Crabbehof dopt z’n eigen boontjes In Dordrecht, in wijk De Crabbehof helpen mensen elkaar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Groepje: Alissa Beijdorff Mark Aarden Maurice America Brad Bijtjes
Maak een tentoonstelling
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Opvoeding.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Er zijn zo van die dagen, waarbij alles tegen zit.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Voor die jongeren die denken alles te weten…
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Glamping Door Eline Hintzen.
PUBLICATIEPRIJS 4 Onderneem!. DOEL VAN HET PROJECT Het doel van het project is: Dat kinderen van dichtbij meemaken met wat voor zaken ondernemers te maken.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Samen leven langs de Nijl
Het cultuurstelsel verdwijnt
Paragraaf 1: Frankrijk in de 18e eeuw
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Machtige heren, halfvrije boeren
Wij gaan naar zee -Ana - Cindy Dag een was top De dag was spannend. En we moesten afscheid nemen van de ouders broes of zussen. De trein vertrok iedereen.
Antwoord op vraag SOPO1-4
Samenvatting Learning Circle
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Is dit onze meester????. Doet hij het wel of niet??
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
Hoofdstuk 2.
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Melanie : De creatieve Kevin: De informatie zoeker Joseph: Maakt beslissingen Katja: Zorgt dat de presentatie goed in elkaar zit.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Groep 7/8 is op werkweek gegaan. Ze vonden het heel leuk. Het was in oesterwijk. En ze gingen ook naar kamp Vucht. Ze vonden het leuk maar niet leuk dat.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Power Point excursie Hallo lezers, dit is onze Power Point over de excursie naar het van Gogh museum.
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Herder Remik en Daan Wij zijn naar de Baloo hoeve geweest En daar gaan we over vertellen.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
De Sint moet verhuizen 1 (Zie ginds komt de stoomboot)
- Het circus kwam in de stad en veel mensen kochten een kaartje om de voorstelling te zien.
Labradoodle.
Het jungle feest.
Schoolproject in beeld
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Hallo.
Leonardo da Vinci Door Tine.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
KIVO Door: Jesse, Jorrit, Niels, Larissa, Amber, Baukje en Naomi.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
‘Mixed up piles’.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
De herfst is begonnen.
Transcript van de presentatie:

Crabbehof dopt z’n eigen boontjes In Dordrecht, in wijk De Crabbehof helpen mensen elkaar

Of het nu om een fiets gaat…… Kinderkleding en lekkere hapjes…of

Een uitdeelpakket van de groenteman, Een eigen buurtmoestuin….. Een kopje koffie in DE BUS Of een bezoek aan de dokter….

In De Crabbehof in Dordrecht Helpen mensen uit allerlei landen elkaar.

Wat wij ervan vinden…. We gingen naar Dordrecht bij een wijkcentrum voor mensen uit de buurt. Er waren hele aardige mensen. Maar ze hadden niet zo veel geld Er was een fietsenmaker die voor die mensen fietsen repareerde. Gratis, want ze hadden niet zoveel geld daarom deed ie het gratis. Ik vind ze heel goed bezig. We kregen lekker eten van ze. Maar een van de belangrijke dingen is ook respect. daar is het ook voor (het wijkcentrum. ). En toen gingen we naar de groenteman. Hij verkoopt goedkoop groenten voor de mensen in de buurt. wij gingen soep eten met de groenten van de groenteman. Met de soep hielden ze rekening met de moslims en andere geloven dat vond ik ook heel goed dat ze dat deden. Deniz Het was gezellig in Dordrecht met groente boer, fietsenmaker en nog veel veel meer. Ik werd geïnterviewd en er waren allemaal leuke dingen. De kok Jeannette kon goed koken, iedereen vond dat zo. Ik ook. Het was gezellig, ik maakte veel foto’s. Dat vond ik helemaal leuk. Servet

En daar willen we graag de jury van zijn! Wij vonden het héél bijzonder! Groetjes: groep 8 obs De Uiterton uit Dronten. In Dordrecht is er een wijk die ALLES niet apart doet. Maar samen met elkaar. Dit is vooral bedoeld voor de minder rijke mensen die niet zoveel geld hebben voor spullen. Wat er allemaal mogelijk is: •Je kan je Crabbehof fiets kopen of repareren voor een prikje. •Elke dag zijn er overheerlijke hapjes en drankjes. •Leuke kleertjes voor kinderen tot 7 jaar. •Je kan soep in de bus eten. •Je kan gratis naar de dokter gaan. •En er zijn groenten van de groenteboer in de wijk van Crabbehof. En er komt en moestuin. Dit samen vormt een goed project voor de wat armere mensen die sommige dingen niet kunnen betalen. En dankzij dit allemaal zijn deze mensen genomineerd door ‘het ei van Columbus.’ Joep