De historie & de toekomst

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende meningen en verschillende.
Advertisements

Passend onderwijs.
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Op reis langs de voorzieningen
De Zevensprong APRIL De Zevensprong.
Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Nu: weer samen naar school
Warme overdracht naar het voortgezet onderwijs
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
De Van Damschool in ontwikkeling
Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
Omgaan met verandering in dorpen Stellingen Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies U NIVERSITEIT VAN A MSTERDAM.
passend onderwijs en zorgplicht
HGW sessie 8 Implementatie Beatrijs Van De Casteele en Luc Lemarcq.
Wat is Passend Onderwijs
Onderwijs en kinderarbeid
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Positie in het onderwijs van kinderen met leer- en gedragsstoornissen
Een gezamenlijke uitdaging!
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
Onderwijs en kinderrechten.
Passend onderwijs in de Twinschool Dove, slechthorende en horende leerlingen samen naar school.
1zorg-route.
Handelingsgericht werken
Lot project-opdracht 2 Vragen van opdracht 2 en de antwoorden De 3 meiden van groep brenda.
23 september 2014.
(op basis-, kader- en mavo-niveau)
Route van PO naar VO. Route van PO naar VO Wat brengt de wet passend onderwijs ons oud nieuw Steeds meer kinderen werden doorverwezen naar het speciaal.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Passend Onderwijs “ Een passende plek voor elk kind” December 2014, Hilversum.
Ouderavond verwijzingen vervolgonderwijs.  Welkom  Passend Onderwijs  Verwijzingsprocedure  Mogelijkheden verwijzing - SBO (Speciale Basisschool)
Nulmeting Oudertevredenheid Evaluatie passend onderwijs korte termijn evaluatie
‘Passend Onderwijs’. Gezamenlijke opdracht regulier en speciaal onderwijs. Herverdeling:  Ondersteuning  Middelen Eigen beleid in de regio (SWV)
Voortijdig schoolverlaten
Online filmpjes maken. (
Het Mezennestje vzw KDV & BOKDV.  Voorschoolse opvang van 6u30 tot 9u  Naschoolse opvang van 15u30 tot 19u  Woensdagnamiddag van 12u tot 19u  Vakantie-
Online filmpjes maken. (
De weg van de leerling met specifieke
Een prachtige kans voor uw kinderen
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Inclusie in het onderwijs.
De kwaliteit van het basisonderwijs in het Noorden
Welkom.
Passend onderwijs. Opbouw presentatie Passend onderwijs Alle leerlingen hebben recht op goed onderwijs. Het liefst een school in de buurt. De beste kansen.
Ervaringen van en met PCL EXTRA STEUN. Ervaringen Onderwijs Transparant 1.Vul bij over Mijn Gegevens de juiste gegevens in 2.Vul de namen en gegevens.
Lucas Rurup Passend onderwijs maak(t) het mogelijk.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
GRENZEN EN ZINVOLHEID INTEGRATIE IN HET ONDERWIJS SOFIE VUYLSTEKE – 1 BASWB Bron: Loesje, 1988.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
ACHTERGRONDINFO Fulltime Basis-Onderwijs voor hoog-intelligente en hoog-sensitieve kinderen Rotterdam, april 2016 Stichting H 4 O.
VMBO Basisberoeps & Kaderberoeps Op weg naar de toekomst!!
Ouderavond Schoolontwikkeling Woensdag 12 juni – uur Locatie Voorstraat.
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland Informatie voor ouders en leerkrachten.
Basisschool de Wegwijzer Hunsel. Huidige situatie SPOLT 1.Bijzondere (R.Kath.) scholen: 14 1.Speciaal Basisonderwijs: 1 school 1.Concurrentie in de grensstreek.
IB - Bijeenkomsten Westfriese Knoop N.a.v. vragen over doublure & verwijzen naar SBO Bijeenkomst 3.
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
SPORTCENTRUM HELSDINGEN: OOG VOOR JOUW KIND! Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind.
De weg van de leerling met specifieke onderwijsbehoefte in het VO 2016 Marlies Willems Coördinatie Website:
Passend onderwijs.
IB - Bijeenkomsten Westfriese Knoop
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Koningin Julianaschool,
Doubleren.
Doubleren.
Transcript van de presentatie:

De historie & de toekomst Van SBO St. Jan naar ‘t Talent

“Samen op weg naar je eigen toekomst” Onze school ontwikkelt zich momenteel van Speciaal Basisonderwijs naar een kleine, reguliere, inclusieve basisschool (‘Smal Experiment’ met toestemming van het ministerie). We blijven onze leerlingen van zorg voorzien, omdat wij van mening zijn dat alle leerlingen dit verdienen.

Eerst was de St. Jan een SBO school Eerst was de St. Jan een SBO school. Alleen kinderen met een beschikking werden toegelaten; Ontwikkelingen in het land & in Schijndel: ook de reguliere scholen moeten kinderen met zorg kunnen opvangen; Gevolg: de St. Jan werd kleiner en kleiner; Sluiten of op een andere manier door? Op een andere manier door;

Smal experiment: St. Jan ontwikkelt zich naar een reguliere school met expertise, ze mogen kinderen zonder beschikking aannemen, maar worden dan ook op die manier gefinancierd en dit moet levensvatbaar zijn; Vanaf 2010 mogen er ook kinderen op onze school komen zonder beschikking; Streven is zowel kinderen die regulier zijn als kinderen die nog speciale aandacht behoeven – elkaar versterken – win-win Dit is nog onvoldoende gelukt!

Is ‘t Talent een reguliere school? Ja en nee; Kinderen mogen zonder beschikking worden toegelaten; We hebben ook de kinderen die in het verleden wel een beschikking hebben gekregen; Kerndoelen zijn voor alle scholen streefdoelen; We willen gewoon zijn waar het kan.

’t Talent: Nu al een reguliere basisschool? ’t Talent ontwikkelt zich naar een kleine inclusieve reguliere basisschool. Dat is het nog niet, maar daar waar mogelijk ontwikkelen we ons wel die richting op. Dat betekent niet dat al onze kinderen opeens anders benaderd worden of er andere verwachtingen zijn. We kijken naar uw kind. Wat zijn de talenten en wat kunnen we versterken. Vanuit dat oogpunt kijken we welk onderwijsaanbod past bij uw kind en proberen we uit ieder kind te halen wat er in zit (op zijn of haar eigen niveau); Wij dienen de kinderen de zorg te geven die ze nodig hebben, wat binnen onze mogelijkheden ligt.

Wat betekent dit voor de kinderen die er nu zitten? Alle kinderen hebben een ontwikkel-perspectief (hier is ook een thema over); We hebben de expertise van de leerkrachten, orthopedagoog, logopediste en gymleerkracht; Zij komen ook met kinderen in de groep die regulier zijn; De groepen worden ‘iets’groter in sommige gevallen;

Ontwikkelingen naar de toekomst Wij kunnen niet in de toekomst kijken maar: Wij streven naar ‘t Talent als een volledige school voor kinderen vanaf groep 1; Wij streven naar een meer evenwichtige verdeling tussen reguliere leerlingen en leerlingen met ondersteuningsbehoefte (door deze verdeling worden de groepen groter); Een passend onderwijsaanbod voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8.

Vragen of opmerkingen? Heeft u als ouder vragen met betrekking tot het onderwijs aan uw kind(eren), stel deze vragen dan rechtstreeks op school. Wij vinden het belangrijk open met elkaar te kunnen communiceren. Als vragen niet of indirect bij ons komen kunnen we er niets mee???).

En nu aan de slag met de thema’s Waar je start kun je blijven zitten; Stel je vragen; Er zijn 4 thema’s van steeds 15 minuten; Veel plezier allemaal!!!