Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wet meldcode van kracht!
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Special Education Professionals Eline Delcour en Tom Reynaert SEP Kenya.
Palliatieve zorgen bij kinderen (met kanker)
Senegal Senegal.
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Kwetsbaarheid bij ouderen frailty
MKKJ IN IZEGEM. Izegem, jeugd en mkkj  inwoners  7291 personen worden als jeugd gerekend.  1537 jongeren zijn actief in een jeugdvereniging.
Meneer M en de dokter huisartsenzorg voor kwetsbare ouderen in Amsterdam Marith Rebel—Volp, LHV.
Mantelzorg: zwakke schakel of ijzersterke verbinding in de zorgketen?
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
De ECHO van elk kind Project ECHO Bangalore India Empowerment of Children and Human rights Organisation Een PowerPoint over Good Practice…
IAE UPEX Wie heeft welke rol?
Waarom wij ons willen inzetten voor ontwikkelingswerk in Mozambique
Allochtonen in het hoger onderwijs
Paragraaf 4.4 De vrouwenbeweging.
Wat is FV De Stortkinderen ? Een vrijwilligers organisatie Een vrijwilligers organisatie Die zich gratis inzet. Die zich gratis inzet. Voor de weeskinderen.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Suïcide Dagelijks sterven in Vlaanderen drie mensen door zelfdoding Minstens éénmaal per week pleegt een leerling zelfmoord.
Tijdschrift voor Kindergeneeskunde jaargang 77, nummer 2 (april 2009)
 Verkopen oxfam producten  Verkopen sieraden voor Bali (Carry For kids)
Enkele projecten Inleefreis maendeleo youth center Het Maendeleo Jeugdcentrum neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit.
Door de snelle economische groei die vooral in de jaren zestig tot structurele tekorten op de arbeidsmarkt leidde, zochten veel Nederlandse bedrijven buitenlandse.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Zp3 tweede oproep Huize Ter Walle vzw CIGB
Caraes NGO. Broeders van Liefde stichter PJ Triest cultuur van de caritas/liefde verspreiden door dienstbaarheid bij armen en de meest uitgestotenen via.
Drugpreventie bij jongeren
Residentiële hulpverlening Drs. C.P.G. Tilanus. Wat is residentiële hulpverlening? = de persoon krijgt dag en nacht opvang en begeleiding in een tehuis.
Diep in de oerwouden van Indonesië…
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Stichting Visible Results
Strategisch belang van de internaten en opvangcentra GO!
Landelijke Thuiszorg is een erkende dienst voor gezinszorg.
november DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen één weekend in het jaar in het hele land in actie voor mensen.
Tumbador vzw.
ZorgSaam Kliniek Hulst. Ontstaan ZorgSaam Kliniek Hulst ± 1986: Politieke belofte bouw dagbehandelingsunit bij de polikliniek Hulst. Wens om huisartsenpraktijken.
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
Hoofdstuk 6 De Chinese bevolking.
En wat als het woonzorgcentrum de context wordt
Verpleegkundig redeneren
Organisatie mondzorg en mondverzorging in verpleeghuizen.
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
Hervorming Langdurige Zorg Transitie Vivent Thuiszorg Terug naar de Bedoeling.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
THE TYLER GROUP
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Kwetsbare jeugd -Straatbendes, drugs, moord en geweld horen bij de orde van de dag in Guatemala -Veel jongeren komen uit gebroken, arme gezinnen en een.
Vzw Balavikas. Balavikas betekent: ‘Breng het kind op een hoger peil’ De vzw steunt projecten voor kinderen en jongeren met een beperking in Zuid-India.
info spreekbeurt over warcild
Transferbureau Ziekenhuis Bethesda,
Auteur: Marieke van Schie, huisarts te Leiden
Intensieve herstelzorg
<datum> <plaats>
Humanitas afdeling Nijmegen en omstreken
Bedrijfsbezoek max zorg heesch
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Visie ontwikkeling 10 mei 2017.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Speciale zorg op een gewone plaats
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
Dwars door de Boerenbuiten
Welkom bij DAIly NURSE.
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Transcript van de presentatie:

Tuur & Gert bezoeken

M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel eigenzinnige wijze. De jongeren worden niet als “slachtoffers” behandeld, maar op hun verantwoordelijkheid gewezen. Men vraagt niet: “wat kunnen we voor jullie doen”, maar “wat kunnen jullie voor de maatschappij doen?”. Niet wat ze tekort komen wordt centraal gesteld, maar wat ze aan capaciteiten hebben. In het jeugdcentrum worden de jongeren gevormd en opgeroepen om actief buiten het centrum de maatschappij op te gaan bouwen. Dit doen ze in kleine groepen, onder leiding van een ‘ancien’. De jongeren verzorgen zieken aan huis, bouwen hutten voor bejaarden, bezoeken gevangenen, brengen water op moeilijk bereikbare plaatsen, organiseren sportactiviteiten in de sloppenwijken, zetten een jeugdbeweging op enz. In ruil krijgen ze de kans om te groeien in verantwoordelijkheid en krijgen ze een maaltijd per dag. Maendeleo betekent in het Swahili : “toekomst, hoop en ontwikkeling”. Maendeleo werd opgericht door de Broeders van Liefde onder leiding van Broeder Stan Goedschalckx, die in 2007 de befaamde OPUS PRIZE won.

S I N T – D Y M P H N A Sint –Dymphna is een psychiatrisch centrum in Marumba. Gelegen tussen Kigoma en Kasulu. Sint-Dymphna is ook een organisatie van NGO Caeres en de Broeders van Liefde. Het centrum behandelt voornamelijk mensen met een psychisch lijden. Psychoses en schizofrenie zijn het meest voorkomend. Anderzijds is er een tweede grote groep van patiënten: mensen met epilepsie. Het centrum doet voornamelijk consultaties, maar indien de situatie of de toestand van de patiënt te acuut wordt, kan men tot een opname overgaan. Het centrum heeft een mannen en vrouwen afdeling. Een patiënt wordt meestal samen met een familielid opgenomen. Deze laatste staat mee in voor de verzorging en begeleiding. Het familielid helpt mee koken en werkt mee op het land. Er worden –indien gewenst en haalbaar- patiënten thuis begeleid.

M W O C H A C H I Mwochachi is een weeshuis opgericht door de NGO Neighbours without Borders. Momenteel wordt het weeshuis gerund door zusters en met de steun van de Broeders van Liefde. In Mwochachi verblijven meer dan 150 jongens en een 80-tal meisjes tussen de 5 en 17 jaar. Het weeshuis zorgt dat er dagelijks 2 maaltijden zijn, rijst met bonen en bonen met rijst. Ook proberen zij de kinderen, in kleine primitieve klaslokaaltjes, dagelijks onderwijs aan te bieden.

K A B A N G A H O S P I T A L Het Kabanga Hospital te kasulu telt ruim 160 bedden. Deze zijn verdeeld over diverse specifieke afdelingen. Het ziekenhuis heeft een grote regionale functie en draat dus zorg voor patienten die in afgelegen gebieden wonen. Gezien deze doelgroep niet altijd de mogelijkheden hebben om het ziekenhuis binnen een aanzienlijke tijd te bereiken, wodrt er gebruik gemaakt van een Mobile Clinic. Dit houdt in dat medisch personeel er met middelen op uit trekt om in deze gebieden zorg te verlenen. Bij het ziekenhuis is een lokale opleiding voor verpleegkunde gevestigd. Het ziekenhuis kan ook rekenen op de steun van The Flying Doctors.