De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verzekeren Er zijn in Nederland meerdere mogelijkheden van verzekeren:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verzekeren Er zijn in Nederland meerdere mogelijkheden van verzekeren:"— Transcript van de presentatie:

1 Verzekeren Er zijn in Nederland meerdere mogelijkheden van verzekeren:
Via de overheid: sociale verzekeringen en sociale voorzieningen Via verzekeraars: particuliere verzekeringen

2 Sociale verzekeringen en voorzieningen
Deze verzekeringen zijn verplicht. Soms voor iedereen, maar ook alleen voor speciale groepen. Voor een deel wordt de premie ingehouden op het inkomen. Voor een deel worden de kosten betaald uit de belastingopbrengst.

3 Sociale verzekeringen
Volksverzekeringen Ouderdom Nabestaanden Bijzondere ziektekosten Kosten van kinderen Werknemersverzekeringen Verlies van werk Arbeidsongeschikt

4 Sociale voorzieningen
Financieel vangnet indien iemand onvoldoende inkomen heeft om rond te kunnen komen. Dus bij een inkomen onder het sociaal minimum. Aanvulling op het inkomen van oudere en gedeeltelijke arbeidsongeschikte werkelozen.

5 Ziektekostenverzekering
Verplichte deelname aan de basisverzekering Uitvoering: particuliere verzekeraars Basisdekking wordt door de overheid bepaald Aanvullende dekking per verzekeraar verschillend(ziektekosten, tandarts) Premie per verzekeraar verschillend

6 Premie Ziektekostenverzekering
Basisdekking Nominale premie Premie van het inkomen(werkgever) Aanvullende verzekeringen Premie afhankelijk van de keuze van het pakket.

7 Particuliere verzekeringen
Kunnen afgesloten worden bij een groot aantal verzekeraars. Zijn meestal niet verplicht ( wa motorrijtuigen bijvoorbeeld wel). Voorwaarden en premie verschillen per verzekeraar.

8 Particuliere verzekeringen
Verzekering van motorrijtuigen (wa-casco) Aansprakelijkheid particulieren (AVP) Brandverzekeringen (inboedel – opstal) Levensverzekeringen (begrafenis, pensioenen etc.) Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Rechtsbijstandsverzekeringen

9 Premie vergelijken De premie van de sociale verzekeringen is voor iedereen gelijk. De premie van sociale verzekeringen verschild dus per verzekeraar. Vergelijken van premie en voorwaarden is dus in dit geval zinvol.


Download ppt "Verzekeren Er zijn in Nederland meerdere mogelijkheden van verzekeren:"

Verwante presentaties


Ads door Google