De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Hoeveel pensioen krijg ik straks?
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
De illusies die we ons mogen permitteren VERA 20|6|2006: “ICT- en e-governmentbeleid in de komende legislatuur” Tom Dehaene  Vlaams parlementariër  OCMW-voorzitter.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
De doos
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
Begrotingscontrole 2013 Federale Overheidsdienst FINANCIEN De Minister van Financiën Koen Geens.
De prijs van de benzine € 1,22 per liter.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De gevolgen van de zonde
Louis.
Negerzoen A girl is mine-Elvis Presley
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Europa en duurzame mobiliteit commentaar op COM(2006)314 Prof. Stef Proost Center for Economic Studies KULeuven.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Historisch overzicht Paragraaf 5.3
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
voor de zomervakantie tot
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De doos.
Wat maakt het leven zinvol?
“En, hoe kan ik U van dienst zijn”?vraagt zij.
Toepassingen Mattheüs – effect
Logica in al zijn zin en waanzin.
Woord van Leven Mei 2011.
De Toekomst van Trotse Mensen
producten € 3,49 € 1,00 Dames shopper Gastendoekje 30 x 50 cm
3.2 De crisis van de jaren 1930.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
Politici: bescherm de filantropische sector, maar durf haar los te laten! Prof. dr. Sigrid Hemels 24 april 2014.
Inkomen les 20 Begrippen & opgave 100 t/m Begrippen Collectieve lasten Geheel van belastingen en sociale premies.
Paragraaf 9 Vrouwen in Actie.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Klikken Klikken.
3FM Serious Request.
Ik sluit mijn paraplu om jou met een open blik te ontmoeten.
Klik op ‘start’ om te beginnen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Gemeente Nijmegen Informatiebijeenkomst Hervorming gesubsidieerde arbeid 13 januari 2011 Mark van der Velden projectleider.
Riooltaks in Gent Hoe zit dat nu?.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Er was eens een donateur… Over Particuliere Initiatieven en Particuliere donateurs Sara Kinsbergen Mediadag Impulsis & Wilde Ganzen 4 juli 2014.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Sint-Maarten.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Online filmpjes maken. (
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
1 jaar Bourgeois en Michel
Rekenen met getallen : = x Delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde van die breuk. Maak je zelf zo min mogelijk.
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Ontwikkeling en de basisschool
Begrotingstekort. Inkomsten Land X begroot de inkomsten voor 2014 op €200 miljard.
Over Gods navigatieplan met ons leven Jeugddienst1|11|2015 PreekMenu.
Een pastoor van een klein dorpje komt erachter dat Marietje zwanger geworden is (van hemzelf) !
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
UITGAVEN VAN DE OVERHEID RIJKSBEGROTING EN MILJOENENNOTA H. Kramer Docent economie
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
Dat zeg ik Gamma Drie echtparen,een bejaardeen van middelbare leeftijd en een netgetrouwd stel willen toetreden tot een kerk. De priester vertelt: "We.
H1 Wat is politiek?.
VLAAMSE REGERING 29/6/2018 Eerste principiële goedkeuring
Transcript van de presentatie:

De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft

Daarom heeft ze een sublieme oplossing bedacht: WELKE?

100 miljoen euro besparen door 1 % in te houden op de loonmassa van ‘haar eigen personeel’!

De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht… De vakbonden mogen kiezen uit een menu van mogelijke maatregelen, maar de enig mogelijke gemeenschappelijke maatregel is een loonsverlaging. En daar zijn we het niet mee eens!!!

De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht … Eigen volk eerst… moet de Vlaamse Regering gedacht hebben. Als haar plannen doorgaan, zal ook het onderwijspersoneel de broeksriem strakker moeten aanspannen.

Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Geen ‘slagkrachtiger beleid’ door personeel minder te betalen of door hetzelfde of nog meer werk te laten doen door minder personeel. -Onderwijspersoneel dreigt de investeringen in het onderwijs (basisonderwijs, hoger onderwijs, werkingstoelagen…) deels zelf te moeten betalen.

Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De Vlaamse Regering doet opnieuw wat ze in februari met de uitstapregeling gedaan heeft. Ze tackelt haar ‘eigen personeelsleden’. CD&V heeft gelijk: ‘De Vlaamse Regering doet het inderdaad opnieuw.’ -De Vlaamse Regering wordt een onbetrouwbare onderhandelingspartner. Ze lanceert nieuwe initiatieven, zegt dat ze daarvoor de nodige middelen heeft en later blijkt dat toch niet waar te zijn.

Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Maatschappelijke noden moeten betaald worden door de volledige maatschappij en niet door een deel ervan. Het heffen van rechtvaardige belastingen op alle inkomsten is een alternatief. De Vlaamse Regering vertoont weinig moed door voor de eenvoudigste oplossing te kiezen. -Een loonsverlaging heeft hetzelfde effect als een belastingverhoging. De Vlaamse Regering is er dus niet in geslaagd een begroting in evenwicht te presenteren zonder belastingverhogingen. De N-VA heeft geen reden om trots te zijn op haar ministers.

Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De economische crisis los je niet op door de lonen van (een deel van) de bevolking te verlagen. Een loonsverlaging vergroot trouwens ook de tekorten van de federale regering (minder inkomsten voor de sociale zekerheid en minder belastinginkomsten). -Een loonsverlaging voor een deel van de bevolking is geen sociaal beleid. De sp.a is verkeerd om dit te verdedigen als ‘sociale keuzes’ die nu eenmaal moeten gemaakt worden.

Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De Vlaamse Regering wil recurrente besparingen. Ze vraagt dus geen inspanningen voor 2013 alleen. Wij vinden dat de lonen van het onderwijs niet moeten dienen om later politieke dada’s zoals de kindpremie te betalen. -De Vlaamse Regering zegt cao’s na te leven. Maar het geld dat in mei 2012 nog beloofd was voor de onderwijscao’s is al weg. Van de 132 miljoen euro voor 2013 rest er nog maar 10 miljoen euro. Onderwijs heeft dus al zijn deel van de inspanningen geleverd.

Wat betekent een besparing van 1 % op mijn loon? Neem jouw laatste betalingsuittreksel, kijk naar jouw brutomaandloon en vermenigvuldig dat met 0,12. - Weddeschaal 301/141/148, 10 jaar geldelijke anciënniteit: 287 euro per jaar + lager vakantiegeld en lagere eindejaarstoelage - Weddeschaal 501, 10 jaar geldelijke anciënniteit: 438 euro per jaar + lager vakantiegeld en lagere eindejaarstoelage

Wat betekent een besparing van 1 % op mijn loon? Vind je dat niet veel? Ook niet als je weet dat dit verlies zich ieder jaar cumuleert? En ook niet als je weet dat dit verlies ieder jaar groter wordt door baremaverhogingen en indexeringen?

Wat betekent een besparing van 1 % op mijn loon?

En heb je er ook geen probleem mee dat je zo op een volledige loopbaan een auto schenkt aan de Vlaamse Regering? Neen? Dan moet je echt een gelukkige man of vrouw zijn! Maar zou je dat bedrag dan niet eerder overmaken aan een goed doel, maar dan zonder fiscale aftrek?