Verbinden met energie Sporen naar de toekomst met GPX op basis van ICT en energie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een bron verbinden aan een bestemming...
Advertisements

Massamedia en cultuur Normen Specifieke regels in groep / samenleving
Door goede gesprekken groeien
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
DUWOBO – werkgroep energie Stand van zaken. Studiedag (23 maart 2010): Duurzame energienetten in Vlaanderen –Context •Maatschappelijke drijvers? –Vrijmaking.
Het is vandaag Girlsday!
EDO in het basisonderwijs Educatie voor Duurzame Ontwikkeling in het onderwijs Brussel, 20 januari 2009 Marleen Wouters, Departement Onderwijs en Vorming.
Introductiebijeenkomst
Op het Zuyderzee College
Ecosysteem van duurzame ondernemers in Utrecht Evelien Boshove 20 juni 2013 Onderzoeker EBU.
Kenniskring Technologie in de Zorg
Stadsverwarming en alternatieven Gemeente Amsterdam, 18 april 2007, Cooperaties/huurders 19 april 2007, Teus van Eck.
De moeilijkste afstand die afgelegd moet worden is die tussen de oren!
Moet je nog boontjes Een introductie tot ixtor Mens & Werk. Met kennis, passie , lef en nieuwsgierigheid werken wij keihard voor U.
Motivatie van de professional Willy Limpens
Het is vandaag Girlsday!
CA 10 Trends College april 2013 C206a.
WELKOM in het AVIODROME
Innovatie Radar Installatiebranche
Hoofdstuk 14 § 1 en 2, 3. Natuurlijke hulpbronnen Steenkool.
Wie een muur bouwt om zich zelf …ziet geen uitzicht..
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Communicatiebehoefte of ongebreidelde nieuwsgierigheid digitale snelwegen mondiaal zappen : homo zapiens wijzigende sociale patronen digitale kennissenkring.
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Woord van Leven November 2012.
Van wie is de school? … en over welke school hebben we het dan? Over de schoolleider: zetbaas of ondernemer? … en de leraar die zijn vak kwijt is. Onderwijscafé.
‘Als iets écht is, is het onveranderlijk’
Innovatie-gunstig Johnson & Johnson
Business Marketing Management
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
PRESENTEREN KUN JE LEREN
Chris Hellinga Wetenschappelijk Adviseur
Vooraf: van - naar.
Gentle Teaching.
Studiedag peiling eindtermen Wereldoriëntatie, Brussel, 23 mei 2012 Kaat Wils, Lerarenopleiding Geschiedenis, KU Leuven.
energie gaat nooit verloren
MIJMERINGEN Foto’s en teksten: JOT Muziek: Waarheen?
Hoofdstuk 4 Energie in je eigen omgeving.
Effectief communiceren
 Wat is biomimicry  Wat hebben we geleerd  Onze mening over de lessen  Biomimicry in de toekomst  Ons plan  Quizz !!!!!!!
Thema 2 Bijeenkomst oktober 2015.
Ervaringen met implementatie van beeldschermzorg "Een deur naar de rest van de wereld" Irene van Duijvendijk Adviseur Zorg ICT & Innovatie 15 oktober 2015.
Wij ziin oud, maar voelen ons jong !!
Van Engel, Minke en Helen
Welkom ik maak me sterk.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Veehouden in de toekomst: Dierwelzijn Jantien Lijftogt Ak27.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
ONDERWIJS JONGEREN EN DE WERELD VAN ICT Jan Dirk Schagen Renée Prins De Haagse Onderwijsdag 7 november 2013.
Welkom. Veiligheid Allemaal bril op!!! Waarom zou ik mij houden aan de veiligheidsvoorschriften?
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Copyright 2008 – Morningstar Systems – All rights reserved 1.
Handige apparaten Stap 1 Apparaten zie je overal.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Smart Energy.
Workshop Kernboodschap Gebiedsgericht Werken 14 oktober 2016
WINTERSE GEDACHTEN.
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
De Gezonde Ambtenaar Hoe veilig voelt de ambtenaar zich?
Big Data.
Big Data.
Van wet naar Brabantse praktijk
Plaats, datum bijeenkomst
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Duurzaam ondernemen.
Levensbeschouwing Ideale school Kwartiel Bijeenkomst 1.
Een lerende en adaptieve organisatie
Smart grids Een filosofische verkenning naar de elektrische infrastructuur van de duurzame samenleving Dr. Maarten J. Verkerk.
Transcript van de presentatie:

Verbinden met energie Sporen naar de toekomst met GPX op basis van ICT en energie

Overzicht Trends Verbonden zijn Van binnen uit Waar zijn we Elementen Sporen Kans

Trends Tonen bij energieconsumptie Laten zien… Modulaire opbouw Waarborg van de privacy

Duurzame trends Groei aan kennis over kenmerken van productie: soort, status, kwaliteit, natuurlijke kenmerken Toenemend maatschappelijk debat: technisch, sociaaleconomisch, organisatorisch Toenaderende houding in milieu- en klimaatdebat: Mens en omgeving, “common enemy”, common friends Menselijker gebruik van “handen” en stem: Stem en handen dichter bij het hart

Energie-trends “Groene energie”: een zekere hoeveelheid energie gerelateerd weten aan bepaalde herkomstinformatie “Vrije markt” en de VOC mentaliteit Waar elektriciteit is, daar is de vooruitgang! Maar voorwaar, maak geen fouten met het milieu.

Verbonden zijn Om met de wonderlijke bronnen te kunnen spelen. Zijn spelregels nodig, voor het milieu. We willen kiezen. Zelf spelen met de bronnen De wind was nuttig voor de zeilen. Maalde vroeger ook ons graan. Wat kan de wind voor u in huis doen? Wat laat u er zoal voor staan? Innerlijke en uiterlijke bronnen

Van binnen uit Embedded routines, agents van eigen gewoontes Interfacing, we tonen ons Natuur, milieu, techniek in dienst van elkaar Beeldscherm blokkers, we zoomen in Zelfremmende elementen, normen Budget bewakers, routine kenners, lerende omgeving herkent vreemd gedrag en leert verder.

Waar zijn we ? wind

Waar zijn we?

Onze Duurzame Basis Elementen Handen voeten neus ogen oren mond Zij doen in alle schoonheid drie dingen: 1. Tasten, voelen, meten 2. Schakelen, bewegen, contact houden 3. Geven, signaleren, communiceren Op dit vlak hebben we een erg gebrekkige communicatie met het energiegebruik om ons heen. We hebben intelligente ondersteuning nodig via een logisch en zelflerend energy management systeem

Sporen In de verbonden wereld zijn sporen de verbindende en communicerende elementen. ICT en energie maken samen een nieuw spoor. Beter voor het nut van het algemeen. Voor de vrije markt is er een nieuw spoor mogelijk van wind naar muziek, van zon naar leeslamp.

Kans Met de introductie van de slimme meter met slimme periferie, kunnen we een verbindend element, een verbindend spoor daarin toevoegen. Voordelen: Logischer verbruik Voorspelbaar gebruik Kostenbesparend want meer controle Toegewijde consumptie want herkomst speelt een rol Op basis van een digitale verbinding, veilig en adequaat.

Doe mee met 5000 afnemers van “wind” voor een experiment. Opgeven via: Egbert Bouwhuis GPX Arnhem, Kastanjelaan 3 website: