de kat van de concierge, als er later zelfs kinderen verstenen krijgt hij ook daar de schuld van. Men denkt dat het iets te maken heeft met een verhaal over een Geheime Kamer. In de Geheime Kamer woont een monster en de leerlingen denken dat Harry de macht over dat monster heeft. Harry en zijn vrienden denken dat het Draco Malfidus is, een vervelende medeleerling. Daarom brouwen ze een wisseldrank om zichzelf te veranderen in twee vrienden van Draco zodat ze hem kunnen uithoren. Ze ontdekken dan Draco Malfidus het ook niet is. Er gebeuren nog meer akelige dingen. Harry’s vriendin Hermelien wordt op een dag ook versteend. Dan ontdekken Harry en zijn vrienden dat Ginny Wemel, het zusje van Ron, is verdwenen. Ze vermoeden dat ze is meegenomen naar de Geheime Kamer. Na goed nadenken en zoeken vinden Harry en Ron eindelijk de ingang van de Kamer en ze gaan naar binnen. Ron blijft achter en Harry gaat alleen verder. Hij komt *Hij Die Niet Genoemd Mag Worden* tegen en het blijkt dat hij de meester van de Geheime Kamer is. Er volgt een gevecht tussen Harry en het monster van de kamer. Wil je weten hoe het afloopt? Lees het boek en je komt erachter!

De Hoofdpersoon

Bijpersonen De belangrijkste bijpersonen zijn Ron Wemel en Hermelien Griffel (zijn vrienden). Hermelien is de slimste van het groepje, en is dol op huiswerk en ze is dan ook meestal in de bieb te vinden. Haar ouders zij dreuzels (gewone mensen) en daar weet ze dan ook veel vanaf. Ron is een volbloed tovenaar, maar volgens Malfidus maakt hij zijn bloed te schande, omdat ze zo arm zijn. Hij heeft 5 broers (Bill, Charlie, Percy, Fred en George) en 1 zusje (Ginny). Ron leert hem veel dingen over de toverwereld die Harry niet weet, omdat hij thuis nooit over zijn “afwijking” mocht praten, weet hij dus haast niet over de toverwereld, maar hij leert steeds meer. Ook een belangrijk persoon is Voldemort (ook wel Heer van Het Duister, Hij Die Niet Genoemd Mag Worden of Jeweetwel). Voldemort heeft eerst Harry’s ouders vermoord, maar Harry overleefde als enige de dodelijke vloek, daarom is Harry beroemd. Harry is Voldemort in boek een opnieuw tegengekomen, maar wist te overleven. Ook in boek twee komt hij Voldemort weer tegen. Zonder Voldemor zouden de boeken heel anders geweest zijn, veel saaier, want dan was er niks bijzonders aan Harry, en zou hij nog gewoon bij zijn ouders (James en Lily Potter) wonen, hij is dus op een negatieve manier, toch wel een belangrijke bij-persoon.

Wat ik van het boek vond Ik vond het een spannend boek, omdat Harry stemmen hoort van iets wat hij niet kan zien (wat uiteindelijk het monster uit de Geheime Kamer blijkt te zijn) en omdat hij het uiteindelijk weer tegen Voldemort moet opnemen. Ik vind het ook een mooi boek, want het loopt gelukkig goed af.

Foto’s bij Harry Potter en de Geheime Kamer