Anders inzetten van spelcomputers

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

sociale media: de nieuwe realiteit
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Doorstromende loopbaanbegeleiding; hoe maken we er samen werk van?
Kijk op Talent Ouderbijeenkomst
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Verborgen vormen van pesten
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT voor een bewuste stap naar het hbo
Praktijkworkshop: Groen Proeven in de praktijk. Programma • Introductie • Waarom Groen Proeven? • Beleid mbt Groen Proeven • Waar staan we nu? • Ervaringen.
Deze presentatie gaat over:A.D.H.D
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Jongeren communicatie Jet Centeno – Human Capital Water programma.
Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
DE LAURENTIUS PRAKTIJKSCHOOL IN DELFT
Lesgeven en begeleiden
Presentation Of Learning
Vak / thema De wereld verkennen met GPS ( Doorlopend Leren) Leeftijdsgroep Alle leeftijden De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve wijze.
Naam: HUPKES Mijn hobby : GAME Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Mijn hobby: counterstrike-cource
Samenwerken rond een complexe probleemsituatie kijkend naar ervaringen met VM2 in 20 minuten … Dag van de Beroepskolom 7 oktober 2011 Ed Weijers, senior.
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Lezing door Kick de Wolff
17 september 2014 Workshop Visie en doelen.
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
1 Netwerksessie Samenwerking rond taal op vmbo - mbo Lies Alons / ITTA Mbo Taalcoach Academie 25 september 2009.
Opdracht 1: Pak een s. Openen van materialen: Materialen in verschillende formats ontwikkeld (Word, Powerpoint, Zip) Programma Good Reader (gratis)
Beoordelen en kwalificeren in het vmbo
Wat is Mibo en wat kan ik ermee?. Wat is Mibo? Mibo is gratis educatieve software via het internet Mibo wordt U aangeboden door: APS (
Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
met studievaardigheden
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Stage: Basisschool de Klingerberg
Boekbespreking Differentiëren is te leren, Aafke Bouwman
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 5 Onderzoek naar externe financiële mogelijkheden en inzet van mensen en middelen.
1 december  Toelichting BSA programma  Per onderdeel koppeling met thuis  Komende periode  Afsluiting.
Happy new year Goede voornemens.... Waardenlijst Neem de waardenlijst door. Omcirkel de vijf voor jou belangrijkste waarden van de groep waarop je werkt.
Opdrachten en eindopdracht
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Leesplezier in de schoolbibliotheek
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
De functionele reken-wiskundemethode. de functionele reken-wiskundemethode.
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
WELKOM Voorlichting Keuze 2 VMBO KADER Decaan SME KEUZE Deze presentatie via magister thuis te bekijken. Magister-ELO-ML.
Coachtraining DOEN?! DAG 2
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Ik wil jongeren in mijn bedrijf
Transcript van de presentatie:

Anders inzetten van spelcomputers Mireille Boonstra-Kints Anders inzetten van spelcomputers

Wie ben ik? Sinds 5 jaar werkzaam bij KPC Groep Sinds 4 jaar projectleider ICK: een project dat vmbo leerlingen op een brede manier kennis wil laten maken met de mogelijkheden in de sector Mobiliteit en dat daarvoor innovatieve leermiddelen inzet Projectleider van diverse HRM projecten in vmbo en mbo gericht op leren en ontwikkelen van docenten en talentmanagement Geïnteresseerd in nieuwe media en innovatief inzetten van ICT Moeder van drie jonge kinderen die actief zijn op msn, Hyves, Habbo en veel online gamen (call of duty etc.) Man die al jaren werkzaam is in de ICT

Wie zijn jullie? Docenten Ouders Gamers Leidinggevenden Ontwikkelaars Studenten

Wat gaan we doen? Inhoudelijk: een project presenteren waarin de sony playstation portable wordt gebruikt. Kennis delen Mogelijkheden inventariseren Valkuilen benoemen

Wat is het ICK project? ICK is een projectprogramma waarin door het werken met opdrachten die leerlingen zelfstandig kunnen uitvoeren een doorlopende leerlijn gemaakt wordt met het mbo, richting Mobiliteit Het is in 2006 gestart met de ontwikkeling van competenties die leerlingen verwerven in de sector Mobiliteit van het vmbo Doel was een doorlopende leerlijn en betere samenwerking tussen mbo en vmbo te realiseren. Elk jaar hebben zich nieuwe scholen aangesloten. Nu is ruim een derde van de scholen actief met ICK bezig. Docenten hebben samen met het kenniscentrum materialen en opdrachten ontwikkeld. Er zijn opdrachten voor auto’s, tweewielers, gemotoriseerde tweewielers, bedrijfswagens en carrosserie.

Schadeherstel en carrosseriebouw In 2009 is gestart met een project Carrosserie om leerlingen te interesseren voor deze sector. Doel was om op een innovatieve maar wel toegankelijke manier leerlingen kennis te laten maken met de branche De opdrachten moesten grotendeels zelfstandig door de leerling kunnen worden uitgevoerd zonder een enorme investering in materiaal en middelen Docenten moesten ook zonder diepgaande inhoudelijke kennis leerlingen de opdrachten kunnen laten uitvoeren Kortom: Het mocht allemaal niet teveel kosten….in tijd en in geld

De opdrachten Een kleine groep enthousiaste docenten is samen met het kenniscentrum aan de slag gegaan om opdrachten te maken De docenten hebben een leerling van de school gevraagd om de opdrachten te uit te proberen Het uitvoeren van de praktische kant van de opdrachten bleek zonder hulp van een ervaren schadehersteller niet makkelijk Docenten voorzagen problemen in de praktijk omdat de ‘ervaren schadehersteller’ niet op school rondloopt….. Wat nu?

De sony portable playstation als hulpje Een ervaren docent/schadehersteller heeft alle praktische handelingen voorgedaan Deze zijn gefilmd en in onderdelen aan de opdrachten toegevoegd In de opdracht staat wanneer je welk filmfragment kunt bekijken De films staan op een dvd maar kunnen ook op een playstation getoond worden De films starten vanzelf op…..

ICT ontwikkelingen: Leren met de psp Leerlingen krijgen samen een sony playstation portable (psp) Alle handelingen die een leerling moet doen zijn gefilmd. In de opdracht wordt verwezen naar de filmfragmenten Aan het materiaal is een semacode gehangen die is afgedrukt op een sticker en in de opdracht Deze semacodes lezen de leerlingen met de psp en dan wordt het juiste filmfragment getoond Een semacode Een psp Het werkstuk

De semacodes kunnen overal geplaatst worden

VOORBEELD Onderdeel opdracht Voorbewerken Stap 5 Grondverf aanbrengen Maak voor jezelf een planning en schrijf op welke materialen en welke gereedschappen je hierbij nodig hebt? Aan welke veiligheidsregels en milieueisen moet je denken? Bekijk de film die bij dit onderdeel hoort: VS01 G grondlak aanbrengen op de dvd. Of gebruik de psp

Werkt het ook? Ja Leerlingen vinden het ontzettend leuk om de psp te gebruiken Ze kunnen de opdrachten daardoor bijna zelfstandig uitvoeren De docent hoeft het niet (meer) voor te doen en ze corrigeren elkaar ook Ze zijn bekend met het gebruik van de psp dus je hoeft ze daar niets over uit te leggen Ze vinden het leuk om foto/films van het werkstuk te maken en die zien er ook nog mooi uit Kijk op www.edudelta.nl locatie Middelharnis (techniek) voor een voorbeeld uit de praktijk

Voordelen werken met de psp De leerling kan zo vaak hij wil de handeling bekijken De docent hoeft het niet (steeds) voor te doen De leerlingen vinden het leuk om met de psp te werken De psp wordt ook gebruikt om film/foto’s te maken Het is vrij makkelijk om content aan een semacode te koppelen met een bijbehorend programma (Licentie 230 euro per jaar) Het werkt super simpel!

Waarom een psp en geen telefoon? Een psp is hufterproof en gemaakt voor kinderen Je kunt er ook mee internetten maar dat kan ook uit! In veel scholen de regel; mobiel uit… De content is vrij makkelijk te koppelen aan een semacode De psp heeft een scherm van goede kwaliteit en het is groter dan een telefoonscherm De psp kan alle mp4 formaten lezen De psp herkent de semacodes vrij snel Met de psp kun je ook redelijk goede films en foto’s maken De bestanden worden opgeslagen op de sd kaart en die is makkelijk te lezen/synchroniseren

Kan het wel met een telefoon? Ja en inmiddels zijn er ook markers in de echte wereld neergezet die je kunt lezen met je telefoon

Kennis delen Welke kansen ziet u voor de psp in het onderwijs? Ziet u concrete toepassingsmogelijkheden? Hoe zouden uw leerlingen reageren? Zijn er ook ‘beren op de weg’?

Ruimte om zelf te ervaren

Vragen en afsluiting Geïnteresseerd? Mireille Boonstra KPC Groep: m.boonstra@kpcgroep.nl of volg me op LinkedIn of twitter mireilleboonstr www.kpcgroep.nl