Catechese Djemaat Gennep

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft Welkom
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Woord van Leven Januari 2008.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Jezus onze Hogepriester
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Deel 4 Leven als christen.
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
GROEIEN IN GELOOF GROEIEN IN GEMEENSCHAP GROEIEN ALS PERSOON
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Welkom in deze kerkdienst
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
Eeuwige rust voor wie tijdens hun leven Christus blijven volgen.
Welkom in deze kerkdienst
Geloven en nu….
Godsdienst.
Dopen.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Zondag 16 mei 2010 Belijdenisdienst Hennie Schoonhoven en Lydia Vermunt Ruth 1: 16,17 In het leven van mensen moeten.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Vervuld zijn in de Geest
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Themadiensten ‘Ik geloof’
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
In deze presentatie staan beide.
Hartelijk welkom in deze dienst
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Zingen Vers 1 Vaste rots van mijn behoud, als de zonde mij benauwt,
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
We lezen: Numeri 1: ; 44 – 46 De preek gaat over Numeri 1:18b Iedereen telt mee Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Gebed en belijdenis.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.J. Middelkoop
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Ziekenzalving Jezus geneest ook vandaag nog (lichaam, ziel, geest)
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Openbare geloofsbelijdenis
De betekenis van onze geloofsbelijdenissen
Transcript van de presentatie:

Catechese Djemaat Gennep

Ku serahkan pada Tuhan Menjanji: bng 355 Ku serahkan pada Tuhan Ku serahkan pada Tuhan Tubuh, njawa, djiwaku T’lah kurasa nimatmu Tjuma aku hendak hidup Hai, betapakah beruntung Bagi Dikau Tuhanku Hidup serta Tuhanku Tubuh njawaku Tubuh njawaku Roh dan djiwaku Roh dan djiwaku Ku serahkan sioh Tuhan Ku serahkan sioh Tuhan Sambut hambamu. Sambut hambamu.

Wat is catechisatie? Catechisatie is een ontmoetingsplaats voor jongeren om vorm en inhoud te geven aan hun geloofsbeleving als christen die verbonden wil zijn met de gemeenschap van Christus en in het bijzonder de Molukse Evangelische Kerk.

Betekenis Ontmoetingsplaats – Een plek om met elkaar van gedachten te wisselen en informatie te krijgen. Geloofsbeleving – Het zijn ontmoetingen waar stil gestaan wordt bij de geloofsbeleving van de catechisant Gemeenschap – Het geeft inzicht in de structuur v/d kerk, gemeente-zijn en de samenleving waar de kerk in staat.

Regelgeving GIM Om aan catechisatie deel te kunnen nemen moet een catechisant minimaal 15 jaar zijn. De catechisant volgt catechisatie voor een duur van tenminste 3 jaar en krijgt dan de gelegenheid om te besluiten zijn/haar belijdenis af te leggen. Minstens op 18 jarige leeftijd. Volwassencatechese duurt 1 jaar.

Curriculum Kennis omtrent de Bijbel Bijbelstudies. Bespreken van Bijbelboeken Liturgie: Hoe ziet de orde van de eredienst er uit en wat zijn de betekenissen van de symbolen. Sacramenten: De heilige doop en het heilige avondmaal Het gebed: De betekenis van het Onze Vader en de functie van het bidden binnen het geloofsleven. Kerkgeschiedenis: De geschiedenis van de Molukse kerken en in het bijzonder van de Molukse Evangelische Kerk. Godsbeelden: Op basis van de apostolische geloofsbelijdenis wordt gekeken naar het beeld van God als Vader, Zoon en Heilige Geest. Jezus: Wat is de betekenis van Jezus vandaag de dag. Begrippen: De betekenis van begrippen die zo gangbaar zijn binnen kerk en geloof. Hier wordt vooral ook stil gestaan bij maleise begrippen.

Volwassen catechese Persoonlijke geloofsbeleving Persoonlijke geloofsopvattingen Scriptie Priksa

Tulis sedikit fikir banjak Pen en schrift Bijbel Liedboek Terugkerende aspecten in het materiaal: Persoonlijke geloofsbeleving Cultuur en evangelie Taal

Excursie / Opdrachten Excursies zijn er om de theorie zichtbaar te maken in woord en daad. Vb. bezoek aan MKC – kerkgeschiedenis Vb. bezoek aan MuMa – cultuur en evangelie Vb. bezoek aan Taizé – spiritualiteit Excursie MKC / MuMa

Open Bijbelstudies Spreken over God De bijbelstudies vinden 1 x in de 2 maanden plaats op een zaterdagavond. Ouders en jongeren praten over hun geloofsbeleving.

Wanneer catechisatie 1 x p wk Maandagavond Kerk Imanuel tijdstip: 19.30-20.30 Catechese in berita geredja wel/niet Afzeggen wanneer je niet kan.

PRIKSA Priksa is géén tentamen, examen of een mondelinge overhoring. Priksa is een moment van zelfonderzoek. In het maleis: priksa diri.

Methode Kennisvragen (bijbelkennis vragen , vragen omtrent liturgie, kerkgeschiedenis, godsbeelden etc. Geloofsvragen (persoonlijke uitingen van geloof) Getuigenis (schriftlezing, uitleg en gebed dat zelf door de belijdende catechisant is uitgekozen en geschreven) Wie aan priksa deelneemt doet ook belijdenis !

Belijden(is) doen Procedure: 1. driehoeksgesprek ouders, catechisant en predikant 2. besluit wel/niet 3. catechisant bereidt zich voor op priksa en belijdenis

Vragen

Batu karang jang teguh. 1.Batu karang jang teguh 1.Vaste rots van mijn behoud Engkau perlindunganku Als de zonde mij benauwt Engkau tidak tergerak Laat mij steunen op uw trouw Digelora pun tegak Laat mij rusten in uw schauw Tuhan Jesus ku seru Waar het bloed door U gestort Tolong, tolong anakMu Mij de bron van levens wordt.   2.Meski aku bekerdja 2.Eenmaal als de stonde slaat Tahan sampai berlelah Dat mijn lichaam sterven gaat Tidak tjukup kuatku Als mijn ziel uit d’aardse woon Hanja oleh sajangMu Opstijgt tot de Rechters troon, Oleh darahMu kudus Rots der eeuwen, in U schoot Dapat aku ditebus. Berg mijn ziele voor de dood.