Geen landbouw zonder water.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Advertisements

Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Ochtend Presentatie - docenten Welkom terug! Hoe ging de uitvoering van de PvB? Wie heeft dit allemaal gedaan en wat waren de ervaringen?
Alles wat je moet weten over…
Leer de namen van de noten 1
Aardrijkskunde Omgaan met natuurlijke hulpbronnen Vanaf minuut 2:05.
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
Alle kennis die je nodig hebt om hier te dealen! Gemaakt door kilibra Sommige plaatjes zijn filmpjes, hou je muis erop om te kijken of het een filmpje.
Water in het Midden-Oosten
§ 4 WATER, DE WITTE OLIE.
Deze les: Par. 3: Hoogtegordels in de bergen Par. 4: De woestijn rond Las Vegas.
Toets Water Ik oefen!.
Leven in de woestijn.
Aardrijkskunde Thema 2 Werk en energie
Leer de namen van de noten 2
Hoe teken je een klimaatgrafiek?
Aardrijkskunde Omgaan met natuurlijke hulpbronnen § 7 en 8 en 9 Water in natte gebieden.
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
Paragraaf 2.3 Aan de oevers van de Nijl
Paragraaf 2.2 Een nieuwe manier van leven
Stormen Orkanen Overstromingen
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
3 havo 4 water, §2 1.
Werk & energie Kamoe & xQuiniboy Made in Rotterdam
Het ontstaan van het landschap…
Het ontstaan van het landschap…
Tijd van jagers en boeren
De weegschaal methode Een goede methode om vergelijkingen mee op te lossen Klik linksonder op deze knop om presentatie te starten. volgende VMBO - Wiskunde.
Aardrijkskunde Thema 1 water
Patrick, Jesse, Dewi, Monica, Raiko.
Vraag de leerlingen om tijdens de lessen aantekeningen te maken.
Galgje _ _ _ _ _ _ _ _ _ - _ _ _ _ _ _ _ Tips beroep thema afvalrace.
Paragraaf 10 t/m 16 H 2.
Les 1 - ICT in het Onderwijs Digitale didactiek - K. De Schuyteneer en B. Bastiaensen.
Woordenschat Groep 5 Thema 4, les 2
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Welkom bij digiDUIF! Jouw school heeft gekozen om gebruik te maken van digiDUIF. Deze korte animatie helpt je met het aanmaken van jouw account en het.
Traditionele landbouw in Moesson Azië
HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE STEDELIJKE SAMENLEVINGEN
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.
3/4 vmbo Bronnen van energie §15-16
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Hoofdstuk 3 Water in China en het Midden-Oosten.
Welkom bij het eerste huwelijksbureau op het net !! In deze presentatie is het mogelijk om de vrouw te vinden die vanaf nu uw dagen zal kleuren. Contactbureau.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
EVEN VOORSTELLEN… Je kan een inschatting maken van de prijs van een product. Je beseft dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Je weet wat een.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Weet jij hoeveel geld je op dit moment hebt op je rekening?
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Mijn gemeente Mijn omgeving Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Reliëf en hydrografie van de Loirestreek
Wat is stoom? wat kun je ermee doen? hoe stoom de wereld veranderde. presentatie gemaakt door Martha Heeling les bovenbouw basisschool of eerste klas vervolgonderwijs.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
DKA4-model In 4 stappen naar het antwoord.. DKA4-model. Delen, keer antwoord op het 4 e getal. Teken een tabel De getallen die bij elkaar horen, onder.
Naam: 1 Vul je naam in Druk op de startknop om te beginnen Beantwoord de vragen door de juiste digitale tijd te kiezen Kijk aan het eind hoeveel je goed.
Thema 2 Werk en Energie.
Egypte, een geschenk van de Nijl
Aardrijkskunde Thema 1: Water.
Waterenergie Stuwdammen
§ 1.5 Samen leven langs de Nijl
Hfd 2 Energie in Frankrijk
Egypte Les 1 De Nijl.
Het ontstaan van het landschap…
Buurt-apps Mediabegrip week 2-3.
SO bespreken: wat was moeilijk?
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Transcript van de presentatie:

Geen landbouw zonder water. Methode Hier en Daar Thema 3 Water Groep 7

In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes. Er wordt bij het aanklikken van zo’n filmpje een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Hier is de gebruikersnaam: groep8obsh Hier is het wachtwoord: groep8obsh Schrijf de rood gekleurde gegevens op een kladblaadje, dan heb je ze bij de hand. Veel plezier!

Irrigatie Klik aan en start de clip: Geen leven zonder water / Niger.

Filmpje (3 min): Bevloeiing van de akkers met water uit de Nijl. Filmpje(1 min) Moderne bevloeiingstechniek voor de akkers bij de Nijl

Stuwmeren en stuwdammen Stuwmeren met stuwdammen leveren niet alleen een water reservoir op voor droge tijden. Stuwdammen worden ook gebruikt om elektriciteit op te wekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Siberië, een gebied in Rusland.

Filmpje (2 min): De bouw van stuwdammen in Siberië. Filmpje (2 min) Een stuwdam in Siberië. Filmpje (3 min): Milieuvervuiling in Siberië. Maak aantekeningen tijdens het bekijken van de filmpjes. Beantwoord de volgende vraag: Wat zijn in dit gebied de voordelen en de nadelen van de stuwdammen?

Soms wordt er een stuwmeer om een heel andere reden aangelegd Soms wordt er een stuwmeer om een heel andere reden aangelegd. Bijvoorbeeld in Zimbabwe in Afrika. Het Karibameer is een kunstmatig stuwmeer in Zimbabwe.  Op de Zambezi rivier is een dam gebouwd die het stuwmeer veroorzaakte. Boeren uit de wijde omtrek komen naar het meer om er te vissen. Een hulporganisatie heeft hun boten en netten gegeven. De visserij is een succes geworden, vertelt één van de organisatoren. De visserij is een goede oplossing voor de landbouwproblemen gebleken.

Beantwoord de volgende vraag: Filmpje (2.38 min): Het Karibameer als oplossing voor het droogte-probleem in Zimbabwe. Beantwoord de volgende vraag: Wat vind je van deze oplossing? Motiveer je antwoord.

Voor wie tijd over heeft……. Een film over de Chinese Drieklovendam. In deze film kun je zien welke grote gevolgen het bouwen van een stuwdam heeft voor de bevolking van dit gebied Film(20 min): De Chinese Drieklovendam. Einde van deze presentatie