Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is de roeping van de kerk?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Welkom in deze kerkdienst
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Prekenserie Handelingen - deel 3 ‘...hoe Gods Woord zich verder verspreid: doorgeven en loslaten!’ Hand 12,24-25.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : 1, 2, 4 Schriftlezing: 1 Petrus 1 : 13 – 16 1 Petrus 2 : Tekst: 1 Petrus.
Hoe kun je Geloven? 1.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Vader wie bent u? Vader ziet
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Welkom.
Thema voor vanavond is:
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Opstand tegen Racisme 8 juni PINKSTEREN- Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 9.
onze roeping als gemeente
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
Christen zijn in de maatschappij Hilversum, 9 november
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
KIES JIJ VOOR DE KERK? Jeugdgerichte dienst Zondag 11 september uur.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Transcript van de presentatie:

Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is de roeping van de kerk? Wat is zending? Wat is de roeping van de kerk? c. Wat is mijn roeping?

Wat hebben we vorige keer ontdekt? 2-2 Zending vandaag Wat hebben we vorige keer ontdekt? - God zendt - Zending hoort daarom bij het hart van God - Gods doel is, dat alle volken Hem zullen loven - We mogen van Hem genieten - Wij mogen ‘medewerkers van God’ zijn - Onze opdracht: Maak alle volken tot mijn leerlingen - Onze uitdaging: Hoe doe je dat dan?

Zending vandaag Hoe bereik je de wereld? Romeinen 10: 13 – 15: 2-3 Zending vandaag Hoe bereik je de wereld? Romeinen 10: 13 – 15: ‘Wie de naam van de Heer aanroept zal worden gered’ Maar: Hoe kun je aanroepen zonder geloof? Hoe kun je geloven zonder over Hem te horen? Hoe kun je horen zonder verkondiging? Hoe kun je verkondigen zonder uitgezonden te zijn? Marc. 1: 15; De kernboodschap van Jezus: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws’

Bewogenheid als drijfveer 2-4 Zending vandaag Bewogenheid als drijfveer Matteüs 9: 36 Toen Jezus de mensenmenigte zag, voelde Hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot maar er zijn weinig arbeiders Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’ Daarop riep Hij zijn twaalf leerlingen bij zich en gaf hun de macht om onreine geesten uit te drijven en iedere ziekte elke kwaal te genezen

Zending vandaag Gespreksronde 2-5 Zending vandaag Gespreksronde 1. Jezus werd er beroerd van toen Hij al die mensen zag zonder herder. Hebt u wel eens momenten dat u ‘er beroerd van wordt’ als u al die ellende ziet? 2. Jezus stuurt de 12 discipelen erop uit, maar ook 72 ‘gewone gelovigen’. Twee aan twee worden ze er op uitgestuurd. Wat betekent dit voor ons vandaag? 3. We moeten niet ‘verdrinken’ in activisme. Uiteindelijk gaat het er niet om wat we doen, maar wie we zijn voor God. Hoe beleeft u dat?

Zending vandaag Gods instrument - Gods strategie is de Kerk! 2-6 Zending vandaag Gods instrument - Gods strategie is de Kerk! - De kerk als: a. Kuriake = dat wat van de Heer is: alle gelovigen b. Kerkstructuren (‘filialen’) - De grote wereldkerk

1 Petrus 2: 9 over onze identiteit: 2-7 Zending vandaag 1 Petrus 2: 9 over onze identiteit: ‘U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft …. om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar Zijn wonderbaarlijke licht’.

Zending vandaag Pinksteren - Geboorte dag van de Christelijke kerk 2-8 Zending vandaag Pinksteren - Geboorte dag van de Christelijke kerk - De kerk als woonplaats van de Heilige Geest - Handelingen 1: 8 ‘Wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van Mij getuigen: in Jeruzalem (dichtbij en binnenshuis), in heel Judea en Samaria (in omgeving, buurt, buren), tot aan de uiteinden van de aarde (wereldzending)’

Zending vandaag Gespreksronde 2-9 Zending vandaag Gespreksronde Wat vindt u van de volgende uitspraak van ds. Bill Hybels: ‘De kerk is de hoop voor de wereld’? 2. De kerk is Gods instrument om de wereld het evangelie van Jezus Christus te brengen. Wat merkt u daarvan? 3. De hele wereld bereiken: maar ik vind het al zo moeilijk om met de buren over het geloof te praten… Hoe doet ú dat? Welke rol speelt uw levensstijl hierbij? 4. Zending lijkt de belangrijkste opdracht voor de kerk. - Hoe gaat dat in onze gemeente? - Staat zending bovenaan op onze prioriteitenlijst? - Hoe geven we er invulling aan?

Zending vandaag Hoe ging het verder? 2-10 Zending vandaag Hoe ging het verder? - Het Pinksterfeest begint in Jeruzalem. Op die dag kwamen 3000 mensen tot geloof in de Here Jezus! (Handelingen 2: 41 – 47) - Het evangelie verspreid zich via vervolging en komt in Judea en Samaria. (Handelingen 8: 4vv.‘Er ontstond grote vreugde in de stad!) - Het evangelie gaat verder tot de uiteinden der wereld. (Handelingen 13: 1 – 4: ‘Zo werden Barnabas en Saulus uitgezonden door de Heilige Geest’)

Zending vandaag De wereldbevolking 2-11 Zending vandaag De wereldbevolking The Population of Asia is staggering. More than a third of the World’s population live in the area. (And that is not including India which is outside our region of ministry.) Well over two billion people. Over 1.2 Billion of that number live in China itself. Tonight I want to speak at greater length about some of the world shattering events that are happening in that land as it moves towards becoming one of the World’s great superpowers. So if you want to know more you will have to wait till tonight. Probably fewer that 5% of the people of Asia are Christian. Which means East Asia is a needy mission field - it has the greatest number of unreached peoples of any area in the world. (Cue) Change OHP Wereld ca. 6,5 miljard inwoners; 32% christen Azie: ruim 3 miljard inwoners; minder dan 5% christen

Zending vandaag De wereld vandaag 2-12 Zending vandaag De wereld vandaag - In 2007: ruim 50% van alle mensen woont in steden - Ca 6900 talen gesproken (Bijbel 430 en NT 1150 talen) - Ca. 66 landen grote beperkingen godsdienstvrijheid. - Grote groei van Christenen : Z-Amerika, Oost Azië - Toename evangelische en charismatische groepen - Wereldwijd 200.000 zendelingen

Zending vandaag 2-13 Godsdiensten Bevolking (%) Aanhangers (mill.) Jaarl. Groei (%) Christen 32,54 1.973 +1,43 Moslim 21,09 1.279 +2,17 Niet-godsdienstig 15,46 938 +0,97 Hindoe 13,52 820 +1,44 Boeddhist 6,60 400 +1,21 Chinees 6,31 383 -1,28 Animisme 2,90 176 +1,72 Sikh 0,34 20,5 +1,70 Joods 0,24 14,2 +0,63 Overig 1,00 60,8 +1,53 Totaal 100,00 6.065.1 +1,39

Groei van de kerk in Azië en Latijns Amerika en krimp in Europa Zending vandaag Groei van de kerk in Azië en Latijns Amerika en krimp in Europa

Zending vandaag Gespreksronde 2-15 Zending vandaag Gespreksronde 1. Wat spreekt u het meeste aan als u ziet hoe het evangelie vanuit Jeruzalem de wereld is overgegaan? 2. Kent u persoonlijk iemand die werkt in de zending? Kunt u iets over hem/haar vertellen? 3. Wat weet u van het zendingswerk dat vanuit de plaatselijke gemeente gebeurt?

Zending vandaag Afsluiting We staan rond de wereldkaart: 2-16 Zending vandaag Afsluiting We staan rond de wereldkaart: - Van welk land of bevolkingsgroep wilt u meer weten? Voor welk land wilt u bidden? Waarom? Hoe kunt u meer informatie over dit gebied krijgen?