Echt gebeurd: om even over na te denken Er stond een straatmuzikant aan de ingang van metrostation "L'Enfant Plaza" in Washington DC.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
De les van de vlinder “Op een dag ontstond er een klein gaatje in een cocon. Een mens, die toevallig voorbij kwam, stopte en observeerde urenlang de vlinder.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Fietstochtje Een man en een vrouw besluiten een
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Bent u goed in hoofdrekenen? Ja? We zullen zien!...
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Bezoek een sportief evenement:
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Anne-Frank.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Opwekking Kids 85 Als ik mijn ogen sluit… Tekst en muziek: Jan Visser
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
IKL project door: Kiki Pappers
Zandkorrels.
…..overrompeld door verdriet
Zaterdag 30 juni 2012 Wij waren nog nooit in Kijkduin geweest en waren vroeg op stap gegaan, zelfs in de winkels was het nog rustig.
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Dagboek van een vrouw.
DE CLANDESTIENE ZWARTE CHIRURG
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
PANTOFFELS.
Ben jij goed in hoofdrekenen?.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Mijn verjaardag..
Nieuwsgierig als Geoffrey is vraagt hij aan zijn vader: “Papa, wat doen die mevrouwen daar?”
Een liefdesgeschiedenis
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Stof om over na te denken…
Een mooi verhaal voor ons als mens, van verdraagzaamheid…
Voor U? Nee voor ONS! " Ons vlugge leven ".
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
De koning van de kikkers
Kinderen
Herinneringskamp Westerbork
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Sound on Mary Lou.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
DE SPIEGEL.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Made by bep Met muis klik verder. made by bep Drie vrouwen komen samen om het leven in een ongeval en gaan naar de hemel. Daar aangekomen zegt Sint Pieter.
Echt gebeurd: om even over na te denken.
Transcript van de presentatie:

Echt gebeurd: om even over na te denken

Er stond een straatmuzikant aan de ingang van metrostation "L'Enfant Plaza" in Washington DC.

Het was een koude ochtend, in januari jl.

Hij speelde gedurende 45 minuten. Om te beginnen Bach, dan het Ave Maria van Schubert, muziek van Manuel Ponce, van Massenet en opnieuw Bach.

Het was bijna 8 uur ‘s morgens : een piekuur; er kwamen bijna duizend mensen voorbij,meestal op weg naar hun werk.

Na 3 minuten, was er een man op wat rijpere leeftijd die de spelende muzikant opmerkte. Hij vertraagde even,stopte enkele secondes en stapte meteen wat sneller door. Een minuut later kreeg de vioolspeler zijn eertse dollar :zonder te stoppen gooide een vrouw een biljet in zijn vioolkist. Enkele minuten later,bleef er een knakker even staan luisteren, maar keek dan op zijn uurwerk en stapte vlug verder.... hij was duidelijk te laat.

De grootste aandacht kwam nog van een kleine ongeveer 3-jarige jongen. Zijn moeder trok en duwde hem, maar het kind bleef staan kijken naar de vioolspeler. Uiteindelijk heeft zijn moeder hem flink aangepakt om verder te gaan. Tenslotte, al stappend, hield het kind toch zijn hoofd naar de muzikant gericht.

Gedurende de 45 minuten die de muzikant speelde, waren er amper 7 personen die echt bleven staan om even te luisteren.

Alles bij mekaar had hij 32 dollars verzameld ! Niemand heeft het opgemerkt wanneer hij gestopt is.Geen enkel applaus. Slechts een enkele persoon uit de 1000 voorbijgangers heeft hem herkend.

Niemand die er aan dacht dat die vioolspeler Joshua Bell was,een van de beste muzikanten op de wereld. Hij heeft daar in die hall van de moeilijkste partituren gespeeld die ooit werden geschreven, en dat op een Stradivarius uit 1713 met een waarde van 3,5 millioen $ !

Twee dagen voor dit gebeuren in de metro, was zijn optreden in het theater van Boston op voorhand uitverkocht, en kostten de de tickets bijna 100 dollars per plaats. Dit is echt gebeurd

Dit incognito optreden van Joshua Bell, in een metrostation was georganiseerd door de « Washington Post » in het kader van een onderzoek naar perceptie, en de smaken en prioriteiten van de mensen.

Dit waren de vragen : • Kunnen wij in een gewone omgeving, op een ongewoon uur, schoonheid herkennen ? • Houden wij stil om het te apprecieren ? • Kunnen wij in een onverwachte context talent herkennen ?

Een van de mogelijke conclusies na deze ervaring kan zijn : Als we niet de tijd hebben om te stoppen en te luisteren wanneer een van de beste muzikanten ter wereld een van de mooiste partituren speelt,hoeveel andere buitengewone zaken laten we dan ook aan ons voorbijgaan?