De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en

Verwante presentaties


Presentatie over: "en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en"— Transcript van de presentatie:

1 en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en
Multiplo Gebruikshandleiding en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en loop stap voor stap alle instructies door Het belang van een rechte rug (het voorkomen van rugklachten) Een rechte rughouding zorgt voor een grotere longinhoud en daardoor een betere doorbloeding. Steun in combinatie met een rechte rug is cruciaal om de druk op uw tussenwervelschijven minimaal te houden en om een grotere longinhoud te verkrijgen. Een grotere longinhoud zorgt voor een betere ademhaling en dit zorgt vervolgens voor een betere bloeddoorstroming. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat u zich gedurende de dag fitter blijft voelen. Als u zich fitter voelt, zal uw welzijn verhogen

2 1 Zithoogte verstelling
Als u op de stoel zit moeten uw voeten goed op de grond staan en uw benen een hoek maken van 90/100 graden

3 2 Zitdiepte verstelling
Door middel van de knop rechts onder de zitting in te drukken en te schuiven met de zitting kan de zitdiepte ingesteld worden. 2. Bepalen van de zitdiepte: Ga goed achter in de stoel zitten. Voor een goede bovenbeenondersteuning moet de zitting zo afgesteld zijn dat er een ruimte is tussen de knieholte en de voorkant van de zitting van 2 vingers tot een gekantelde vuist.

4 3 Lumbaalsteun en rughoogte verstelling
Lumbaal verstelling onder de rugleuning links. Ronde knop draaien voor meer of minder bolling Rughoogte verstellingrechts onder de rugleuning rechthoekige knop indrukken Lumbaal verstelling en rughoogte verstelling: Ga rechtop zitten en breng de onderkant van de rugleuning op zo’n hoogte dat de bolling van de rugleuning zich op de hoogte van de holling van de onderrug bevindt.

5 4 Synchroon instelling Stap 2 Stap 1 Synchroon instelling:
Ronde knop uit trekken naar rechts draaien naar voren zwaarder draaien naar achteren lichter Stap 1 Door de handel links van de stoel 1 stand naar onderen te brengen worde de synchroon vrije stand in werking gezet. Synchroon instelling: Bij stoelen met een synchroon mechaniek beweegt de rugleuning naar voren en achteren en kantelt de zitting mee, hierbij volgen de rugleuning en zitting uw bewegingen. Hiervoor moet wel de veerkracht aan uw gewicht aangepast worden met de ronde knop aan de rechterzijkant van de stoel. (zie stap 2) Het bevordert de wisseling tussen naar voren en naar achteren zitten en vermijdt zo een statische spierbelasting. Belangrijk: De basis instelling is de houding waarbij u voldoende steun krijgt wanneer u rechtop in de stoel zit, goed aangeschoven aan het bureau. Voor het ontspannen naar achteren leunen dient u een beetje kracht te zetten met de rug vanuit de voeten.

6 5 Extra zitneig Extra zitneig :
Door de handel links van de stoel uit te trekken , kan een extra zitneig worden bereikt Extra zitneig : Hierbij gaan de zitting en rug 7% verder naar voren, waardoor de stoel nog meer meegaat met uw bewegingen. Als u de handel uittrekt dient u niet tegen de rugleuning te duwen.

7 6 Armleggers Hoek boven-onderarm:
Onder de armpads zit een knop, indien u deze indrukt kan de armpad 360 ° draaien. Voor smalle mensen is het aan te raden de bolle kant naar de binnenkant te draaien. Hiermee versmalt u de afstand tussen de 2 armleggers. Met de hand kunt u de armpads naar voren en achteren en van links naar rechts duwen. Hiermee maakt u de afstand van de armlegger langer of korter en smaller of breder van het lichaam. 360 ° Knop omhoog indrukken voor hoogte instelling armleggers Stel de armleggerhoogte zo in dat de onderarm steunt en de schouders ontspannen zijn. De diepte van de armleggers moet zo worden ingesteld dat de onderarm steun heeft en u met uw stoel goed kunt aanschuiven aan het bureau. De hoogte van de armlegger moet op gelijke hoogte zijn met het blad van uw bureau. Indien deze niet gelijk is verandert u niet de armleggers van stand maar de hoogte van het bureau. Een arbo goedgekeurd bureau heeft een hoogte verstelling van cm. Snelkoppeling: hendel voor instellen breedte armleggers Hoek boven-onderarm: De optimale hoek tussen boven- en onderarm is 90 graden of iets meer. Daarbij is het belangrijk dat de schouders ontspannen zijn en de onderarm steunt op de armlegger. Beide armen vormen maar liefst 20% van het totale lichaamsgewicht. Worden de armen niet goed ondersteund tijdens het zitten dan betekent dit een aanzienlijke toename van de belasting voor rug en de schouder- en nekspieren.


Download ppt "en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en"

Verwante presentaties


Ads door Google