De MR op Praktijkonderwijs Zeist

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Medezeggenschapsraad
Medezeggenschap op scholen Regelgeving in vogelvlucht September 2010 Kees Deijns.
De rol van de medezeggenschap CNV Onderwijs Academie
Bezuinigen Het houdt niet op! Programma •Stand van zaken algemeen en in jullie bibliotheken •Consequenties voor de toekomst •Bevoegdheden en mogelijkheden.
Medezeggenschapsraad
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
Medezeggenschapsraad
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
?.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
MR ‘t Möllenveld.
Informatieavond ST Lambertusschool Dinsdag 20 Juni 2006
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Collectieve belangenbehartiging in het Samenwerkingsverband (SWV) Een model voor medezeggenschap en communicatie met de achterban Utrecht,
10 minuten MR in een notendop
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
De Medezeggenschapsraad
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
Wat is Het Huishoudelijk Regelement?
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
De (T)OR en de bestuurder
De (T)OR: rol, bevoegdheden en taken
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Hoe benut je de OR?’
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
Jaarplan MR ONS schooljaar
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Ondernemingsraad ROC West-Brabant. De ondernemingsraad binnen ons ROC Raad van Bestuur 2 leden (1 vacature) VO-scholen 3 scholen VMBO-scholenMBO-colleges.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Formatie april Financiering school = lumpsum School ontvangt geld van het rijk op grond van: 1.Het aantal leerlingen op 1 oktober van.
De MR en het schoolplan Bouwstenen voor de toekomst Utrecht, 22 januari 2015.
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Beantwoord kort de volgende vragen:
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
Schoolgroep Ouderbetrokkenheid.
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Terugkerende taken MR September ADVIES: schooljaarplan, teamscholing
Transcript van de presentatie:

De MR op Praktijkonderwijs Zeist Wat is een MR? Welke rechten heeft de MR? Wie zijn de MR-leden? Welke aandachtsgebieden heeft de MR? Hoe komt u in contact met de MR? april ’17

Wat is een MR? De medezeggenschapsraad (MR) is het officiële en bij wet ingestelde orgaan dat invloed uitoefent op het beleid van de school In de MR zitten vertegenwoordigers van de ouders en de personeelsleden De MR heeft medezeggenschap in voorgenomen besluiten die de directie of bestuur wil gaan uitvoeren De MR heeft vele bevoegdheden en taken De MR kan zelf initiatieven nemen en een eigen visie ontwikkelen 3-4-2017

Welke rechten heeft de MR? (1) Informatierecht Informatie over het gevoerde en te voeren beleid op financieel, organisatorisch en onderwijskundig terrein Recht op overleg Overleg met het schoolbestuur over de algemene gang van zaken in de school Initiatiefrecht De MR kan en mag alle aangelegenheden betreffende de school (op eigen initiatief) bespreken en mag hierover voorstellen doen aan het schoolbestuur en standpunten kenbaar maken april ’17

Welke rechten heeft de MR? (2) Instemmingsrecht Bij bepaalde voorgenomen besluiten moet het schoolbestuur de MR eerst om instemming vragen. Als de MR niet akkoord gaat met het voorstel, mag het niet worden uitgevoerd! Schoolplan, leerplan en zorgplan Schoolreglement, schoolgids, schooltijden Adviesrecht Het schoolbestuur is verplicht de MR om advies te vragen bij o.a. de volgende zaken: lesrooster, schoolbegroting, aanstelling of ontslag van de schoolleiding, taakverdeling binnen de schoolleiding, regeling van de vakantie 3-4-2017

Wie zijn de MR leden? Personeelsgeleding Oudergeleding Janny Boelhouder (sercretaris) Jannette Slots (leerlingenraad) Suzan Wildeboer Oudergeleding Jacqueline Moret Vacature Hans Schoonderwoerd (voorzitter) april ’17

Aandachtsgebieden MR PRO Zeist Onderwijskundige zaken (schoolplan en schoolgids) Personeel en formatie (personeelsbeleid, schoolformatieplan) Materiële zaken (huisvesting, verbouwing gebouw) Arbo-beleid (Arbo-beleidsplan, bedrijfshulpverlening, ziekteverzuim) Financiële zaken (jaar- en meerjarenbegroting, jaarrekening) Communicatie (verslagen vergaderingen, activiteitenplan, jaarverslag) april ’17

Contact met de MR (1) Voor de ouders en het personeel moet de MR een aanspreekbaar én bereikbaar orgaan zijn. Vergadering 1 x per zes weken Vergaderingen zijn openbaar Notulen beschikbaar op website Informatie in de nieuwsbrief van de school april ’17

Contact met de MR (2) De MR wordt betrokken bij en toetst het beleid van de directie De MR vertegenwoordigt alle ouders, leerlingen en het personeel van de school Het is dus belangrijk dat u ons op de hoogte houdt van uw ideeën of zorgen over uw kinderen, de klas of over de school Voor individuele zaken van leerlingen of ouders dient u contact op te nemen met de leraar van uw kind of met directeur. Indien zaken een groep, de school of de directe leefomgeving van Praktijkonderwijs Zeist aangaan, zullen wij uw belangen behartigen in het MR overleg. april ’17

Contact met de MR (3) Per brief: Per e-mail: Per telefoon: U kunt uw brief naar de school sturen of afgeven. Zet op de enveloppe dat deze t.a.v. de MR is. Uw brief komt dan in de postbak van de MR. Per e-mail: via het e-mailadres van de school bereiken: Het e-mailadres is: info@praktijkonderwijszeist.nl Vermeld in het onderwerp dat uw e-mail bestemd is voor de MR via een email naar de voorzitter Hans Schoonderwoerd. Het e-mailadres is: h.schoonderwoerd@casema.nl Per telefoon: via het telefoonnummer van de school. 030 6940420 via de voorzitter Hans Schoonderwoerd. 030-6912430 april ’17