XP 2011 Een endurance wedstrijd dwars door Amerika.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MAN ZIJN !!!! Waarom is het fantastisch een man te zijn ???
Advertisements

De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Zomerkamp 2013 Tsjechië.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Warme Truiendag quiz 2013.
Toelichting Jeugdroeien Philippe De Waele Marc De Waele Ciska Anken Chris De Wit.
Vriendschap voor het leven
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Minecraft.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT voor een bewuste stap naar het hbo
Pony’s, paarden en paardrijden
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Advent Week 1.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Wat kost dat wel niet? Heb jij enig idee?.
Benzineprijs Hallo, Ik heb gehoord, dat de benzineprijs binnenkort kan komen op Euro 2,00.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
voor de zomervakantie tot
Loverboys.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Risico … hoort er nu eenmaal bij Hoe neem ik deelnemer daarin mee? mr. dr. Emilie Schols Geld voor later, 17 april 2014.
Vraag 1 Het oude record van Wadoebi op de 100 meter was seconden. Hij verbetert zijn record met 4/100ste seconde. Wat is zijn nieuwe record?
Zomaar een kaartje.
Nieuwsbrief 2 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
MAX de gelukkigste hond van de wereld
2000 X (1,06) 3 = 2.382; = 1.882; X (1,06) 2 = 2.114,65; 2.114, = 3.114,65 (PER 1/1 2006); 3.114,65 X (1,05) 3 = € 3.605,60.
Wie is de baas over mijn zakgeld? Bewerkt door Pierre, Jordi, Laurent en Dieter Les 2.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Hoofdstuk 5 Vijfkaart hoog, eerste verkenning 1e9 NdF-h1 NdF-h5 1 1.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Harry Potter Studios.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
Waar ik het over ga hebben inleiding trainen klasses/snelheid/leeftijd paard/leeftijd ruiter voor de wedstrijd tijdens de wedstrijd na de wedstrijd 3vragen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Er was eens een donateur… Over Particuliere Initiatieven en Particuliere donateurs Sara Kinsbergen Mediadag Impulsis & Wilde Ganzen 4 juli 2014.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Hoofdstuk 5 Vijfkaart hoog, eerste verkenning 1e9 NdF-h1 NdF-h5 1 1.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
De humor van ( ) Zijn echte naam is Samuel Clemens. Hij werd geboren in 1835 in Missouri en gestorven in 1910 na carrière als schrijver en humorist.
Muziek bestaat sinds de mens op de wereld is, maar de dieren, de atomen en de sterren maken ook muziek.. Karlheinz Stockhausen maar de dieren, de atomen.
Ginkelse Heide 2016 Voorbespreking Alle klassen. Welkom Ginkelse Heide 2016 Welkom op Endurancerit Ginkelse Heide! Wij zijn blij met de gastvrijheid van.
Transcript van de presentatie:

XP 2011 Een endurance wedstrijd dwars door Amerika

In mei 2011 wordt mogelijk voor de laatste keer een endurance wedstrijd georganiseerd over de oude pony express route. Bijna 4000 km dwars door de V.S. In 1978 werd deze wedstrijd voor het eerst verreden en namen er meerdere IJslandse paarden uit Duitsland mee. In 2001 was het John Parke met zijn ijslander Skjoldur die zelfs tweede werd. Is er een mogelijkheid om in 2011 aan deze unieke wedstrijd deel te nemen met mijn IJslandse paarden? Veel zal afhangen van sponsors. Het heen- en weer vliegen met paarden naar de V.S is ontzettend duur. Of is er een andere manier om dit project te financieren? Een documentaire… Een boek…. Lezingen…. XP 2011

Wat is er voor nodig? 1.Transport van 1 of 2 paarden naar de V.S. 2.1 of 2 IJslandse paarden die 5 dagen per week 80 km kunnen draven; 3.Vervoer (mens/paard/materiaal) in de V.S; 4.Helpende handen/chauffeur tijdens de 8 weken durende wedstrijd; 5. Goed materiaal.

Hoeveel gaat dat ongeveer kosten? Voorinschrijving€ 400 Startgeld€ Heenreis paard naar New York€ Groomauto€ Terugreis paard vanuit Los Angeles€ Overige kosten (geschat)€ groom - brandstof - verblijfskosten - verzekering - extra materiaal Totaal Een tweede paard kost € extra €

1. Transport van paarden naar de V.S.

Kosten vliegreis per paard Amsterdam - New York Los Angeles - Amsterdam Bloedonderzoek Nederland€ 200 Bloedonderzoekincl Gezondheidsverklaring RVV€ 100 Gezondheidsverklaringincl Vlucht Amsterdam - New York€ Vlucht Los Angeles - Amsterdam€ 5500 Quarantaine New York€ Aankomstkosten Amsterdam € 500 Totaal€ Totaal€ 6000 Excl CEM quarantaine merrie€ 2000 Totaal retour V.S. per paard€ * * Twee paarden meenemen is per paard iets goedkoper.

•Kosten zijn geraamd op huidige tarieven. •Ruinen en merries moeten 3 dagen quarantaine op het vliegveld. Merries moeten daarna 2 weken in CEM quarantaine ($ 2500,-). •Terugvlucht vanaf oostkust is goedkoper maar verblijf in V.S. wordt dan wel langer + kosten terugreis oostkust. •Voorkeur om met 2 paarden deel te nemen. Een tweede paard als vriend en back up voor het geval er toch iets mis gaat. TOELICHTING vliegen met paarden

2.Eén of 2 paarden die 5 dagen per week 80 km kunnen draven.

Skritla (merrie 2000). Zeer ambitieus paard en mentaal sterk. Skrit heeft in 2009 haar eerste meerdaagse wedstrijd gelopen en is, ondanks dat zij in CEM quarantaine moet, toch echt een paard voor de XP. Vaskur (ruin 1993). Onvermoeibaar en zelden tot nooit geblesseerd. Veel ervaring met meerdaagse wedstrijden, liep in 2008 een 160 km. Wil wel graag een vriend mee…. Hyndla (merrie 1995). Hyndla heeft meerdere meerdaagse wedstrijden gelopen en in 2009 ook een 160 km. Zij is de beste atleet; sterk en snel. Paarden die nu al > 80 km kunnen lopen en ervaring hebben op meerdaagse wedstrijden.

Skridur (ruin 2004). De benjamin van het gezelschap. In 2011 pas 7 jaar oud. Toch serieus in training omdat hij het juiste karakter heeft. Te jong om als eerste paard mee te gaan maar eventueel als tweede… Vikingur (ruin 1999). Zeer sterk paard dat ik in 2008 speciaal voor de XP uit IJsland geïmporteerd heb. Gaat in 2010 zijn eerste wedstrijden lopen. Afwachten hoe hij het gaat doen. Paarden zich nog moeten bewijzen….. maar niet naar de CEM quarantaine hoeven.

3. VERVOER

VERVOER (voor paard, mens en heel veel spullen). Dit is nog echt een puzzel. Opties; • Auto huren/lenen via bevriende paardenmensen in de V.S. • Auto + trailer kopen en na afloop verkopen. • Eigen auto meenemen via R&R transport vanuit Nederland.

4. HELPENDE HANDEN/CHAUFFEUR

GROOM CHAUFFEUR HELPENDE HANDEN ONMISBAAR chauffeur catering helpende handen bij verzorging onderweg veel koelwater

5. MATERIAAL

MATERIAAL Een gigantische berg spullen. Veel is in de afgelopen jaren al uitgetest. Goed materiaal kan het verschil zijn tussen slagen of falen. Harnachement en voer gaat goed. Hoefbeslag is lastiger. Het allerbelangrijkste zijn de paarden. Als die niet topfit zijn lukt het nooit. Maar de afgelopen jaren wisten ze “vriend en vijand” te verbazen met hun ongelofelijke doorzettingsvermogen en herstelvermogen.

Endurance vindt zijn herkomst in de cavalerie. Ruiter en paard moesten in 24 uur 100 mijl (160 km) kunnen afleggen en na 24 uur “fit to continue” zijn. Naast deze ééndaagse wedstrijden waarbij alles om snelheid draait heeft zich ook een meerdaagse wedstrijdtak ontwikkeld. Op grote kampioenschappen over 160 km moet vaak meer dan de helft van de paarden de wedstrijd staken. Op meerdaagse wedstrijden is dat zeldzaam. Zuinig zijn op je paard is de sleutel tot succes. De XP 2011; de langste endurancewedstrijd ter wereld, start op 24 mei in St Joseph (Missouri) en zal 8 weken later finishen in Sacramento (California). De wedstrijd volgt de oude pony express route. Er wordt van dinsdag t.m. zaterdag 80 km per dag gereden. Zondag en maandag zijn rustdagen. Elke deelnemer mag met verschillende paarden deelnemen maar het paard dat totaal de meeste km’s heeft gelopen wint. In de XP geldt natuurlijk; “to finish is to win”. Deelnemen is een droom maar wel een ingewikkelde. De kosten van het vervoer van 2 paarden naar Amerika zijn enorm. De logistiek is complex. Dat staat los van de verzorging en training van de paarden want zonder fitte paarden lukt het sowieso niet. Zonder geld trouwens ook niet. SAMENVATTING EN TOELICHTING

Het transport van de paarden naar de VS kan ik niet betalen. Daar is hulp bij nodig. Feitelijk moet ik voor 1 april 2010 beslissen of ik me inschrijf, bleek uit de laatste mailing. Als ik op één of andere manier de financiering van het transport van 1 paard kan regelen, schrijf ik me in. Vaskur is zo’n ervaren paard; die loopt in zijn eentje wel van de oost- naar de westkust. Maar met 2 paarden heet de voorkeur. Deelnemen aan deze wedstrijd moet een prachtig verhaal opleveren. Dat kan niet anders. Zelfs deelnemen aan wedstrijden in Europa, met dit kleine paardenras dat zo’n onbeschrijfelijk sterk is, spreekt al boekdelen. Laat staan als je met ze naar de andere kant van de oceaan vliegt. Dit is een vraag om hulp. Als iemand een idee heeft hoe dit project financieel gedragen kan worden, hoor ik graag. Sponsoring is natuurlijk een idee. Maar een documentaire, een boek of lezingen is zeker een optie. Met vriendelijke groeten Tonkie Collée Mobiel;