Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

Het ‘Food Improvement Agents Package’ in de levensmiddelenwetgeving
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
Besturen van de eredienst: wijzigingen in de regelgeving.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
Financiering FAVV heffingen en retributies t. l. v
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de detailhandel in bepaalde voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong 23 maart 2005 Lefevre Vicky.
Weddeschalen & Weddebijslagen
VERORDENING 669/2009 Stand van zaken De laatste vragen Implementatie
Inspectiecampagne 2009 AD TWW België Uitzendkrachten.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
Het Europees Sociaal Fonds
Besluit van de Vlaamse Regering m.b.t. dual use goederen Wijzigingen en aandachtspunten.
CASCADEREGELING VOOR VOEDSELPRODUCERENDE DIEREN: Is er een vergund therapeutisch diergeneesmiddel voor deze diersoort en deze indicatie in België beschikbaar?
Examenjaar vmbo-t 2010 / 2011.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
DE NIEUWE HYGIENE-VERORDENINGEN : WAT ZAL ER VERANDEREN ? Raadgevend Comité, Brussel, 28/09/2005.
Autocontrole en de gidsen
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Hoe een aanvraag voor het bekomen van een certificaat voor de export van producten bestemd voor diervoeding indienen via internet? 1. Het geschikte certificaat.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Codering Medische Gegevens (MG-MZG)
ELEKTRONISCHE FACTUUR
Omgevingswaarden in de Omgevingswet
Europese dienstenrichtlijn: implementatie Karolien Naert, Bart Devisch en Eva Poelemans 1.
Gescheiden Inzameling STImuleren
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
TO-oproep en projectfiche  Agendapunten  Oproep  Aanvraagformulier Concept/uitgangspunten Concrete punten vh formulier  Beoordeling  Vragen.
Breuken-Vereenvoudigen
Comenius monitoring dagen oktober, Alden Biesen 6 november, Brugge.
User management voor ondernemingen en organisaties
Gardiens de la paix/ Gemeenschapswachten Week van de integrale veiligheid/ Semaine de la sécurité intégrale.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
1 Overzicht timing betreffende de herziening van de regelgeving in het kader van het hygiënepakket.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten Marie VERKAEREN Afdeling Milieupolitie en Bodems Departement Identificatie van verontreinigde.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan de consumenten (2008) Stand van.
Voorstelling Juridische Dienst
Overleg Meetporten - 20 juni Daan Van Der Meersch1/9 ALARMDREMPEL Te streng of behouden? Overleg Meetpoorten / Concertation Portiques 20/06/2014.
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
21 oktober 2015 BeSt Address en structuur IT020 in het Rijksregister Gebruikerscomité Marc Ruymen.
PLAATSINGSWIJZER PROFIELEN WEG en DUBBEL ADVIES mogelijk Belangrijkste veranderingen voor het PO: - Profielen verdwijnen - Dubbel adviezen.
Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013.
1 Gemeente Rijkevorsel: K : Wegen- en rioleringswerken in Looi – Looiweg - Smeel 14/06/2016.
Definitieve arbeidsongeschiktheid Einde AO wegens overmacht
Voorstelling Juridische Dienst
Hervorming medefinanciering
Agenda 1. Toelichting brief minister Ben Weyts
3de provinciaal overleg organisatie Offerfeest 2015 woensdag 2 september 2015 Bernarduscentrum Antwerpen.
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
Nederland en de rest van de wereld
Presentatie - Melding bewakingsactiviteiten en exploitatiezetel
Transcript van de presentatie:

Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011 Dr. Nicole Hamelrijck

Inhoud Wettelijk kader Practisch: Wetgeving infrastructuur Wie? Informatie vinden Documentaire vereisten Wetgeving infrastructuur

Wettelijk kader: KB 16/01/2006 tot vaststelling van de nadere regels van de erkenningen, toelatingen en voorafgaande registraties afgeleverd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Art 3: Een operator mag de activiteiten zoals bedoeld in de bijlage II in de inrichting of vanuit de inrichting slechts uitoefenen mits voorafgaande erkenning [van deze inrichting] door het Agentschap.

Art 4: § 1. Per inrichting dient de [exploitant] voor alle activiteiten zoals bedoeld in de bijlagen II en III [...], een aanvraag voor erkenning en/of voor toelating in bij het hoofd van de PCE van de plaats waar de inrichting zich bevindt. § 4. De [exploitant] kan op eigen initiatief en voorafgaand aan de aanvraag tot het bekomen van een erkenning of een toelating een plan van de inrichting voor advies indienen bij het hoofd van de PCE, van de plaats waar de inrichting zich bevindt.

Wie? Iedereen kan en mag een plan voorleggen Voor te erkennen bedrijven in de vlees/vis/wild-sector verplicht ( hoort bij het dossier). Aanvraag erkenning + goedgekeurd plan + inspectie ter plaatse  erkenning Hoe voorleggen: Best op afspraak bespreken van het plan Na goedkeuring plan volgt de afwerking Indien berijf afgewerkt is volgens plan => inspectie aanvragen Inspectie: G: 3m VW G+: op lossen binnen 15 dagen : ja > 80% opgelost: 3m VW, >80% opgelost P30 neen: 3 m VW en actieplan met extra bezoek binnen de 3 maand

Informatie zoeken www.favv.be => beroepssectoren => erkenningen, toelatingen en registratie => erkennings- en toelatingsvoorwarden http://www.favv-afsca.fgov.be/erkenningen/erkenningsvoorwaarden/

Documentaire vereisten van goed te keuren plannen: algemeen 2-voud Op schaal of met vermelding afmetingen Naam en adres Omgevingsplan bijvoegen Grootte: afhankelijk, moet leesbaar zijn

Documentaire vereisten van goed te keuren plannen: algemeen Alle deuren, dockshelters, rolluiken aanduiden Lokalen benoemen Eventueel privé-gedeelte of winkelgedeelte of ander beroepsgedeelte aanduiden (valt buiten de erkenning)

Documentaire vereisten van goed te keuren plannen: algemeen Flows aanduiden van: Product (verschillende?) Personeel Verpakkingsmateriaal Afval

Wetgeving infrastructuur Algemeen VERORDENING nr. 852/2004/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 29 APRIL 2004 inzake levensmiddelenhygiëne Specifiek voor vlees/vis: VERORDENING (EG) nr. 853/2004 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 29 APRIL 2004 houdende vaststelling van specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong, bijlage III

praktijkvoorbeelden Kruiscontaminatie: Vlees/vleesbereiding/gehakt Vlees van slachtdieren/gevogelte Vers vlees/gekookt vlees Gekookte vleesproducten versus gezouten vleesproducten Deur versus flap

praktijkvoorbeelden Opslaglokalen: Onverpakt vlees/verpakt vlees Naakt versus onmiddellijk verpakt Naakt versus karton Niet vlees grondstoffen zoals groenten/zuivel… Waren van species die elkaar kunnen contamineren mogen niet in hetzelfde lokaal

praktijkvoorbeelden Uitsnijderijen en inrichtingen voor de vervaardiging van gehakt vlees en vleesbereidingen: gescheiden in tijd en/of ruimte Verschillende diersoorten Aparte lokalen Één lokaal met scheiding in plaats en of tijd Voortgangsprincipe en vermijden kruiscontaminatie Plaats: verschillende werktafels Tijd: verschillende werkdagen of na R&O

praktijkvoorbeelden Onmiddellijk verpakken van vers vlees, vleesbereidingen, gehakt In lokaal productie Apart lokaal: zelfde machine als Geen manipulatie of verwerkingen meer Niet rechtstreeks in contact met machine Eerst vers vlees, dan de rest Vleesproducten: in productielokaal Specifiek lokaal Vleesproducten: scheiding in tijd wordt nu ook toegestaan

Na de beoordeling wordt een exemplaar teruggestuurd naar de aanvrager met een begeleidende brief: Activiteiten Diersoort Soms een voorwaardelijke goedkeuring

Bedankt voor uw aandacht