De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verplaatsen met een rolstoel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verplaatsen met een rolstoel"— Transcript van de presentatie:

1 Verplaatsen met een rolstoel
Techniek en Toepassing.

2

3 Werkwijze Til techniek
Informatie van de Zorgvrager. Overleg met de zorgvrager (maak goede afspraken). Rolstoel positioneren(Rolstoel op rem en buig eventuele voetensteunen terug). Goede houding nemen voor de zorgvrager. Pak de zorgvrager bij de ellebogen vast en omgekeerd. Of vraag de zorgvrager om zijn armen om je hals te slaan en sla je armen om de zorgvrager onder zijn oksels.

4 Vervolg Til techniek Spreek af dat je bij drie de zorgvrager omhoog tilt . Zet een pas achteruit en blijf de zorgvrager vasthouden. Draai een kwartslag naar de rolstoel en plaats de zorgvrager met rug naar de stoelzitting. Zorg dat de benen de rolstoel raken. Bij drie de zorgvrager in de rolstoel laten zakken. Ondersteun drukplekken(rug, armen) d.m.v. kussens. De zorgvrager helpen met het plaatsen van de voeten op de voetensteunen. Evalueer met de zorgvrager.

5 Hoe help je iemand rechtop in de rolstoel.

6 Aandachtspunten bij rolstoel verplaatsen.
Bereid de zorgvrager goed voor en geef de juiste instructies. Voorkom dat de rolstoel verschuift en de zorgvrager naast de stoel gaat zitten. Zorg dat je een stevige greep op de zorgvrager hebt. Geef de zorgvrager de kans om zijn evenwicht te vinden. Zorg voor een kussen voor een comfortabel zithouding en voorkomen van afglijden van de zorgvrager.

7 Assisteren bij opstaan uit een stoel
Informeren Houding nemen voeten voor de voeten van de zorgvrager. Pak de zorgvrager bij de ellebogen vast. Tel tot drie en met een scheppende beweging de zorgvrager uit de stoel helpen. Zet een stapje terug terwijl je de zorgvrager blijft vasthouden. Laat los pas als de zorgvrager zijn evenwicht gevonden heeft.

8 Aandachtspunten Zorg ervoor dat de zorgvrager niet uitglijdt.
Voorkom terugvallen van de zorgvrager. Hard op tellen, kan de zorgvrager meehelpen. De zorgvrager bij de ellebogen omhoog tillen.

9 Assisteren bij verplaatsen van Bed naar Stoel.
Inlichten Hygiëne in acht nemen Hoogte van het bed bepalen Zorgdrager vastpakken. Overeind trekken totdat hij rechtop zit. Maak gebruik van het hoofdsteun van het bed. Steun de nek van de zorgvrager. Leg versgelegen been over het voorste. Draai de benen in jou richting. Vraag de zorgvrager om jou middel vast te houden. Pak de zorgvrager onder de ellebogen vast. In een scheppende beweging met de armen de zorgvrager vastpakken onder de ellebogen en tegelijkertijd een stapje naar achteren maken. Jou knieën tegen de knieën van de zorgvrager, zodra deze tot staan komt.

10 Bedankt voor je aandacht

11 Assisteren bij verplaatsen van Bed naar Stoel.
Bed – stoel transfer

12 Werkwijze Zorgvrager inlichten Bed in de juiste stand( hoogte)
Handen wassen Deken van het bed terugslaan tot het voeteneind.

13


Download ppt "Verplaatsen met een rolstoel"

Verwante presentaties


Ads door Google