Een verhaal om bij stil te staan …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Advertisements

Diverse vogels en spreuken Niet klikken.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De trein van het leven Het leven is als een treinreis.
Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Vriendschap voor het leven
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Advent Advent is onderweg zijn Advent is op die lange weg zijn van verwachting naar vervulling, van droom naar werkelijkheid. Advent is geduldig wachten.
Dromen geven ons de kracht om ze ook waar te maken.
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Een moeder was in de keuken aan het werken, toen ze haar vijfjarige zoontje hoorde spelen in de living met zijn treintjes.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Liefde en vriendschap Dit is mijn opdracht:
Verbonden.
Zomaar een kaartje.
Afscheid van een vriend
Indien je vóór mij zou sterven,
Mooi scheppingsverhaal...
Spreuken en gezegdes Muziek…Faith Hill…I believed in you.
Jackie Evancho To Believe. Tekst : Vertaling song.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Even verpozen en genieten... met muziek.
Baby-zitten Hallo vrienden, Gisteren zijn jullie zeker de hele avond bezig geweest met leuke dingen doen, met de voeten omhoog aan het luieren of fijn.
GEDICHT VAN HET GELUK  .
De trein van het leven Het leven is als een treinreis.
Welkom in deze ochtenddienst Voorganger: Ds. H. de Bruijne
Geluid aan.
Je levensreis.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Ik had een droom verleden nacht,
Er zijn momenten in het leven dat men de anderen mist…
Zo ga ik door.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De Roos.
Woord van Leven Augustus 2014.
De Bloem van de Eerlijkheid.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Er zijn momenten in het leven dat men de ànderen mist…
Om soms eens dieper over na te denken
Brieven beginnen met A- B- C… Nummers beginnen met een, twee, drie…
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Er zijn momenten in je leven waarin je iemand zo kunt missen
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Rauw en troosten.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Gedachten bij het begin van het jaar Als ik een groene tak in mijn hart draag, zal er een zangvogel op gaan zitten. (Chinees spreekwoord)
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Slaap wanneer je het nodig hebt...
De trein van het leven Het leven is als een treinreis.
Vriendschap voor het leven
Transcript van de presentatie:

Een verhaal om bij stil te staan … Wat kan er mooier zijn in het leven dan Een fantastische reis te beleven... Esta é uma linda flor!

Een spannend en boeiend verhaal als het juist geinterpreteerd wordt. De Trein van het leven Enige tijd geleden las ik een boek waarin het leven vergeleken werd met een treinreis. Een spannend en boeiend verhaal als het juist geinterpreteerd wordt.

Het leven is niets minder dan een treinreis; Een herhaling van opstappen en afstappen, gepeperd met ongelukken en aangename verrassingen bij enkele haltes... en met enkele diepgaande teleurstellingen bij andere...

 Bij onze geboorte, stappen we op de trein en ontmoeten we enkele personen van wie we denken... dat ze altijd aan onze zijde zullen staan gedurende deze reis: Onze ouders

afstappen, ons achterlaten als wezen, Spijtig genoeg is de waarheid anders... Zij zullen van de trein afstappen, ons achterlaten als wezen, gehuld met hun liefde, vriendschap en hun niet te vervangen gezelschap...

Wat niet in de weg staat dat andere personen op de trein zullen stappen, personen die ons heel dierbaar zullen zijn...

Hier komen onze broers en zusters, Vrienden en vriendinnen en niet weg te denken... Onze grote liefde... En dan onze kinderen...

Van allen die opstappen op deze trein, zijn er enkelen die deze reis beschouwen als een uitstap...

Anderen zullen er enkel een teleurstelling in vinden gedurende deze rit.... Nog anderen zullen door de wagons wandelen, steeds bereid om anderen, die het nodig hebben, te helpen.

Velen zullen bij het afstappen met een blijvende onwetendheid zitten... Anderen zullen voorbijgaan zonder dat we er ons van bewust werden dat ze de zetel naast ons bezet hadden.

Het is curieus te constateren dat enkele passagiers, die we liefhebben, toch plaats nemen in een andere wagon dan de onze. Waardoor zij ons verplichten deze reis te doen, gescheiden van hen. Uiteraard is het ons niet opgelegd, de wagons te doorlopen, en op zoek te gaan naar dezen...! Alhoewel.....

Maar spijtig genoeg zullen we geen plaats kunnen nemen naast hen omdat er reeds anderen deze plaatsen ingenomen hebben.

Geen belang; onze reis moet nu eenmaal zo gebeuren; een reis gehuld met afgrijzen, dromen, fantasieën, hoop en het nemen van afscheid... Maar nooit met een terugkomst van... Daarom, laat ons deze reis maken op de meest aangename manier

Laat ons trachten een zo goed mogelijke relatie met de andere passagiers op te bouwen en laat ons op zoek gaan naar het beste van eenieder.

Laten we er ons steeds aan herinneren dat zij, op éénder welk ogenblik van het traject, kunnen aarzelen en we hen dan waarschijnlijk zullen trachten te begrijpen...

...en dat ook wij dikwijls zullen aarzelen en dat een ander ons zal trachten te begrijpen.

Het grote misterie, uiteindelijk, is dat we nooit zullen weten in welk station we zullen afstappen, en nog minder zullen weten waar onze medereizigers, of onze medepassagier gezeten op de zetel naast de onze, zullen uitstappen.

Mijn kinderen achterlaten zal zeer triest zijn. Ik vraag me af of ik bij het uitstappen van deze trein enige nostalgie zal hebben... Ik denk van wel. Afscheid nemen van enkele vrienden, die ik zal gemaakt hebben gedurende deze reis, zal pijnlijk zijn. Mijn kinderen achterlaten zal zeer triest zijn. Maar ik bijt me vast in de hoop dat, op eender welk ogenblik dat ik ook aan het eindstation geraak, dat de bagage die ze dan zullen dragen, één is, die ze bij het opstappen, niet bij hun droegen.

Wat me zo gelukkig zal maken is, dat ik mijn steentje zal bijgedragen hebben, aan die bagage, die nog zal moeten groeien maar waar ze fier zullen op zijn.

Vrienden...laat het zo zijn, dat ons verblijf op de trein, rustig mag verlopen en dat ze van nut mag geweest zijn. Moge het zo geschieden dat, wanneer het ogenblik aangebroken is om van de trein te stappen, onze lege zetel, een goed gevoel en fijne herinneringen aan de overgebleven passagiers moge laten!

Een hele tedere omhelzing aan elk van jullie... Prettige reis!!! “EINDE”