Het Kippenproject Kenia

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Joyce & rowan naar kenia!
Advertisements

1.
Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
QUIZ Film kinderarbeid.
Ik ben Mo.
Afrika Dit Afrika PowerPoint is gemaakt door Remy, Bodhi, Jarno, Jesse, Esmee, Kiana, Lynn en Rachel.
Spreekbeurt Kinderarbeid
We zijn toch allemaal gelijk…
Welkom bij de World Vision Quiz.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Aids.
Levensvragen Over geluk…..
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Kippenvlees Gemaakt door Julie, Jolien, Evi, Jeroen.
Goedemorgen.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Ik woon in Afrika. In een klein landje aan de westkust, het heet Sierra Leone.
Kindertehuis in Ghana.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations.
Actie Lezen en schrijven voor Maasai in Kenia Doel: geld inzamelen door moeders en dochters in Nederland voor moeders en dochters in Kenia en Tanzania.
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Struisvogels.
Sterrenkunde project Rosetta
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Schade aan het milieu Laten we beginnen wie schade veroorzaakt.
De flamingo Door Sabrina & Fran.
Dieren in Zuid-Afrika..
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Hygiëne in de keuken.
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Van: Michelle, Noa, Marcus, Lesley en Timo.  Inleiding  Water  Water halen  gezondheid  Ziekenhuis/dokters  tekeningen  Einde Mali Afrika.
Zorgen voor een zo laag mogelijke ouderbijdrage ! Jij helpt ook mee !
Op zoek naar antwoord.
TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep. Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen.
Presentatie analyse interviews 4VWO RSG.  Stap 1: Wat is armoede?  Stap 2: Interviews uitwerken & analyseren  Stap 3: Gezamenlijk analyseren  Stap.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Veen en turf Van Melanie, Julia en Laura. Wat is veen en turf? Veen is een laagje dode planten Veen is een laagje dode planten Later steken ze het in.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Groen op je bord.
Noord-Zuid 3-5 juni 2017.
Naar zondagsschool in een sloppenwijk
<datum> <plaats>
West-Oost mei 2017.
Stort regen voor Burkina Faso
De aanhoudende droogte zorgt voor grote voedseltekorten in Noord-Ghana
College gevogelte A College gevogelte  .
Help want armoede is niet fijn.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Niet alleen op de wereld
Kenia voeding . Maarten & Floor.
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
EEN STERK GEZIN.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Het Kippenproject Kenia

De kuikentjes van 1 dag oud komen binnen bij het project.

In de kippenschuur worden ze uit de dozen gehaald. De schuur wordt verwarmd met een houtskoolbrander. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de kuikentjes zonder houtskoolbrander kunnen. Dan hebben ze genoeg veren om zichzelf warm te houden.

Alle kuikentjes krijgen op de vierde dag en zevende dag antibiotica om te voorkomen dat ze ziek worden.

Drie keer per dag krijgen ze vers water en eten.

Groeiproces. Na 6 weken gaan de kippen naar een ander gedeelte in de schuur om verkocht te worden. Van de opbrengst worden weer kuikentjes gekocht.

De kippen worden gefokt voor het vlees.

Waarom een kippenfokkerij in Kenia? Veel mensen zijn nog steeds arm. Alleen geld geven, is niet slim, want geld gaat op. De kippenfokkerij zorgt er voor dat mensen werk hebben. Hierdoor hebben ze inkomsten en kunnen ze eten kopen, hun kinderen naar school sturen, medicijnen kopen als ze ziek zijn enz. In Kenia zijn nog weinig kippenfokkerijen. Veel kippenvlees en eieren komen uit Zuid Afrika. De mensen in West Kenia hebben zelf geen geld om een fokkerij op te starten. Het project helpt ze daar bij.