Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Campagne Een gezonde werkplek 2012-2013 Naam.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veelgemaakte fouten in risicobeoordelingen
Advertisements

Participatie van werknemers Campagne ‘Een gezonde werkplek’ Betrokkenheid bij veiligheid en gezondheid op het werk Datum | Titel van het.
Naam en titel van de spreker
Naam en titel van de spreker
Samen sterk voor preventie Campagne Een gezonde werkplek
Gezond werk is werk zonder stress
GOALS STRATEGIES MEASURES DASHBOARD ACTION PLAN (WHO, WHEN)
Ouderenweekcampagne Actief ouder worden, een leven lang • Ouderenweek 2012: november • Europees Jaar 2012 ‘Actief ouder worden en solidariteit tussen.
Veiligheidsincidenten de afgelopen maand? 21 mei
Bedrijventerreinen als economische motor Presentatie door drs. Gerrit Ybema Ybema Economy Solutions Bedrijventerreincongres 2006 Zutphen, 5 oktober 2006.
In samenwerking met 13 maart 2014.
Veilige Publieke Taak Veiligheidsregio Hollands Midden
Posteropdracht ANW: Nobelprijzen
1-Meting imago-onderzoek schilders- en onderhoudsbranche 2013.
Vertrouwen als samenwerkingsmechanisme binnen ruimtelijke planning Jasper de Vries/ 28 oktober 2008/ Rotterdam.
Reïntegratie, dat regelen wij zelf
Studiedag crowdsourcing1 Crowdsourcing Laat het volk het werk doen!
Rechtvaardige Transitie Enkele uitdagingen voor de vakbonden.
Landelijke onderwijsdag Productschap Zuivel
Onbedoeld onduidelijk
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
Tinka van Vuuren Nederlands Congres Volksgezondheid 2013
Pan-Europese opiniepeiling over beroepsveiligheid en -gezondheid Resultaten in Europa en Nederland - Mei 2013 Representatieve resultaten in 31 deelnemende.
Hoe werkt “bijhouden objectkenmerken” in mijn gemeente? Jeroen Vooijs WOZ-coördinator Gemeente Texel 9 oktober 2012AZ stadion Alkmaar.
VEILIG UITVOEREN VAN ONDERHOUDSWERK
WAT KAN HET LEONARDO DA VINCI PROGRAMMA VOOR U BETEKENEN? Brussel, 26 november 2009.
3 april 2013, Evelien Joosten-van Zwanenburg
DoorSTROMEN STROOM Water … naar een vervolg van het grootste water-arrangement in Nederland.
Crisismanagement in de zorg: communicatie op het grensvlak met het openbaar bestuur 1 november 2012 Marco Zannoni.
Missie, visie, strategie & jaarplan
Oproep Mensgericht ondernemen 12 november  Alle organisaties met rechtspersoonlijkheid kunnen op deze oproep intekenen of partner worden  Zowel.
Oproep Innovatie Brussel, 12 november 2013 ESF-Agentschap Vlaanderen.
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
EUROPA CONFERENTIE 29 JANUARI 2010 Bescherming Nederlands Pensioenstelsel.
Het nieuwe beren commitment: Boars november 2013 Annechien ten Have Mellema Voorzitter van de Nederlandse stuurgroep ‘Stoppen met castreren’ en.
Het houden van beren: Wychen, 12 november 2013 Annechien ten Have Mellema Voorzitter van de Nederlandse stuurgroep ‘Stoppen met castreren’ en varkenshouder.
Waarom won CAW Metropool de prijs voor de ‘beste interne campagne’ 2010? BViC Wintercheck.
Inventarisatie gestapeld toezicht Beter en concreter – Goede regels, gerichte service 19 april 2013 Goes Peter Bex
Een gezonde werkplek Goed voor jou en voor de zaak
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Middenstandsvereniging Heusden-Zolder vzw heet u welkom
Welkom Het eID Stelsel maakt het mogelijk om online te zaken doen met de overheid en het bedrijfs-leven, met één of meer inlogmiddelen. Marije Jurriëns,
EPALE Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa
Wat kunnen wij samen doen aan laaggeletterdheid in Almere?
SZamen|Gezond 15 oktober 2014.
Bondsraadcommissie ARBO en ArboNetWerk werkgroep gassen in containers Presentatie aan bondsraad 15 november 2012 Utrecht Terugblik 2012 en speerpunten.
Collandbijeenkomst 3 maart 2015 Math Creemers
Nu: Wajongers Kosten:€ 2 miljard In 2020: Wajongers Kosten: € 5 miljard OPLOSSING MEER WAJONGERS AAN HET WERK!
Nationale DenkTank 2014 De DataWijzer In één oogopslag zien wat apps en websites met je data doen.
De Schuman-verklaring (pp. 5-6) Robert Schuman ( )
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Veilig en gezond aan 't werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Gezond werk, voor alle leeftijden Het bevorderen van een duurzaam arbeidsleven.
Samenlevingsbijeenkomst Participatiewet Alblasserdam, 16 oktober 2014.
Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Wat kunt u van Esener opsteken over leiderschap.
Fairtrade Gemeente [naam presentator invullen] [datum invullen]
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Grip op veiligheid en risico’s op de werkplek en het voorkomen van verzuim Hoe zorg ik voor een goed beleid om (financiële) risico’s van veiligheid zoveel.
Programma 13:30 – 14:00 Inloop 14:00 – 14:20 Henk Zandvliet: terugblik 2016 & blik :20 – 15:30 Jochum Veerman: criteria en verdiepingsplan Scenario’s.
Hoe wegen op het lokaal beleid?
Op weg naar een ‘Healthy Region’
Wat gaan we doen? Waarom veiligheid en gezondheid in beeld brengen?
Dit ziekenhuis neemt deel aan de wereldwijde
Wijzigingen Arbowet & Procedure Ziekteverzuim
Hoofdstuk 1: Waarom werken we?
Nederland en de rest van de wereld
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Hoe brengen we vraag en aanbod bijeen
Op weg naar een ‘Healthy Region’
Klik om verder te lezen.
Transcript van de presentatie:

Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Campagne Een gezonde werkplek Naam en titel van de spreker Datum| Titel evenement

2 Omvang van het probleem Waarom zijn veiligheid en gezondheid belangrijk? •Goed voor de zaak, de werknemers en de samenleving •Grote verbeteringen in de hele EU in de afgelopen decennia, maar … •Elk jaar vinden meer dan mensen in de EU de dood als gevolg van arbeidsongevallen •Naar schatting overlijden per jaar personen aan beroepsziekten (gegevens IAO) •Kosten voor de Europese economie: 490 miljard EUR per jaar

3 Voorkomen is beter dan genezen Preventie is de hoeksteen van de aanpak van risicobeheer in Europa. Bij preventie draait het om het beheren van beroepsrisico’s met het uiteindelijke doel om het aantal arbeidsongevallen en beroepsziekten te beperken en de oorzaken hiervan weg te nemen.

4 Doelstellingen van de campagne De campagne gaat in op de volgende aspecten: •Managers aanmoedigen om leiderschap te tonen op het gebied van veiligheid en gezondheid •Werknemers actief bij het thema veiligheid en gezondheid betrekken en de beste strategieën voor risicopreventie volgen •Werknemers en hun vertegenwoordigers aanmoedigen om ideeën in te brengen en actief samen te werken met managers •Managers dragen de primaire verantwoordelijkheid voor veiligheid en gezondheid

5 Wie kan deelnemen? Aan de campagne mogen alle organisaties en particulieren op lokaal, nationaal en Europees niveau deelnemen: •Alle werknemers en werkgevers in de publieke en de private sector •Managers en toezichthouders •Vakbonden •Veiligheidsvertegenwoordigers

6 Zo doet u mee •Informatie- en campagnemateriaal is gratis verkrijgbaar •Al het materiaal is beschikbaar in 24 talen: •Neem contact op met uw nationale focal point voor informatie over evenementen: • •En nog veel meer ….

7 Europese Awards voor goede praktijken Twee categorieën: •Bedrijven of organisaties met minder dan 100 werknemers •Bedrijven of organisaties met 100 of meer werknemers •De winnaars worden gekozen uit de inzendingen die zijn ingediend door de nationale focal points

•Start van de campagne18 april 2012 •Europese Weken voor veiligheid en gezondheid op het werk oktober 2012/oktober 2013 •Uitreiking Europese Awardsapril 2013 voor goede praktijken •Top ‘Een gezonde werkplek’ november Belangrijke data