Waarom ben ik hier op aarde?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
De beroemdste persoon die er is …
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Hoe kun je Geloven? 1.
Wat maakt het leven zinvol?
Stop! Sta eens even stil..
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Afgoden: hoe word ik gelukkig?
Godsdienst 1.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
‘voor de kinderen’.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Mijn eerste levensbehoefte is…
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Wie is God voor jou?.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Woord van Leven Juli 2014.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Preek Hebreeën 4:
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Genezing in de schaduw? Handelingen 5:15
Welkom in de samenkomst
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Beelden van de kerk.
“de liefde van God”.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Welkom.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
terug naar het paradijs
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Monumenten Het nieuwe Jeruzalem.
Gedenken.
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Zondag 20 november dienst van herdenking
Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Les 19 Alles helemaal nieuw
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Waarom ben ik hier op aarde?

Waarom leven we hier op aarde? Velen verzinnen zelf een antwoord. Maar geeft dat zekerheid? Als we nu eens luisteren naar God? Hij, God, kan het weten – toch?!

Het grote plan van God het begin en het einde van de Bijbel Hiervoor moet je kijken naar: het begin en het einde van de Bijbel Ook God werkt van A naar Z. Daartussen kwam de zondeval en de verlossing Zijn Verlossingsplan is bijkomstig We richten ons nu op Gods oorspronkelijke plan

In het begin maakte God de hemel en de aarde. Genesis 1:1 De hemel als woonplaats voor … De aarde als woonplaats voor …

In het begin maakte God de hemel en de aarde. Genesis 1:1 De hemel als woonplaats voor God De aarde als woonplaats voor de mensen

In schema: Het grote plan van God Hemel Aarde Genesis 1:1

Aan het einde lezen we: (Openbaring 21) Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij. Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen wegwissen … Wat er eerst was is voorbij. Hij die op de troon zat zei: ‘Alles maak ik nieuw!’

naar een bijzonder einddoel Dus in het schema getekend zien we: God wil met ons naar een bijzonder einddoel Dus in het schema getekend zien we:

H H=A A Het grote plan van God Openbaring 21:1-11 Genesis 1:1 Onderweg

Een van de engelen kwam op me af. Ik raakte in vervoering. Iets meer over de grootheid van het einde (Gods einddoel of plan). We lezen daarover in Openbaring 21:9,10 Een van de engelen kwam op me af. Ik raakte in vervoering. Hij nam mij mee naar een heel hoge berg en liet me de heilige stad Jeruzalem zien, die uit de hemel neerdaalde, bij God vandaan. De stad schitterde door Gods luister met de schittering als van edelstenen.

Het nieuwe bestaan straks is veel groter dan ons aardse bestaan nu. Bedenk maar eens: Hoeveel langer is de eeuwigheid dan jouw leven, denk je? Hoeveel groter is het heelal dan onze aarde? Nog twee illustraties: Hoe groot zijn onze parels? Hoeveel goud heb jij?

De twaalf stadspoorten waren twaalf parels, Openbaring 21:21 De twaalf stadspoorten waren twaalf parels, elke poort een parel op zich.

De twaalf stadspoorten waren twaalf parels, Openbaring 21:21 De twaalf stadspoorten waren twaalf parels, elke poort een parel op zich. De straten van de stad waren van zuiver goud en schitterden als glas.

Het grote plan van God H=A H A Openbaring 21:1-11 Genesis 1:1

Waar gaat het om in ons leven? ‘Waarom zijn wij hier op aarde?’ De grote vraag is nu: Waar gaat het om in ons leven? (we leven tussen Genesis 1 en Openbaring 21) ‘Waarom zijn wij hier op aarde?’ Voel je het antwoord al aan? Wat denk je?

Waarom zijn we hier op aarde? De meest basale levensvraag voor alle mensen Men weet vaak geen antwoord Vraag maar na Welk antwoord geeft de Bijbel / Jezus?

Lucas 16:10-13 Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste, is ook oneerlijk als het om veel gaat. Als jullie onbetrouwbaar blijken in de omgang met de valse mammon, wie zal jullie dan werkelijk belangrijke dingen toevertrouwen? En als jullie onbetrouwbaar blijken met wat een ander toebehoort, wie zal jullie dan geven wat jullie zelf toekomt?

H H=A A Het grote plan van God Openbaringen 21:1-11 Genesis 1:1 training Openbaringen 21:1-11 Genesis 1:1

Dit leven is een tijdelijke voorbereiding op een andere nieuwe wereld God heeft dit leven bedoeld als een leerschool, als een opleiding naar de eeuwige toekomst. Echte testen en beproevingen kun je verwachten! Het gaat God altijd om wie en hoe jij bent: vorming van jouw karakter. Wil jij een betrouwbare medewerker zijn van Koning Jezus en van God?

H=A H A=H A Het grote plan van God nieuwe hemel+aarde eeuwige hemelse heerlijkheid A=H H Leraar/Coach A School/opleiding Openbaringen 21:1-11 Genesis 1:1

Dit leven is een tijdelijke voorbereiding op een andere nieuwe wereld Ben jij bereid te veranderen? Te leren? Durf jij de stap te zetten in de school van Koning Jezus? Echte testen en beproevingen kun je verwachten! Maar je krijgt een Coach die jou de kracht geeft! Het gaat God om jou! Waar gaat het jou om?......