De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hunebedden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hunebedden."— Transcript van de presentatie:

1 hunebedden

2 Inhoud. Hoe zijn hunebedden ontstaan? Hoe werden hunebedden gemaakt?
Wat zijn hunebedden? Records van hunebedden. Quiz. Vragen.

3 Hoe zijn hunebedden ontstaan?
Hunebedden zijn grote stenen op elkaar. Die stenen heten zwerfkeien. De zwerfkeien komen uit zweden en Noorwegen. Door veel sneeuw zijn de zwerfkeien Geduwd naar europa. Later vonden mensen die en gingen er hunebedden van maken.

4 Hoe werden hunebedden gemaakt?
Eerst werden de keien op boomstronken geduwd. Daarna geduwd door Mensen en getrokken door ossen naar de plek waar het hunebed werd gebouwd. Ze duwden de stenen in een kuil en rechtop gezet. Daarna werd er aarde tegenaan gelegd en de laatste steen werd er bovenop gelegd. En als laatst werd hij van binnen uitgehold.

5 Wat zijn hunebedden? Hunebedden zijn een hoop zwerfkeien op elkaar. Het vormt een huisje en in een hunebed werden mensen begraven. Geen gewone mensen maar belangrijke mensen. Het bestaat uit zijstenen en een deksteen.

6 weetjes van hunebedden.
Grootste hunebed:het grootste Hunebed is de d27 hij staat in drenthe. Kleinste hunebed:het Kleinste Hunebed is de d22 hij staat in bronneger. Zwaarste steen:de zwaarste steen weegt 44 ton dat is ongeveer 10 olifanten bij elkaar.

7 quizzzzzzz Hoe heten de stenen van een hunebed? A:stenen B:zwerfkeien C:hunebedkeien Wie werden in een hunebed begraven? A:belangrijke mensen B:goden C:iedereen Hoe heet het grootste hunebed? A:d20 B:d37 C:d27

8 vragen????? Zijn drrrrrr nog vragen


Download ppt "Hunebedden."

Verwante presentaties


Ads door Google