Comforto stoelenprogramma en zitinstructie Systeem X-88

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ESSENTIS® Kussen.
Advertisements

Rugpreventie in de kleuterschool.
Introductie voor medewerkers
Meten met de multimeter
Pass en afwerkvorm  Fase: Warming-up Leeftijd: Senioren en A en B-jeugd
De vlag Pak elkaars polsen vast. Tenen tegen elkaar.
De patiënte staat recht, houdt de voeten gelijk en de schouders tijdens het meten recht. De patiënte geeft aan wanneer tijdens het meten het maximale van.
Boss RC-50 Guide Beats laten horen Beats aanpassen Instructie voor leerlingen Guide is één van de mogelijkheden met de Boss RC-50.
Luidsprekers behoort bij open leertaak OT 6.2.1
Regeling 4H.
> verder < sluiten Entrada-gebruiksaanwijzing. Inhoud > klik op een afbeelding < Zithoogte Zittingneigin g Zitdiepte Armleggerhoogt e Armleggerbreedt.
Klik hier =>.
Copyright chiropraxie Devriese & Moyson
Stevigheid en Beweging
Project No Vertaling van Miriam Zweverink Presentatie 2009 Tool 6 en 7 Ergo-Check Zithouding- Check.
Klik hier => DSN is mede eigenaar van de duitse fabriek Febrü. Zie ook
KOPLAMPEN AFSTELLEN.
INFORMATIEDAG VOOR MANTELZORGERS
Klik hier =>. Goedendag! Wij verheugen ons dat uw keuze op Zody_Systeem 89 gevallen is. Om de optimale ergonomische ondersteuning te bereiken, moet Zody.
RSI ook (n)iets voor jou?
Frames en voorvorken 2.9 Hoeken en lengte verschillen.
Newton - VWO Arbeid en warmte Samenvatting.
Efficiënt leren typen.
Een presentatie van: Pieter de Heer Hillebrand Verkroost René Schoen
Reactieve verticale verplaatsing
Voorlichting Beeldschermwerk 2 februari 2008
CURSUS NEUROBIOFYSICA
Klik met de linker muisknop voor het volgende scherm
Hoe ik paddenstoel word
Zitinstructie In zes stappen wordt het instellen van uw bureaustoel besproken. Hierbij wordt per stap uitgelegd wat de juiste instelling inhoudt en hoe.
TLG Zaandam Werkgroep 4a Fons, Han en Henk Reactieve / verticale verplaatsing 17 november 2007.
Klik hier =>.
Klik hier =>.
Voorlichting fysieke belasting
Voorlichting fysieke belasting
Voorlichting fysieke belasting
Technische en Tactische tips
en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en
Thema: Bewegen.
Ergonomie.
II. DE BASISHOUDING BESCHRIJVING
Sliplift®.
Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten.
Onderdelen van de hersenen
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
Met medewerking van Aline Ollevier en Lieve Debackere
Yves Rasquin Arbeidsgeneesheer AristA
Antropometrie: Afmetingen en zitten
RAIZER® Korte Handleiding
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Bureaustoelen zitinstructie In 10 stappen naar de juiste zitinstructie / werkplekinstelling.
Omgang en verzorging H4.
Wat houdt dit in? Hoe lang houdt dit aan? Wat kan hier aan gedaan worden?
Herhalingsoefeningen Variabelen - voorwaarden. Flying banner  Toon een tekst op positie x: -2.0 en y: 0 (dat is links buiten het beeldscherm)  Laat.
WORKshop oefentherapie Mensendieck beweegt mensen 26 maart 2011 Miriam Meijerink.
De wervelkolom, spierpijn, blessures
1 Instellen van de Beeldschermwerkplek. 2 Richtlijnen  Minimum oppervlakte / afmeting ruimte –eenpersoonskamer 8 m2 –tweepersoonskamer 17 m2 –vierpersoonskamer.
Skelet en spieren. Skelet Ondersteuning Aanhechting Beweging Bescherming Vorming bloedcellen.
Hoofdstuk 3 Paragraaf 1: Skelet en houding. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken paragraaf 1  Maken opdracht 1 t/m 7  Maken werkblad.
Werken in een praktijk Les 1.
Stevigheid en beweging
Verplaatsen met een rolstoel
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Studie vaardigheden Thema 3: Jouw brein.
Toolbox Ongunstige werkhouding
Goed ademhalen bij het hardlopen
Rugpijn.
STAPPENPLAN WERKPLEKINRICHTING
Rugpijn Lumbago.
Trauma extremiteiten.
Transcript van de presentatie:

Comforto stoelenprogramma en zitinstructie Systeem X-88 Naar modeltekening Terug naar laatste afbeelding Voorgaande afbeelding Volgende afbeelding Uit

Zitinstructie systeem 88 Programma Klik op gewenste balk Ergonomie Systeem 88 Zitinstructie systeem 88

Ergonomie

Doel .

Lichaamshouding Alleen al door een verkeerde lichaamshouding ontstaat een productieverlies van wel 30%.

Wervelkolom De wervelkolom bestaat uit 24 beweeglijke wervels. Daar tussen liggen als verbindingselementen de tussenwervelschijven, die als elastische schokdempers werken. De ideale stand van de wervelkolom is de dubbele S-vorm. Zo is de wervelkolom uitgebalanceerd en de gewichtsverdeling optimaal.

Tussenwervelschijf

Functie De voedingopname van de tussenwervelschijven vindt plaats door diffusie bij belasting en ontlasting. Net als bij paddenstoelen neemt het tussenwervelschijvenlichaam vloeistof op en geeft deze onder druk weer af.

Tussenwervelschijf Tussenwervelschijfverzakking ontstaat door het verschuiven van de tussenwervelschijfkern naar achteren in de richting van het ruggenmergkanaal. Hierdoor welft de tussenwervelschijf, of de vezelring scheurt. Daarbij ontstaat druk op de zenuwen. Gevolg; pijn tot aan verlammingsverschijnsel aan toe.

Lichamelijke arbeid

Rugbelasting De belasting van de wervelkolom. Gemeten werden de drukverschillen in het binnenste van de tussenwervelschijven bij verschillende lichaamshoudingen. Zitten ontspant de benen na het staan of lopen. Bij het zitten worden de gewrichten, spieren etc. ontspannen.

Bewegen Om de tussenwervelschijven maar ook de rug en beenspieren en hoe vreemd het moge klinken, ook de hersenen bij het zitten ondanks de hoogste belasting met voedingstoffen te verzorgen, is dynamisch beweeglijk zitten het beslissende concept

Synchroon mechaniek Deze stoelconstructie ondersteunt het dynamisch zitten, waarbij zij in iedere zitpositie de lichaamshouding optimaliseert. Het draaipunt bevindt zich ongeveer een vuistdikte van het draaipunt. Dit voorkomt bloedstuwingen onder in de dijbenen.

Draaipunt Deze stoelconstructie ondersteunt het dynamisch zitten, waarbij zij in iedere zitpositie de lichaamshouding optimaliseert. Het draaipunt bevindt zich ongeveer een vuistdikte van het draaipunt. Dit voorkomt bloedstuwingen onder in de dijbenen.

Open zithoek De optimale zithouding wordt bereikt door het handhaven van de dubbele S-vorm van de wervelkolom.Deze houding wordt begunstigd door een draaiing van het bekken naar voren. Hierdoor ontstaat o.a. minder spanning op de nekspieren.

Zitneig Wetenschappelijke tests wijzen uit dat een lichte zitvlakneiging van ca. 3º- 4º de houding ook bij langer zitten optimaliseert.

Zitpositie Stel eerst de stoel in volgens instructie schema en stel daarna de hoogte van het bureau in. Indien bureaublad niet in hoogte verstelbaar is, gebruik dan een voetenbankje.

Systeem Ergonomie .

Bewegen op de werkplek

Bewegen op de werkplek

Systeem X_88 X_88 met gestoffeerde rugleuning X_88 met netweave rugleuning

Systeem X_88 X_8823 met gestoffeerde rugleuning X_8813 met netweave rugleuning

Systeem X_88

Systeem X_88 handleiding

Zithoogte Stel de zithoogte d.m.v. knop aan rechter voorzijde dusdanig in dat uw benen een hoek van 90 maken. Zorg in die stand dat u geen druk op uw bovenbenen voelt.

Synchroon (kantel) mechanisme Draai rechter knop (A) horizontaal. (neig positie.) Stel d.m.v. draaien aan flexibele knop (B) de tegendruk van de rug in. Beweging heeft een positieve werking op uw lichaam. B A

Lumbaalsteun Schuif de beugel aan rugzijde met tweehanden omhoog of laag tot de juiste hoogte. (Advieshoogte. Steun aan bovenzijde bekkens.) Stel de diepte in met draaiknop aan achterzijde rug.

Armsteun Druk knop aan binnen zijde in en stel de juiste hoogte in. Arm en schouder moeten een hoek van 90º maken. Verschuif de bovenkap van armlegger naar binnen of naar buiten. (laat de armen ontspannen naast het lichaam aansluiten) Verschuif de bovenkap naar voor of achterzijde voor een goede ondersteuning Met de kleine hendels aan de onderzijde kunt u de armleggers naar binnen draaien.

Zitdiepte Druk de linker knop omhoog en verschuif de zitting. Tussen zitting en been behoort ongeveer een vuistdikte ruimte over te blijven.

Zitneiginstelling (optie) Met het instellen van de zitneigverstelling mag u niet op de stoel blijven zitten om schade te voorkomen! Draai de knop rechts achter met de klok mee. Standaard zijn 3 positie`s beschikbaar Instelling toe te passen bij langer actief zitten. Door de zitting aan achterzijde omhoog te stellen kantelt u het bekken en strekt automatisch de rug. (Dit ontlast o.a. de nekspieren)

Bureau hoogte Na de juiste instelling van uw stoel, behoort (in zitpositie) uw bureaublad ongeveer op gelijke hoogte als de bovenzijde van uw armlegger ingesteld te worden. 82 62

Systeem X_88 Haworth Benelux B.V. Archimedesbaan 2 3439 ME Nieuwegein Tel. +31 30 287 70 60 Fax.+31 30 287 70 69 http://www.haworth.nl