Capelo Carrière publique électronique – Elektronische loopbaan overheid 18 mei 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is de invloed van de verlofstelsels op mijn pensioen?
Advertisements

14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
Belang uitbreiding DmfA en DmfAPPL voor de PDOS
SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Banken en & kredietrapportages SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
SUBROGATIE Aon Risk Services.
Personalisatie van de Archis website Naam: Sing Hsu Student nr: Datum: 24 Juni 2004.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Capelo – Données historiques Carrière publique électronique Elektronische loopbaan overheid Nieuwe versie - Oktober 2012.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming
RSZ-ONSS Studiedag DMFA - 11 maart DMFA-ondersteuning via Internet R. Van Lerberge, SmalS-MvM.
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
De aanwezigheidsregistratie bij werken in onroerende staat
Structuurenquête Agenda  Feedback referentiejaar 2011 –Cijfers –Vaststellingen  Referentiejaar.
Coaching, hefboom voor leiderschapsontwikkeling?
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Weddeschalen & Weddebijslagen
7 december 2011 Evolutie van de projecten: de webservices, de toepassing RRNADMIN en de evolutie van het RR naar een relationele databank.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid 23 februari 2010.
VERORDENING 669/2009 Stand van zaken De laatste vragen Implementatie
BOVO procedure
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid Mei 2009.
Dagorde Project 1 : aanpassing van de DmfA en de DmfAPPL
Capelo Carrière publique électronique – Elektronische loopbaan overheid Roadshow 2010.
FAMIPEDIA, kennis on line
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Paperless Douane en Accijnzen
7 december 2011 Aangifte van adreswijziging via “mijn dossier”. Stand van zaken op 31/10/2011.
THESISSEMINARIE 2 VAKGROEP EXPERIMENTEEL-KLINISCHE EN GEZONDHEIDSPSYCHOLOGIE Probleemstelling, methode LES 1; Klinische Psychologie; Universiteit Gent;
Roadshow Vlaams onderwijs – Augustus Krachtlijnen pensioenhervorming Wet 28/12/ Wijziging voorwaarden tot de vervroegde oppensioenstelling.
22/10/2002Dimona - niet-elektronische instellingen1 DIMONA.
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
eGovernment in Vlaamse gemeenten
Presentatie Studiemiddag Indexen en Nadere Toegangen Ralph Stuyver, Projectmanager 4 maart 2010.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
KMO-portefeuille. Stappenplan: Registreer bevoegd persoon Registreer onderneming Koppelen Inschrijving bij erkende dienstverlener Subsidieaanvraag Mail.
User management voor ondernemingen en organisaties
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
MAGDA – Huidige VKBO Dienstenverlening
1 Project “volkstuinen” bij VLM 2010 Behoeftebepaling buiten de steden 2010 Handleiding voor gemeenten 2011 Prefinanciering grondaankoop 2012 Projectsubsidies.
Inleiding tot de multifunctionele aangifte
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Infosessie Intrastat 2015 Nieuwe procedure voor het indienen van Intrastataangiften bij de Nationale Bank van België Brussel, 18 november 2014 Hans Schollaert,
E-Government binnen de sociale zekerheid
Hoe toegang aanvragen ?.
DigiDoc Een digitaal kantoor voor iedereen !. Ceci n’est pas du software?! 2.
Voorbije periode Vertraging van de organisatie
Juridische Dienst/Algemene diensten 1 OVAM.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Info Instellingen en leerlingen Wijzigingen Een blik op de toekomst –wijzigingen instellingendatabank –wijzigingen leerlingendatabank Regeerakkoord.
Cegeka & TenForce Ronde tafel 17/06/2014 Doelstellingenmanagement VO.
Aanpassingen PLDA 1/5/2016. Entrepots AV terugbetaling BOD Summiere aangifte voor tijdelijke opslag Overzicht.
1 Een ZORGELOOS sociaal beheer Brigitte Thys. 2 Elektronische mededeling Hoe ?  Via de portaalsite van de RSZ –
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Elektronische kennisgeving van geboorte
Evaluatie in CMW & LDE.
Roadshow Vlaams onderwijs – Augustus 2012
Eindeloopbaan: mogelijkheden voor ATP
Transcript van de presentatie:

Capelo Carrière publique électronique – Elektronische loopbaan overheid 18 mei 2010

2  Project 1 : aanpassing van de DmfA en de DmfAPPL  Stand van zaken  Volgende stappen  Project 2 : historische gegevens  Algemene aanpak  Wijzen van inzameling van de gegevens  Integratie in het stroomsysteem  Volgende stappen  Communicatie  Vragen - Antwoorden Dagorde

3 Aanpassing van de DmfA en de DmfAPPL

Stand van zaken  Glossaria : de glossaria met de overeenstemmende labels XML werden gecreëerd  Het XSD schema is bijna afgewerkt.  De documentatie zal op het portaal van de sociale zekerheid gepubliceerd worden (rubriek DocLib).  Anomalieën Capelo : het beheer van de anomalieën zal in de mate van het mogelijke bij de huidige standaarden van de RSZPPO passen.  De toepassing voor de aangifte van de punctuele gegevens via het portaal van de sociale zekerheid is in ontwikkeling. 4

Volgende stappen  Simulatie omgeving:  Vervroegd in productiestellen (facultatief) van de DmfA met de nieuwe blokken Capelo vanaf 2010/3. De uitbreiding van de codificaties in de bestaande zones komen niet in aanmerking.  Bedoeling is: aan de werkgevers en hun sociaal secretariaten toegang tot de simulatie omgeving zes maanden op voorhand geven. Hierdoor kunnen ze hun aanpassingen testen en een zo volledig mogelijke feedback ontvangen.  Het proces van toepassing van de controles (2010/3, 2010/4, 2011/1) moet nog bepaald worden.  De administratieve instructies 2010/3 zullen tegen de zomer klaar zijn. 5

6 De historische gegevens

Algemene aanpak 7  De laatste werkgever is verantwoordelijk voor de historische gegevens van de ganse loopbaan van de werknemer in de overheidssector.  Hij geeft de gegevens aan voor alle werknemers die in dienst bij hem zijn op  De aanvraag van een uitgesteld pensioen voor een werknemer die de overheidssector definitief heeft verlaten vóór het einde van 2010 wordt manueel behandeld.  Een overzicht van de ingezamelde gegevens wordt aan de werknemer voorgesteld. Indien de werknemer niet akkoord is, dan dient hij zich wenden tot zijn werkgever.  De bezoldigingsgegevens vóór worden niet gevraagd.  Datum van in productiestelling :

8  De werkgever-aangever geeft aan Sigedis elektronische attesten door. Met de “aangifte van de historische gegevens” stuurt de werkgever één attest per werknemer.  Attest -- Definitie  Een attest bevat alle gegevens die betrekking hebben op de prestaties van de loopbaan van één werknemer. Naast die gegevens komen de gegevens die betrekking hebben op de diploma’s.  De gegevens die betrekking hebben op de prestaties van de loopbaan bevatten de loopbaanlijn(en) et de afhangende lijnen.  De werkgever-aangever is de werkgever bij wie de werknemer in dienst is op 1 januari 2011 (coherentie tussen het attest “historische gegevens” en de DmfAPPL 2011/1). Algemene aanpak

9 Structuur van de gegevens Attest : Werkgever-aangever Werknemer (Sleutel : KBO nr - INSZ) Attest : Werkgever-aangever Werknemer (Sleutel : KBO nr - INSZ) Werkgever (KBO of RSZ nr, aangever, benaming, …) Werkgever (KBO of RSZ nr, aangever, benaming, …) Baremieke wedde (Datums, schaal, anciënniteit, …) Baremieke wedde (Datums, schaal, anciënniteit, …) Titels en diploma’s (idem punctuele gegevens, …) Titels en diploma’s (idem punctuele gegevens, …) Loopbaanlijn (Datums, aard arbeidsrelatie, uurrooster (Q/S), afwezigheden, gegevens overheidssector, …) Loopbaanlijn (Datums, aard arbeidsrelatie, uurrooster (Q/S), afwezigheden, gegevens overheidssector, …) Weddebijslag (Datums, codes, …) Weddebijslag (Datums, codes, …) Niet situeerbare afwezigheden (Referentiejaar, codes,...) Niet situeerbare afwezigheden (Referentiejaar, codes,...)

Wijzen van inzameling van de gegevens 10 Drie wijzen  “Batch”  De attesten die naar Sigedis worden gestuurd zijn volledig ingevuld.  Die gegevens worden gecontroleerd en een notificatie wordt naar de werkgever gestuurd.  “On line”  De attesten worden via een website ingevuld.  Die worden gedurende het invullen “on line” gecontroleerd.  “Gemengd”  De attesten die via “batch” naar Sigedis worden gestuurd zijn gedeeltelijk ingevuld. De ontbrekende gegevens worden via de website ingevuld.  De gegevens worden gecontroleerd.

XML DB Batch Full? Ctrl? Save + Ctrl Validate Receipt Ctrl? Full? Ctrl? ACK Werkgever- aangever ON LINEON LINE SigedisWerkgever- aangever BATCHBATCH PDOS Process Send and Print Reaction? TERMIJNTERMIJN VAN TOT D1 = T + 5 wd (= werkdagen) D2 = D wdD3 = D wd D4 = D wd D5 = T + 75 wd T T’… D1’ = T’ + 5 wd (= werkdagen) D2’ = D1’ + 30 wd D3’ = D2’ + 10 wd D4’ = D3’ + 30 wd D5’ = T’ + 75 wd 11 Sociaal verzekerde

XML DB Gemengd Full? Ctrl? Save + Ctrl Validate Receipt Ctrl? ACK ON LINEON LINE Sigedis BATCHBATCH PDOS Process Send and Print Reaction? On line? VAN TOT D1 = T + 5 wd (= werkdagen) D2 = D wdD3 = D wd D4 = D wd T T’… D1’ = T’ + 5 wd (= werkdagen) D2’ = D1’ + 30 wd D3’ = D2’ + 10 wd D4’ = D3’ + 30 wd D5’ = T’ + 75 wd D5 = T + 75 wd TERMIJNTERMIJN 12 Werkgever- aangever Sociaal verzekerde

On line Full? Ctrl? Save + Ctrl Validate Sigedis ON LINEON LINE BATCHBATCH PDOSSociaal verzekerde PDOS Process Send and Print Reaction? VAN TOT D1 = T + 5 wd (= werkdagen) D2 = D wd D3 = D wd D4 = D wd T T’… D1’ = T’ + 5 wd (= werkdagen) D2’ = D1’ + 30 wd D3’ = D2’ + 10 wd D4’ = D3’ + 30 wd D5’ = T’ + 75 wd D5 = T + 75 wd TERMIJNTERMIJN 13 Werkgever- aangever

Integratie in het Stroomsysteem Stroomsysteem (SF) van de sociale zekerheid  SF = intermediair tussen de verschillende partners van de sociale zekerheid. De partners kunnen interne (ISZ, Sigedis, …) of externe (werkgevers) zijn. 14

Volgende stappen 15  Validatie van de glossaria  XSD schema afwerken in overleg met de werkgevers van het users panel (PDOS, Onderwijs, …)  Opstellen van de specifieke administratieve instructies  Documentatie op

16 Communicatie Informatiecampagne  Wanneer? Oktober 2010  Wat?  Project 1 + project 2 : algemene aspecten en concrete modaliteiten  Voor wie?  Werkgevers - Management en HR diensten (pensioen- en DmfA-beheerders)  Full services secretariaten, dienstverleners en softwarebureaus  Waar? Brussel + hoofdsteden van de provincies  Hoe? Systeem van inschrijving. Meer info bij onze volgende bijeenkomst en op de website

17 Dank u ! Vragen ?