VÓÓR Welzijn Loosduinen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
We zijn alweer een maand open en het is tijd om weer wat van ons te laten horen. Dit keer in de vorm van een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief zal een keer.
Advertisements

Jeugd- en jongerenwerk
Informatie-avond kantinepersoneel
Wet maatschappelijke ondersteuning De Kracht van verbinden November 2010.
INFORMATIE AVOND BOUW 4 19 AUGUSTUS WELKOM •algemene informatie en de dagelijkse praktijk op school •kijkje in het lokaal van uw kind tot
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
Gebiedsplan Hillesluis
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Continurooster Integraal Kind Centrum De Vonkenmorgen Februari 2013.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Naschoolse activiteiten Basisschool De Vonder 4Events.
Project jongerencentrum Project jongerencentrum Khymani Timmerman & Najma Abdullahi.
Stimuleringsprogramma Welzijn Nieuwe Stijl Dinsdag 11 mei 2010.
Verantwoorde palliatieve zorg in Verpleeg- en Verzorgingshuizen
Jongeren Preventie Team
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
Samenwerking KOV de Blokkendoos Scoop Welzijn Peuterspeelzaal
opleiding : Onderwijs Assistent
Voorlichting Kellebeek College
Even voorstellen: Nathalie van de Garde,
JAARPROGRAMMA 2012 KBO GELDROP. JAARVERGADERING VAN KBO GELDROP OP 19 APRIL OP DONDERDAG 19 APRIL ZAL IN GEMEENSCHAPSHUIS ZESGEHUCHTEN ONZE JAARVERGADERING.
WELZIJN NIEUWE STIJL oude wijn in nieuwe zakken ZEBRA-jongeren, 10 mei 2011.
van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
HET KLOOSTER EN OMGEVING Vol energie werken aan een nieuwe start.
Uitvoerder jeugd- en jongerenwerk Texel
Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met.
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
januari en februari 2011 Linda Hazenkamp
TRANSITIEQUIZ onder leiding van Lucille Werner.
Voorjaarsvakantieprogramma
DE JUISTE SCHOOL VOOR ELK KIND
Belangrijke informatie voor de ouders: Om een zo leuk en uitdagend mogelijk activiteitenprogramma te maken, vragen wij ouders tijdig door te geven of.
Informatieavond Groep 7-8
MEIVAKANTIE 2012 KINDERWERK Opgeven bij De Geest Bokkefort‘ t Eiland Wiekslag G. Bizetstraat 25Dr. van Gelderlaan Melodiestraat 6 Molenbrink 68.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
VOORJAARSVAKANTIE 2015 Kinderwerkactiviteiten Loosduinen
Burgerinitiatieven.
Stichting Welzijn Bommelerwaard Samen zoeken naar een oplossing!
Belangrijk om te weten: Omdat op onze locatie op Dorpsstraat 11/13 het kindaantal is uitgebreid zullen de kinderen van de Wormerwieken op maandag, dinsdag.
TRAJEKT Presentatie Jongerenbuurtbemiddeling 1. Wat is Jongerenbuurtbemiddeling (JBB)? Mediation Conflicthantering Richt zich op jeugd onderling of volwassenen.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 22 februari 2012.
Begindia Maayolein Goelema Op ons kun je rekenen.
Informatieavond Mariaschool Wierden
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
Ethiek 3: normatieve professionaliteit week 6. Vandaag Eropaf (van der Lans) en WMO- Manifest.
Project oriëntatie op het beroep
Het huidige model Obs ’t Hunnighouwersgat. Schooltijden groep 1 tot en met 4 Maandag, Dinsdag, Donderdag:08.25 – 11.45Pauze van tot met pauzehapje.
Naar een zelfredzame samenleving Congres van het LOO SPH SPH Nieuwe Stijl Lezing: Jan Hoogland GH Zwolle, 4 november 2011.
Samenwerken met Sociale wijkteams Pieternel Ermen projectmedewerker binnenlands diaconaat i.s.m. Margreet Keesman, Jan de Boer en Theo Visser Diaconie.
Raadsledenbijeenkomst April Enkele resultaten enquete Ongeveer 1700 raadsleden bereikt 270 ingevulde enquetes retour (16%) 138 positieve reacties.
Kleine Kernen, Eigen Krachten Welzijn Nieuwe Stijl in plattelandsomgeving Meppel 24 januari 2012 Gerry Broersma Opbouwwerker Miks Welzijn, Joure
24 februari 2016 Den Herd, Bladel Platform Informele Zorg.
Maatschappelijke Stage in de Sport 23 september 2010.
Kerkdorp Beesel Ouderen: wie zijn het? wat doen ze? wat willen ze?
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
1 Informatie ouderavond Voor de ouders van de nieuwe leerlingen van de J.F. Kennedyschool schooljaar
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
De praktijkgerichte leer- en ontwikkelgemeenschap voor het
Christel Teekman, Ellen van Kampen en Marja Jager- Vreugdenhil
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Basistekst : Talentontwikkeling
Transcript van de presentatie:

VÓÓR Welzijn Loosduinen “Bewoners avond Nieuw-Waldeck” Door: Joannemie van Dijk Barry van Straten Sabine Wenneker

Wie is wie? Barry van Straten: Kinderwerker 4 t/m 12 jaar Sabine Wenneker: Jongerenwerker 12 t/m 20 jaar Joannemie van Dijk: Ouderenwerker 55+

Huidige aanbod kinderwerk De Geest Dinsdag: Sport & Spel (i.s.m. Basisschool het Lichtbaken) kinderen 4 t/m 12 jaar Kookinloop kinderen 7 t/m 12 jaar Woensdag: Inloop kinderen 4 t/m 12 jaar Donderdag: Volgt nog. Vrijdag: - Houtbewerking kinderen 7 t/m 12 jaar

Huidig aanbod jongerenwerk Dinsdag: - Jongereninloop, middag 12 t/m 20 jaar Woensdag: - Jong kookt voor oud, middag Donderdag: - Jongereninloop middag en avond met gelegenheid om te koken. Vrijdag: - Super Woman voor meiden van 12 t/m16 jaar.

Huidig aanbod ouderenwerk Woensdag: Jong kookt voor oud Vanaf 16.45 uur inloop, eten om 17.00 uur. 3 gangen voor € 5,- Maandag – vrijdag: Praktische diensten: mantelzorgaflossing, telefooncirkel, boodschappendienst, (computer-)klussendienst, huisbezoekdienst Voorlichting en ondersteuning groepen en individueel Vrijwilligersondersteuning

Wat gaat er veranderen In welzijn gaat er een en ander veranderen. De overheid heeft besloten dat de burger meer eigen verantwoordelijkheid dient te nemen. Hiervoor zijn de 8 bakens voor Welzijn nieuwe stijl in het leven geroepen.

8 bakens welzijn nieuwe stijl Gericht op de vraag achter de vraag; Gebaseerd op de eigen kracht van de burger; Direct er op af; Formeel en informeel in optimale verhouding; Doordachte balans van collectief en individueel; Integraal werken; Niet vrijblijvend, maar resultaatgericht; Gebaseerd op ruimte voor de professional.

Gebaseerd op de eigen kracht van de burger. Hoe ziet dit er in de praktijk uit in Nieuw-Waldeck. We hebben in de Geest een mooie keuken. Wijkbewoners kunnen hier gebruik van maken door zelf met kookactiviteiten te starten. We hebben een mooie grote zaal, die is nog niet elke avond bezet, en ook in het weekend beschikbaar. Ook de jongerenruimte is geschikt voor andere activiteiten.

Eigen kracht van de burger Wil u iets organiseren in de wijk of straat. U kunt altijd in de Geest terecht bij medewerkers/ vrijwilligers van het Wijkberaad, Boog, Stichting Activiteiten de Geest en VÓÓR Welzijn. Heeft u ideeën om iets met jeugd of jongeren te doen, kom naar de Geest en praat met Barry of Sabine. Bij VÓÓR Welzijn zijn we ook vaak op zoek naar betrokken vrijwilligers. (jong kookt voor oud en andere activiteiten)

Eigen kracht van de burger Kortom, als u een idee, vraag of klacht heeft dan kunt u in de Geest terecht bij Wijkberaad, Stichting Activiteiten de Geest, Boog en VÓÓR Welzijn. De vragen die we dan zullen stellen zijn; Wat heeft u precies in gedachten Wat wordt uw eigen inbreng hier in Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen.

Folderrek + Beheer In de hal van de Geest staat een folderrek waar heel veel folders liggen van activiteiten die door de diverse organisaties worden aangeboden. Bij de beheerders Patrick en Wilma kunt u terecht als u vragen heeft over beschikbaarheid en gebruik van ruimtes in de Geest.

Joannemie van Dijk Barry van Straten Sabine Wenneker Dank voor uw aandacht Joannemie van Dijk Barry van Straten Sabine Wenneker