Is er leven na de dood?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Hier en hiernamaals.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Wat is de bedoeling van Johannes?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
zielig & geestig sluit aan op de inleiding - rups - vlinder
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Verlangen naar licht.
Hoe luister je naar de wet van God?
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
“Met Christus opgestaan”
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
de dood verslonden tot overwinning
Leven vanuit Gods troon
Zondag 20 november dienst van herdenking
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Jezus ontmoeten - straks
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
de dood: haar functie & einde
Transcript van de presentatie:

Is er leven na de dood?

Levensvragen 1. Waar kom ik vandaan 2. Wie ben ik 3. Waar ga ik naar toe Dit is zijn meesterwerk van Paul Gauguin. Het schilderij moet van rechts naar links ‘gelezen’ worden. Er zijn drie groepen merkbaar: geboorte – leven – dood. Ze beantwoorden de drie vragen uit de titel: “Vanwaar komen we ? Wat zijn we? Naar waar gaan we? “ De vrouwen en het kind symboliseren het begin van het leven. De centrale groep symboliseert het dagelijks leven van de jongvolwassene, en links zien we een oude vrouw aan het eind van haar leven. Toch blijft het doek mysterieus en vaag, want Gauguin wil geen antwoorden geven, omdat hij dan de triestige en harde realiteit weergeeft. De titel moet volgens hem een gedicht blijven.

Mogelijke antwoorden Evolutie theorie Bijbel 1. Nergens Geschapen 2. Niets Beelddrager van God 3. Nergens Sterven en opstaan

Gevolgen in dit leven Evolutie theorie Bijbel Dit leven leven we maar een keer. Geniet ervan in vrijheid. Er is geen wet boven de mens behalve de relatie met elkaar. Bijbel De mens is een moreel wezen die verantwoording moet afleggen

“Niemand kom tot de Vader Keuze voor Jezus maakt het verschil De levensweg: Jezus zei: “Ik ben de weg de waarheid en het leven” Joh.14:6 Bestemming: “Niemand kom tot de Vader dan door Mij”

Na de keuze voor Christus geldt: “Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen, zodat ieder van ons krijgt wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht” 2Cor.5:10

Betekenis van de dood • Scheiding • Zichtbare wordt gescheiden het onzichtbare • Niet lichamelijke blijft leven

Jezus zei: “Wees hierover niet verwonderd, er komt een moment waarop alle doden Zijn stem zullen horen, en uit hun graf zullen komen: wie het goede gedaan heeft staat op om te leven, wie het slechte gedaan heeft staat op om veroordeeld te worden” Joh.5:28-29

Wees hierover niet verwonderd Ongelofelijk maar waar! 3 redenen waarom men dit niet gelooft • Rationalisme • Kwaad geweten • Vijand van God

De ure komt • Christus als eerste • Die Hem toebehoren “Zoals wij allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt. Maar ieder op de voor hem bepaalde tijd: Christus als eerste en daarna, wanneer Hij komt, zij die hem toebehoren. En dat komt het einde…” 1Cor.15:22-23 • Christus als eerste • Die Hem toebehoren • Alle anderen bij het einde

Christus als eerste “Christus is voor onze zonden gestorven, zoals in de schriften staat, dat Hij is begraven en op de derde dag is opgewekt, Zoals in de schriften staat, En dat Hij is verschenen aan Petrus en vervolgens aan de twaalf leerlingen.” 1Cor.15:3-5

De gelovigen die van Christus zijn “Broeders en zusters, wij willen u niet in het ongewisse laten over de doden, zodat u niet hoeft te treuren, zoals zij die geen hoop hebben. Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden , samen met Jezus zelf. Wij zeggen u met een woord van de Heer: wij, die in leven blijven tot de komst van de Heer, zullen de doden in geen geval voorgaan. Wanneer het signaal gegeven wordt, de aartsengel zijn stem verheft en de bazuin van God weerklinkt, zal de Heer zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen worden weggevoerd op de wolken en gaan we de Heer in de lucht tegemoet.” 1Thess.4:13-18

De ongelovigen Toen zag ik een grote witte troon en Hem die daarop zat. De aarde en de hemel vluchtte van Hem weg en verdwenen in het niets. Ik zal de doden, jong en oud, voor de troon staan. Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden. Openb.20:11-13

De graven zullen opengaan “Zo zal het ook zijn wanneer de doden opstaan. Wat in vergankelijkheid wordt gezaaid, wordt in onvergankelijke vorm opgewekt. Wat onaanzienlijk en zwak is wanneer het wordt gezaaid, wordt met schittering en kracht opgewekt.” 1Cor.15:42-43

Jezus zei: Opstanding ten leven “Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft zal nooit sterven.” Joh.11:25