Sander Mager Roel Lafeber CE2A. Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Loverboys alles over loverboys.
Hier iets over “Inleiding: ons proces: Wat is Gamification, Achtergrond, Voorbeelden, Model voor Onderwijs, Experimenten voor Honours, doorgroei naar HL.
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Asymmentrische informatie
Vriendschap voor het leven
Opkomen voor jezelf.
Minecraft.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
EMEG lijst: opdracht 12.
GELD!!! Je kunt er een huis mee kopen, maar geen thuis.
Woorden en tijd.....
Bas Rutgers Inleverdatum:
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
TAALPROBLEMEN ODD ONE OUT.
De Kracht van Facebook games
Levensvragen Over geluk…..
Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend.
Gaming Bezoek een LAN-party.  De reclames werden duidelijk in kaart gebracht. Op de hekken waarmee de verschillende ruimtes werden afgezet hingen spandoeken.
Mijn campagne Big daddy for mayor. Waarom ga ik voor mayor??? Sinds een aantal ronden ben ik echt verslaafd aan miniconomy geraakt! Tha game master heeft.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Naam: HUPKES Mijn hobby : GAME Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Mijn hobby: spellen van mario
Naam: Mijn hobby : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Mijn hobby: counterstrike-cource
ADP Tussenopdracht: Horseman Student: Kaj Metz Richting: GAR Module: Design & Research Vak: Action Design Principles Docent: Karel Millenaar Datum:
Oud en wijs.....
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
TAALPROBLEMEN ODD ONE OUT. ODD ONE OUT PRINCIPE JE KRIJGT DRIE GRAMMATICALE PROBLEMEN VOORGESCHOTELD IEDER PROBLEEM BESTAAT UIT DRIE ZINNEN TELKENS HOORT.
1 Datastructuren Een informele inleiding tot Skiplists Onderwerp 13.
Tiny Farm Gaming. Over tiny farm Tiny farm is een spel waarin je een boerderij bezit. Eerst kun je kippen houden, voeren en broeden. Je verdient geld.
FAR CRY 3GAMING “speel een game uit de top 100 een aantal uur”
Lagoonia.
EMEG lijst. Gaming: GunBound. Door Karlijn Dado. Vraag: speel een game mee en haal een level.
Deel anders, mijn organisatie
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
GTA IV. Speel de game Ik speel deze game nu zo’n half jaar. Tot nu toe heb ik geweldige ervaringen gehad met dit spel. Ik heb een jaar gewacht om dit.
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Branche gaming. Geef een reactie op een recensie van het spel. Plus puntjes Het vechtsysteem is beter dan ooit! Vijanden zijn agressiever dan in alle.
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Dit is verbazingwekkend nauwkeurig!!!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
EMEG-lijst Speel world of warcraft tot level 20 Marciano Timmermans CE2A.
Liliane de Voogd CO1K, Fontys ACI Mei  Opdracht: speel een aantal uur een serious game  Activiteit: speel de game mee en haal een level.
Online filmpjes maken. (
Altijd online!.
Online filmpjes maken. (
ROEL LAFEBER SANDER MAGER CE2A Call of Duty Modern Warfare 3.
Van missie naar markt De drie belangrijkste vragen voor succes.
Golf Basisbegrippen & Uitleg
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
League of Legends Presentatie.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Haal een level. - Oorspronkelijk ontworpen voor Smartphones en Facebook Uitgegeven op 24 November 2012 Ontworpen door King Tweede plek als populaire spel.
Wat voor inkomen heb je & waar blijft je geld?
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Welkom VWO 5..
GROEP 1 – TALENT CRUSH.
De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget.
Transcript van de presentatie:

Sander Mager Roel Lafeber CE2A

Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde deze game en liet het zien aan mij en sindsdien ben ik ook helemaal in de ban van het spel. Candy Crush is een spel mobile smartphones en facebook. Het heeft veel weg van het oude spel Bejeweled, maar met wel een aantal grote verschillen. In principe is er één modus die je doorloopt waarin je telkens een stap verder komt door levels uit te spelen. Deze levels zijn er in verschillende vormen; er zijn levels waarbij je zogenaamde 'gelatine- blokjes' weg moet spelen, er zijn stages waarbij je een bepaalde score moet halen binnen een bepaalde tijd, en in weer een andere variant moet je vruchten naar de onderkant van het scherm zien te spelen. Het speelveld is opgebouwd uit verschillende kleuren snoepjes. Door er drie of meer op een rij te zetten speel je deze weg. Daarnaast zijn er speciale combinaties te maken die extra punten opleveren. Candy Crush Saga staat continu in verbinding je vrienden op Facebook. Zij kunnen je namelijk levens en bonussen schenken. Hierdoor kun je soms meteen verder spelen wanneer je levens op zijn. Ook kent de 'overworld map' een aantal punten waar je niet voorbij kunt, tenzij drie van jouw vrienden je daar een soort toegangspas voor geven. Je hebt dus echt de hulp van je vrienden nodig, maar tegelijkertijd is er ook gezonde competitiviteit doordat de scores van je vrienden bij elk level bijgehouden worden. Een deel van de verslaving komt voort uit het feit dat je op de overworld kunt zien hoever jouw vrienden gevorderd zijn. Vooral als je telkens dicht in de buurt zit van één van je vrienden, ontstaat de drang om diegene voortdurend voor te blijven.

Dit is de wereld met alle levels die je uit kan spelen.

Overzicht gehaalde levelsBegin speelveldEinde speelveld (level volbracht)

Wat is het verdienmodel van deze game?

• In de game herkende ik veel elementen hoe ze geld verdienen wat ik geleerd bij Branche Gaming • Het verdienmodel dat bij deze game wordt gebruikt heet Free 2 Play plus Item Selling. Dit verdienmodel houdt in dat de game gratis te spelen is maar dat je tijdens het spel ‘’items’’ of levens bij kan/moet kopen om verder te komen. Het voordeel van dit verdienmodel is dat het een lage drempel heeft om te spelen en dat het geschikt is voor de massamarkt. • Op de volgende sheet leg ik uit hoe de game dit verdienmodel toepast. • Naast boven genoemd verdienmodel verdiend de game ook een klein deel van haar inkomsten uit advertenties.

• ‘’Candy Crush Saga’’ werkt als volgt: • Je krijgt maximaal 5 levens om een level te voltooien. Als je het level niet na 5x hebt kunnen voltooien (wat zeer gebruikelijk is) heb je geen levens meer. Het spel biedt drie opties waaruit je kan kiezen: • 1. Je kan vrienden op Facebook vragen je een leven te geven. Dit wordt door veel mensen gedaan, al wordt dit als vervelend ervaren. Je kan namelijk nooit direct verder met het spel, je zal moeten wachten totdat je vrienden je vraag om een leven beantwoorden. • 2. Levens kopen. Voor €0,69 krijg je 5 nieuwe levens. Ongeveer 35% van alle spelers wil zo graag door met het spel (is verslaafd) dat deze het geen probleem vinden om continu levens te kopen. • 3. Als je geen van bovenstaande opties kiest krijg je iedere 30 minuten automatisch een nieuw leven. Het duurt dus wel even voordat je het maximum van 5 levens hebt bereikt. Veel mensen kunnen/willen daar niet op wachten en besluiten om voor een relatief laag bedrag levens te kopen. • Vooral met deze inkomsten verdiend de game al haar inkomsten.