Ed Leeflang •Amsterdam, 1929 - 2008 •Journalist en poëet •Debuut: De Hazen en andere gedichten (1981) •Prijzen: ▫Jan Campertprijs ▫A.roland Holst Penning.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik ben dankbaar ....
Advertisements

MODERNE TIJDEN.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Ik ben Mo.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Woorden en tijd.....
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Samenstelling en fotobewerking: Alberto
Blijf bij mij Jolink.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Waar = groen Niet waar = rood
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Wat God van mij vraagt. Muziek: Calm Birds.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Een blondine ging naar een
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Wie is de baas?.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Troost Welke troost geeft jou de opstanding van het vlees? Welke troost geeft jou het geloof in het eeuwige leven? Welke troost geeft jou de wederkomst.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
SCHUILEN BIJ GOD ALLEEN
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Weglopen Johanna Kruit.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DONDERDAG
Welkom in de samenkomst
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
De vreugde van de HEERE.
Vrienden.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Nieuwjaarsbrief aan God
Kijk wat de Australische fotograaf , Bill Gekas , heeft verwezenlijkt
Met foto’s en gedichten.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Liefdesverdriet.
 De ander is ideaal. Hij/zij is (moet zijn) zoals ik wil.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Gehoorzamen is cool.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Transcript van de presentatie:

Ed Leeflang •Amsterdam, •Journalist en poëet •Debuut: De Hazen en andere gedichten (1981) •Prijzen: ▫Jan Campertprijs ▫A.roland Holst Penning •7 dichtbundels

Lang heb ik niet over haar durven schrijven uit angst voor één kunstzinnig woord. Omdat ik van haar houd mag zij gedichten in, zoals ze meegaat naar de Hema -voorzichtig bij het serviezenvak- licht gebogen al, zonder de begerigheid die hier hoort. Een groene linnenkast

Bewoond Als Ik Ben •Uitgegeven: 1981 •Arbeiderspers •3 thema's ▫De Weel  Over Zeeuwse Natuur ▫Een Groene Linnenkast  Over gehandicapte dochtertje ▫De Eksterboom  Terug over Zeeuwse natuur

Inhoudelijke bespreking De vader van de baby Constantijn, wat hem voor ogen zweefde stuit en kalmeert mij niet. Precieze dromen moet ik ’s nachts wel uit, naar de keuken en ik wil dan nog een uur op een bevriende stoel. Niet de geringste engel zou er voor hebben gevoeld verder te gaan met haar broze, bedreigde lichaam. Hij heeft veel te veel bedoeld. Ik kom niet uit met zijn stoïsch verdriet en niet met zijn troostrijke orde. Hoe waar zijn die in zijn huis trouwens geworden? Want de moeder schreef het niet. Ter Vergelijking KINDERLIJK Konstantijntje, ’t zalig kijntje, Cherubijntkje, van omhoog d’ Ydelheden, hier beneden, Uitlacht met een lodderoogh. Moeder, zeit hy, waerom schreit ghy? Waerom greit ghy op mijn lijck? Boven leef ik, boven zweef ick, Engheltje van ’t hemelrijck: (……) Leer dan reizen, met gepeizen, Naar paleizen, uit het slick Dezer werrelt, die zoo dwerrelt. Eeuwigh gaet voor oogenblick. Vondel, 1633

Stijl •Personificatie •Asyndeton De vader van de baby Constantijn, wat hem voor ogen zweefde stuit en kalmeert mij niet. Precieze dromen moet ik ’s nachts wel uit, naar de keuken en ik wil dan nog een uur op een bevriende stoel. Niet de geringste engel zou er voor hebben gevoeld verder te gaan met haar broze, bedreigde lichaam. Hij heeft veel te veel bedoeld. Ik kom niet uit met zijn stoïsch verdriet en niet met zijn troostrijke orde. Hoe waar zijn die in zijn huis trouwens geworden? Want de moeder schreef het niet.

Vorm •Alliteratie •Enjambement •Retorische vraag De vader van de baby Constantijn, wat hem voor ogen zweefde stuit en kalmeert mij niet. Precieze dromen moet ik ’s nachts wel uit, naar de keuken en ik wil dan nog een uur op een bevriende stoel. Niet de geringste engel zou er voor hebben gevoeld verder te gaan met haar broze, bedreigde lichaam. Hij heeft veel te veel bedoeld. Ik kom niet uit met zijn stoïsch verdriet en niet met zijn troostrijke orde. Hoe waar zijn die in zijn huis trouwens geworden? Want de moeder schreef het niet.