SOS-procedure voor onveilige situaties

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Analyse van incidenten
Advertisements

Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Binnen een VPG-setting
Ik ben Mo.
Een verkooptool of webshop zonder onderhoud ? Wij hebben hem voor U ! Onze webshop stellen wij beschikbaar voor U.
Risico? Gevaar? Bijna-ongeval? Ongeval?
Werk(ver)Delen NovaWork
REGISTRATIE Onderdeel 4
Schoolkorfbal Iedereen doet mee!.
Hier wordt uitgelegd wat Pneuman maakt. Bij Pneuman worden bedienings panelen gemaakt Bedienings panelen zijn plattegronden waar je kunt zien wat er.
Presentatie over: Konijnen
Een gestructureerde manier van rapporteren en analyseren
Polen.
RISICO VCA - Hoofdstuk 2.
Markthal Dedemsvaart.
Ongevallen en Opvolging
Doel vandaag Theorie Idee management Massaal ideeën, iedereen
Veiligheidscommissie
Medmec04 les 8 Engagement. Komende maandag Planning – 11.30u – 12.30u – Voorbereiding j1 – 12.00u – 12.30u – Inloop j2 – 12.30u – 14.00u – Spelronde 1.
Relais.
De bedradingslijst.
Je wil met een groepje vrienden afspreken?
Big Data - De hype voorbij Toepassing bij Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rabobank Piet Daas (CBS) Hilde van Hulten (Rabobank) Klik hier voor.
Linkbuilding In de praktijk…. Waarom linkbuilding? Geldt als een stem; Noodzakelijk voor zoekmachine optimalisatie (Pagerank)! Belangrijk om te onthouden:
Voorbereiding post 3 Even schrikken Groep 7-8.
Samen naar een veilig AMC
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Veiligheidscommissie
Versie 1: 1306; v2: 1308 ….
Een methode om nieuwe ideeën te genereren
Social media Gemaakt door: Hassie en Sanne. 1.De rol van social media in marketing & internetstrategie De rol van social media in marketing & internetstrategie.
Wedstrijdanalyse formulier
RailAlert Jaarrapport Veiligheidsdashboard Samenvatting 2012.
Veiligheid op Kantoor Ja, ook op Kantoor!.
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken op hoogte en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik waar.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Plaats hier bijvoorbeeld het onderwerp of activiteit Plaats hier ter afsluiting Bijvoorbeeld een uitnodigende Tekst voor de lezer! Gebruik deze tekst voor.
Registraties in eipakstation Cursus Registratie Thielen Consult BV Postbus GC Venray
Preventie van Ongevallen
PlagioCareTM Voor de behandeling van plagiocephalcy bij babies, om een vervormde schedel in de normale vorm te laten uitgroeien.
TITEL VAN DE PRESENTATIE LOKO-AV | 30 maart 2015.
Made by: BadBoysBroekhin
Dordrecht Open Data Nu écht aan de slag! Dordrecht, maart 2015
WELKOM BIJ ONZE WORKSHOP Leerstof in combinatie van digitaal en papier versie
Laaggeletterdheid en werk
Het coachende functioneringsgesprek
Intro Brandveiligheid in de zorg Rotterdam | 9 oktober 2015.
Opvoeden.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Arbeidsomstandigheden van gedetacheerde medewerkers vanuit de Sociale Werkvoorziening (door Inspectie SZW) Ledendag DetaNet 19 november 2015.
Briant College H6 paragraaf lezen Informerende teksten.
Gezondheidszorg Patiëntveiligheid bezien vanuit de psycholoog Resultaten van een onderzoek onder leden van het NIP Dr. Udo Nabitz, bestuur NIP 24 september.
Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1.
Universiteit Leiden Marc Fluttert Arbo & Milieu Dienst (AMD) Faculteit der Wiskunde & Natuurwetenschappen Universiteit Leiden RISICO’S EN PROCEDURES.
Nazorg “definitie” nazorg diensten die de leverancier blijft verlenen nadat de klant apparatuur of programmatuur heeft gekocht nazorg Betreft bijdragen.
Universiteit Leiden 1 Een eerste kennismaking met Veiligheid Arbo- & Milieudienst Wiskunde en Natuurwetenschappen (AMD)
Chemelot Site Permit B.V. 1 Afdeling/plant Datum Korte omschrijving incident.
Goederenontvangst / verzending
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking binnen ING Nederland
JS&S Bedrijfssoftware
JS&S Bedrijfssoftware
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Grip op veiligheid en risico’s op de werkplek en het voorkomen van verzuim Hoe zorg ik voor een goed beleid om (financiële) risico’s van veiligheid zoveel.
Passend onderwijs.
Lezen van wedstrijd formulier NAAM: CURSUS: DOCENT: WEDSTRIJD: DATUM:
De Kwaliteit Verbetercyclus
Het contactmoment in het 1ste leerjaar :
Kennisbank Veilig werken
<Geef de titel van het probleem op>
Transcript van de presentatie:

SOS-procedure voor onveilige situaties Signalering Onveilige Situaties Grip krijgen op onveilige situaties is grip krijgen op incidenten! Grip krijgen is systematiek aanbrengen om te kunnen analyseren. Het ongevallenregistratie- en onderzoeksprogramma is er geschikt voor. Het kan ook eenvoudiger door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ideeënbus. Of maak er eens een plakkertjeswedstrijd van. 1 Dodelijke afloop 30 Blijvend letsel 300 verzuimongevallen verzorgingsongevallen 3.000 Incidenten 30.000

SOS-procedure voor onveilige situaties 1 Het ongevallenregistratie- en onderzoeksprogramma is er geschikt voor. De cd-rom biedt de mogelijkheid om onveilige situaties als ongeval zonder verzuim te registreren én te analyseren. Hiermee is er nog geen meldingssysteem of meldingsgedrag gecreëerd! Dat vergt een separaat traject.

SOS-procedure voor onveilige situaties 2. Het kan ook eenvoudiger door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ideeënbus. Veel bedrijven maken gebruik van een ideeënbus met een daarbij behorend formulier. Deze zelfde procedure kan eenvoudig geschikt gemaakt worden voor het melden van onveilige situaties. Plaats, naam, datum en omschrijving situaties is vaak al voldoende. Formulier in te leveren bij de afdelingschef en deze moet binnen 14 dagen reageren. Zo niet, dan met kopie naar de arbocoördinator.

SOS procedure voor onveilige situaties 3. Of maak er eens een plakkertjeswedstrijd van. Deze aanpak is wat speelser. Geef medewerkers, al dan niet in groepsverband, opvallend gekleurde (post-it)stickers en laat deze opplakken op plaatsen die als onveilig worden ervaren/gezien. Een open dag met de familie is hier ook voor te gebruiken. Het is wel zaak dat er iets mee gebeurd en dat de stickers verwerkt worden dan wel dat er tekst en uitleg gegeven wordt waarom iets niet of nog niet gebeurt.