De nieuwe zorgverzekering

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vandaag • Verzekeringen • Computerlokaal.
Advertisements

Zorgverzekeringen Presentatie Curacao 26 maart 2011
Inkomen les 17 Begrippen & 81 t/ 84
SUBROGATIE Aon Risk Services.
Universiteit Maastricht Hervorming van de zorgverzekering Hans Maarse BEOZ Eindhoven, 20 oktober 2005.
KZ (Pensioen) Adviesgroep1 Welkom KZ (Pensioen) Adviesgroep2 4. Nieuwe zorgstelsel per  Alle ingezetenen van Nederland.
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
Meer informatie?Ga naar: Onze AOV vergelijking voor ZZP-ers levert u de AOV ZZP met de beste prijs/kwaliteit Dé.
Voor de AOV verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan het juiste adres. Want onze AOV vergelijking resulteert niet alleen.
Zorgverzekering Wat is het? Hoe werkt het?.
Financieringsmogelijkheden van de geestelijke verzorging
De levensloopregeling Ten Raede Groep begeleidt u naar de Levensloopregeling.
verplicht sociaal verzekerd
Zorglandschap: IJstijd of Paradijs Mei 2012 Eke Zijlstra.
8.12 Veranderingen in de sociale zekerheid en zorg
1 1 Klaar voor de ZVW?! vast Rob J. Somers Commercieel Directeur Particuliere Relaties 20 oktober 2005 Marcom IAK Verzekeringen © 2004 IAK Verzekeringen.
KBO-Brabant & IAK Zorgverzekering 2014
Afschaffing ziektekostenbijdrage gepensioneerden
Zorgverzekering.
Introductie Individueel KeuzeBudget (IKB)
1 Voorlichting 5 HAVO Dinsdag 9 oktober MOGELIJKHEDEN NA HET HAVO-EXAMEN.
Voor de AOV verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan het juiste adres, want onze.
Onze AOV ZZP vergelijking levert u de AOV met de beste prijs/kwaliteit Dé goedkoopste AOV ZZP bestaat niet, eenvoudigweg omdat diverse.
Kinderopvangtoeslag voor de peuterspeelzaal/peuteropvang
PROGRAMMA: Wie zijn wij? Wat doen wij voor jou? Welke producten? Buitenland Gegevens account manager.
JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg.
PARTICIPATIE WET.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
Gemeente Ede.
De veranderingen in de zorg…..
Verzekeraar De verzekeringsmaatschappij. 4.1 Wie betaalt de schade? © Noordhoff Uitgevers 2011.
Recht H2 Verzekeringen Ondernemer.
4.1 Pijn in je eigen portemonnee? ↗ Verzekerde ↗ Degene die zich verzekert bij een verzekeringsmaatschappij ↗ Verzekeraar ↗ De verzekeringsmaatschappij.
3.3 Wie zijn zorg is dat? Iedereen in Nederland is verzekerd voor kosten voor gezondheidszorg. Iedere Nederlander is voor de wet verplicht om een zorgverzekering.
Verzekeren 4.1 Wie betaalt de schade?
Armoedevoorzieningen
Zorgverzekeringswet sociale verzekeringen die de risico’s van ziektekosten dekken
Veranderingen in de zorg
Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers levert u de arbeidsongeschiktheidsverzekering met.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Werkkostenregeling. Op 1 januari 2011 treedt de werkkostenregeling in werking. Dit nieuwe systeem voor vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers gooit.
Soorten verzekeringen  Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)  WA-verzekering  WA- + cascoverzekering ‘allrisk’  Reisverzekering 
Van AWBZ naar Wlz Betekenis voor wooninitiatieven Themabijeenkomst platform wooninitiatieven 17 oktober 2015 Roland Beukers Directie langdurige zorg.
Hospitalisatieverzekeringen. Inhoud 1.Hospitalisatieverzekering 2.Vergelijking 3 soorten hospitalisatieverzekeringen 2.1Polisvoorwaarden 2.1.1Tandverzorging.
Presentatie minimabeleid WMO/WWB raad Bellingwedde.
Aantekeningen hoofdstuk 2. Arbeidsovereenkomst 4.3 Wat moet je doen? Om in Nederland aan het werk te mogen is het verplicht om een arbeidsovereenkomst.
Eigen bijdrage voor GGZ Friesland. Inleiding De overheid heeft fikse bezuinigingen aangekondigd. De geestelijke gezondheidszorg wordt daar behoorlijk.
Goedkope zorgverzekering Omdat uw gezondheid het allerbelangrijkste bezit van u is, is het ook erg belangrijk dat u zich hiervoor goed verzekerd. Hedendaags.
Informatieavond peuterspeelzaal De Speeldoos 19 mei 2016.
15-Jul-16 | 1 Financiële organisatie van het Nederlandse zorgsysteem: Welke gezondheidseconomische principes liggen ten grondslag aan het Nederlandse zorgstelsel?
Samen verzekerd van goede zorg André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland Congres Arts en Organisatie – 10 juni 2016.
Wijzigingen per 1 januari 2015
Wat komt er langs? Keuzemogelijkheden Aanmelding studies hbo/wo
De mogelijkheden na de huisartsenopleiding:
Ons zorgstelsel Ziektekosten, polissen, vergoeding, eigenrisico, zorgtoeslag………en meer.
Presentatie tijdens de bijeenkomst van de op te Arnhem.
[Naam] [Plaats] [Datum]
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Taak 7 Hoofdstuk 8 Inleiding in de gezondheidszorg
Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2018
Organisatie & Beleid van gezondheidszorg Minor Active Ageing
De collega’s heten u van harte
Financiering van het zorgstelsel
Verzekeren Er zijn in Nederland meerdere mogelijkheden van verzekeren:
Via SUCSEZ verzekerd Naam adviseur/ spreker
Regelingen van Haaksbergen
Financiering van het zorgstelsel
Administratie in de huisartsenpraktijk
Transcript van de presentatie:

De nieuwe zorgverzekering

De nieuwe zorgverzekering Ten Raede Groep begeleidt u naar de Basisverzekering

Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

Waarom een basisverzekering Redenatie nieuwe basisverzekering: - Door technische ontwikkelingen op medisch gebied en de vergrijzing in Nederland, stijgen de zorgkosten te sterk. Om zorg op termijn betaalbaar en van goede kwaliteit te houden, heeft de overheid besloten tot de invoering van een nieuw zorgstelsel: De Basisverzekering Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

Wat is de basisverzekering - De basisverzekering is een zorgverzekering die het ziekenfonds, de (studenten-)standaardpakketpolis en de particuliere ziektekostenverzekering vervangt. - Het basispakket is gelijkwaardig aan het huidige ziekenfondspakket. - Zorgverzekeraars zijn verplicht om alle Nederlanders voor de basisverzekering te accepteren, ongeacht leeftijd, gezondheid en inkomen. Per 1 januari 2006 treedt deze wet in werking ! Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

Algemeen We kunnen onderscheiden: Automatische overgang Basisverzekering Aanvullende verzekering Keuzemogelijkheden Natura polis Restitutie polis Mix van natura en restitutie Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

Automatische overgang Basisverzekering: Elke Nederlander ontvangt uiterlijk 16 december 2005 een aanbod van zijn huidige zorgverzekeraar. Het aanbod is gelijkwaardig aan de huidige dekking. Bij geen reactie is men automatisch verzekerd per 1 januari 2006 bij deze instelling/verzekeraar. Tot 1 maart 2006 kan men deze verzekering opzeggen indien men voor een andere zorginstelling kiest. Uiterste datum van aanmelding is 1 mei 2006. Premiebetalingsplicht vanaf 1 januari 2006. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen - automatische overgang - keuze mogelijkheid Ten Raede Groep en de basisverzekering

Automatische overgang Aanvullende verzekering: Naast de basisverzekering zijn aanvullende dekkingen mogelijk. In de overgang naar de nieuwe verzekering kunnen de huidige aanvullende verzekeringen gewoon behouden blijven. Let op: Bij overgang naar een nieuwe verzekeraar heeft deze verzekeraar GEEN acceptatieplicht voor de aanvullende dekkingen. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen - automatische overgang - keuze mogelijkheid Ten Raede Groep en de basisverzekering

Keuzemogelijkheden Natura polis: Met deze polis kan gebruik gemaakt worden voor zorg door zorgverleners die vooraf door de zorgverzekeraar is aangewezen. De verzekeraar bepaalt naar welk ziekenhuis, specialist, huisarts of apotheek u wordt doorverwezen. Wilt u naar een andere zorgverlener, dan worden de kosten over het algemeen niet vergoed. Aangenomen wordt dat de premie van deze vorm het goedkoopst is. Het eigen risico bepaalt u volledig zelf, van geen eigen risico tot maximaal € 500,- per jaar. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen - automatische overgang - keuze mogelijkheid Ten Raede Groep en de basisverzekering

Keuzemogelijkheden Restitutie polis: Met een restitutie-polis heeft u de vrijheid om zelf uw zorgverleners te kiezen. U bepaalt zelf naar welk ziekenhuis, specialist of huisarts u gaat. De zorgverlener moet uiteraard wel zorg bieden die aan de wettelijke eisen voldoet. De zorgverzekeraar vergoed alle kosten. Aangenomen wordt dat de premie van deze vorm het duurst is. Het eigen risico bepaalt u volledig zelf, van geen eigen risico tot maximaal € 500,- per jaar. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen - automatische overgang - keuze mogelijkheid Ten Raede Groep en de basisverzekering

Keuzemogelijkheden Mix van natura en restitutie: Ook een mix van natura en restitutie zal tot de mogelijkheden gaan behoren. Een voorbeeld: de kosten van uw eigen huisarts worden volledig vergoed door de verzekeraar (restitutie). Voor opname en behandeling in een ziekenhuis gaat u wel naar een door de zorgverzekeraar aangewezen instantie (natura). Of andersom. Aangenomen wordt dat de premie van deze vorm tussen die van een naturapolis en een restitutiepolis in zal liggen. Het eigen risico bepaalt u volledig zelf, van geen eigen risico tot maximaal € 500,- per jaar. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen - automatische overgang - keuze mogelijkheid Ten Raede Groep en de basisverzekering

Algemeen No-claim regeling blijft gehandhaafd. Iedereen vanaf 18 jaar gaat een nominale premie aan de zorgverzekeraar betalen. Deze premie zal voor dit wettelijke pakket ongeveer € 1.015,- per jaar bedragen. Iedereen die een inkomen heeft, is een inkomensafhankelijke bijdrage verschuldigd. Deze bijdrage bedraagt 6,5 % van het inkomen en wordt door de werkgever betaald. Ziekenfondspremie, MOOZ-bijdrage en de WTZ-omslagbijdrage komen te vervallen en de AWBZ-premie gaat omlaag. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

Algemeen De zorgtoeslag: Afhankelijk van de persoonlijke situatie en inkomen bestaat er recht op een zorgtoeslag. De belastingdienst bepaalt de hoogte van deze toeslag. De toeslag wordt maandelijks vooraf door de belastingdienst uitbetaald. Dus voordat de eerste premie van de zorgverzekering moet worden betaald. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

Ten Raede Groep Wat kan de Ten Raede Groep voor u betekenen: Doordat wij een samenwerking hebben met diverse vooraanstaande zorgverzekeraars, zijn wij in staat om een onafhankelijke afweging te maken, welke concurrerende aanbieding passend is voor u of binnen uw organisatie. Zowel voor een individuele particuliere dekking, als voor een collectieve invulling via een werkgever, kunt u bij de Ten Raede Groep terecht. Inhoud Waarom een basisverzekering Wat is de basisverzekering Algemeen Ten Raede Groep en de basisverzekering

De nieuwe zorgverzekering Ten Raede Groep begeleidt u naar de Basisverzekering