The 6th sense.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Problemen in de melkweg
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
Sporten.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
CROSSLAB SENSORY SHOPPING
Minecraft.
I love you.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Crosslab Sensory Shopping
RUIKEN VOELEN ZIEN PROEVEN HOREN CROSSLAB ZINTUIGEN.
START DIA.
Wat maakt het leven zinvol?
Riske Pasman Lifestyle&Design 3DD De vijf zintuigen. Crosslab.
Meneertje Blij en Somber
Grammar Chapter 6 G 1 De Passive.
SOAP SHOP Soapshop helpt: Veel kinderen houden niet van in bad gaan en zich te moeten wassen. De soapshop is vooral ontwikkeld om kinderen over hun.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Lieve vriend(in)!.
Geluid aan.
Grammar Chapter 6 G 4 Any, every, no + samenstellingen.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Hallo On-Line Vriend(in)....
Proeven doen natuurkunde.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?

Herfst Kleuren-& Vruchten
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Heb je vandaag een slechte dag?
Met handen en voeten geloven 1
Lied: één en één is twee Tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen en Christian Grotenberg Uitgebracht op: Kinderen voor kinderen 28 Uitgevoerd door: Kinderen.
Mijn verjaardag..
Een onverwacht feest Les 2
Vrienden.
Het opbouwen van een data base
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Hoofdstuk 8: The game is made for a player. Ken de spelers  Einstein: Leer luisteren naar je publiek en weet wat je doet.  Project yourself: Plaats.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Onze doelen en visie in beeld
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Startviering Technicum 1 september 2015 STA OP.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
waarneming en regeling !
Xperimenta 12 oktober zintuigen.
Thema Zintuigen.
Jij bent niet anders maar bijzonder!
Transcript van de presentatie:

The 6th sense

zintuigen Ik heb me de afgelopen tijd bezig gehouden met mijn zintuigen. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Ik heb alles onder de loep genomen, en heb met elke zintuig wat geexprerimenteerd. Hiervan heb ik steeds verslag uitgebracht, om zo bij te houden, wat me allemaal opviel. Zintuigen gebruik je elke dag, elke seconde van de dag, kan je wel zeggen. Door deze opdracht, ben ik me meer bewust geworden van mijn zintuigen. En heeft het me ook zeker geholpen met opdrachten van andere vakken. Want je word er scherper door, je kijkt in je dagelijkse leven meer naar de dingen om je heen, waardoor je steeds meer en betere ideeen krijgt.

Feeling Mijn bevindingen bij voelen, waren vreemde dingen, slechte dingen, maar ook leuke dingen. Zoals een massage! Ik heb het minste qua voelen meegemaakt. Omdat ik het op een of andere manier niet altijd meekrijg. Veel dingen die je voelt zijn zo vanzelfsprekend. Voelen is een handeling om alles te visualiseren., maar voelen is ook een handeling om een tinteling te krijgen, bijvoorbeeld, als iemand je streelt.

Sight Zien is een belangrijk aspect om tot conclusies te komen. Door met zien te experimenteren, ga je meer om je heen kijken, en meer om je heen realiseren. Of je ogen bevriezen iets wat je in het dagelijkse leven tegenkomt, of je pakt een paar shots, en maakt daar een eigen verhaal uit, een conclusie

Hear Bij dingen die je hoort, krijg je een bepaalde tinteling door je lichaam. Dit is bijvoorbeeld door muziek. Luister je naar een heftig nummer, voel je jezelf ook veel groter, machtiger en beter. Je oren kunnen maar 1 ding tegelijk, je kan niet met iemand bellen en tegelijkertijd tv kijken. Hier spelen ook wel andere factoren in mee.

Smell Ik heb veel onaangenaamde geurtjes geroken, sinds ik er op ging letten voor mijn opdracht. Niet prettig dus. Verder is me opgevallen, dat je neus niet veel geuren tegelijk kan hebben of achter elkaar een beetje dezelfde.ik had dit geprobeerd in een parfumeriezaak en na 4 luchtjes rook ik niks meer.

Taste Vaak proeven we alleen wat we kennen, voordat het in onze mond komt, weet je al wat voor smaak het is. Je weet al of je het lekker gaat vinden of niet. Als je niet weet wat je eet. Door middel van een blindoek, is het heel raar om je smaak te vormen. Proeven is daarom een zintuig die het beste werkt met zien.

New Ideas Door dat ik met de zintuigen de afgelopen tijd heb geexperimenteerd, heb ik een openere mind gekregen. Bij verschillende opdrachten heb ik nu meer aan kleur gedacht, of iets van geur. Je ideeen worden verbreedt. Het goede aan deze opdracht is, is dat je je creativiteit die in je zit, naar buiten komt. Creativiteit word geactiveerd door je zintuigen. Je beseft het niet, maar het zit heel dichtbij. Voor deze opdracht. Had ik de feeling gewoon nog niet zo. Verder is het goed om met deze opdrachten verder te gaan. Het is een goede vordering voor mezelf

Shopping Zintuigen zijn een van de belangrijkste dingen als het om shoppen gaat. Want je bent dan op zoek naar iets en je gaat dan zoeken naar iets wat aan jou eisen voldoet, je eisen keur je door middel van iets te ruiken, proeven, voelen, horen of zien. Als je een rok wil passen moet je zien of hij mooi staat bij jou. De kleur en het model. Je moet kunnen voelen of de stof niet te dun is voor de winter. Wil je een cd kopen, wil je natuurlijk wel eerst luisteren of je het leuk vind. Zonder al deze zintuiren is het eigenlijk onmogelijk om iets te kopen wat je eigenlijk wilde kopen

Shopping Het kan ook zo zijn dat je een of meerdere zintuigen mist. Dit heeft ook een grote invloed op je winkelen. Als je niet kan zien en je wilt iets kopen, kan je altijd voelen aan een product, zo weet je wat voor vorm het heeft en van welk materiaal het is gemaakt. Kan je bijvoorbeeld niet proeven, dan kan je het eten altijd nog zien en er zelf een visualisatie bij maken. In je gedachtes proef je het dan.

NEW SHOP ANIMAL SOAP

FEEL & SEE

SMELL & TASTE

HEAR

NO TESTING ON ANIMALS FREE!!! YOU CAN LEARN FROM THEM

SPECIAL MADE FOR KIDS PLAY WITH ANIMALS. YOU CAN FEEL THEM

TASTE AND SMELL OF FRESH FRUTE

YOU HAVE IT IN DISNEY FIGURES EVERY CHARACTER HAS IS OWN FRUIT! YOU SEE A LOT OF COLLORS

MADE KIDS HAPPY

YOU CAN PLAY WITH REAL ANIMALS

EAT FRUIT AND SMELL THE AROMA OF FRUTE

MADE BY AUKJE LEENAARS LIFESTYLE & DESING 3DD