Kunstmatig Ermelo Groep 7&8 van De Schakel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Op weg naar het Algemeen Kapittel XXII «In de stad aangekomen, betraden ze de bovenverdieping waar ze woonden.
Is er leven na de dood?.
De beroemdste persoon die er is …
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Buurt in Beeld in De Wijert 2010:
Gezond leven voor senioren Automatische beeldovergangen Voorstellingsduur is 2.50 minuten. Met muziek.
Water, schapen en vrouwen
Gods verborgen glans.
Het Scheppingsverhaal.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Stromen van levend water Johannes
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Zeven kleuren Een wijze leermeester ging eens
Woord van Leven April 2014.
Suriname Soraya van Lomwel.
Hunebedden.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Heilige plaatsen Wat zijn heilige plaatsen?
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Oude Egypte Nathalie en Julie.
…..overrompeld door verdriet
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
‘voor de kinderen’.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
VEG Raamsdonksveer De wet der vrijheid Jacobus 2:1-14
Jezus kennen als degene die dood was. ik zag een lam staan als geslacht.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Wie is God voor jou?.
Leven zoals God het bedoelde?!
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Ik woon in Afrika. In een klein landje aan de westkust, het heet Sierra Leone.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Kleurenleer Door Robert Goede.
Toelichting van het thema Waarom dit thema? Nieuwe slogan Gemeente Hove: “Want het dorp is een wereld” gebaseerd op werk van onze beroemde dorpsgenoot.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Bronnen bekijken.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
God maakte in het begin alles.
Gebedsmoment.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Gebedsmoment.
Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Transcript van de presentatie:

Kunstmatig Ermelo Groep 7&8 van De Schakel

De beer uit Ermelo. Hij staat midden in het dorp in de stationstraat tegen over de volksmond. Hij is gemaakt door Toos hagenaars in 2000 als afscheid van E. J. anneveldt, is een huisarts. Het is bedoeld als speelobject voor kinderen.

Benno! Plek: Prins Bernhardschool Het beeld is een keramiek geglazuurd aardewerk hij heet benno, hij is gemaakt door Guus Zuiderwijk. Het is een gestileerde olifant. Het was het symbool van het wereld natuurfonds waarvan prins Bernhard indertijd beschermheer was.

De 7 werken van barmhartigheid Materiaal: rood graniet en brons Maker: Marijke Ravenswaay - Deege Het beeld staat op het Raadhuisplein, rechts naast de ingang van het gemeentehuis. Het kunstwerk bestaat uit een zuil van rood graniet met daarop zeven bronzen platen. Het beeld is geplaatst bij de opening van het gemeentehuis in 1978. De 7 platen stellen voor: de hongerigen eten geven, de dorstigen te drinken geven, de naakten kleden, de doden begraven, de pelgrims herbergen, de zieken bezoeken,de gevangenen bevrijden. (Matteus 25)

De pauw. Het beeld is gemaakt door Marijke Ravenswaay Deege in 1981 Het beeld is het wapen van Ermelo want de pauwen liepen vroeger op een landgoed (ong. 700 jaar geleden) Het is neer gezet door de burgemeester E.P.H Veen Witte pauwen werden 700 jaar geleden gefokt. De witte werden aan de Hertog van Gelderen gegeven voor zijn hoed en ook voor pennen. De witte pauwen zijn nog te vinden in Staverden. Een vrouw zei dat de pauw ook als klimpaal was bedoeld voor de kinderen. Of we daar in moeten geloven weten we niet Hij is neer gezet voor de opening van het winkelcentrum

Doctor livingstone we presume. De naam: Doctor Livingstone we presume (1991). Van staal gemaakt. Maker: D. de Wit. Waar het staat: Herderlaan, voor sportcomplex Calluna. Wat moet het voorstellen: Het kunstwerk stelt een werveling voor met een zinkende kano en drie haaienvinnen in de kleuren geel, zwart en rood. Het is daar geplaatst bij de renovatie van het zwembad in 1991. Het is hier geplaatst omdat het zwembad is uitgebreid, Je kan zien dat het met water te maken heeft. 3 haaienvinnen betekenen de 3 baden

kunstwerken Het staat voor de Ermelo zijn omgeving Het is een logo door de groene zoom. aangeboden toen de wijk werd gebouwd. Het staat voor de natuur in Ermelo. Het rechthoek met het rode driehoek erop staat voor een huis. En de bolletjes zijn planten en de rechthoeken met bolletjes erop staan voor bomen.

Beeld Groevenbeek Renate Deidre Jasmijn Jolinde Gemaakt door: Hans Eykelboom.Het is een Grieks model. (gemaakt in 1991) Het betekent: De mensen kijken naar elkaar, de touwen zijn de verbindingen met elkaar, en zo vormen zij samen de wijsheden.Door samen te werken kun je kennis en wijsheid maken. De punten die naar buiten wijzen,betekenen dat de hele wereld van die kennis en wijsheid moet leven. De ster in het midden is eigenlijk de kern van alles en staat voor: Geloof, hoop en liefde. Die wijsheid vind haar weerspiegeling in het leven van alle dagen. De werkelijkheid wordt weergeven door de zuilen op de cirkelvormige bank. Jasmijn Jolinde

Signaal 2 De paal staat bij meerkanten. Het heet Signaal 2 het is gebouwd door beeldhouwer Bert Meinen uit Delden. Het werd op 5april 1984 onthuld. Het is een herkenningspunt vooral door de kleuren geel blauw rood. Signaal 2 is 23jaar oud. Van Rowin, Remco en Wouter Eilander.

Het levende water. Gemaakt door : Annethea,Lisanne,Leon en Erjan Het is gemaakt van Staal. Wie het heeft gemaakt is J.Maris de straat : De la Reystraat , basisschool De klokbeker ,rechts van de hoofdingang Wat er afgebeeld is : Dit kunstwerk is een uitbeelding van een vis die door het water van een waterval zwemt. De vis is een oud symbool voor de christelijke kerk. Het stromende water is een geloofsvoorstelling van eeuwig leven, ontleend aan het evangelie van Johannes (4).

Gemaakt door: Hajo, Janita, Theo en Elise Paul Damsté is de maker De betekenis: Het kunstwerk verbeeldt het gemeenschapsleven. In het bijbelverhaal over de zondvloed fungeert de ark van Noach als reddingboei voor mens en dier. De ark is een symbool voor de instandhouding van het leven en de herschepping van de aarde. In het kunstwerk is de ark een huisje met mansarde dak, bovenop een doorgezaagde zwerfkei. Daaromheen staan granieten palen. Deze verbeelden het geloofsleven dat uit alle windstreken op een plek samenkomt. Marmeren platen verbinden de palen: de gemeenschap leeft door onderlinge verbondenheid. Gemaakt door: Hajo, Janita, Theo en Elise Groep 10!